Aloitettiin Milon kanssa paikallamakuulla. Sain kyllä käskeä useamman kerran kunnes pysyi paikallaan. Oli kyllä ihan hiljaa eikä vinkunut tai haukkunut. Toinen koirakko suoritti samaan aikaan liikkeitä. Kun toiselle koiralle heitettiin patukka, oli se Milolle liikaa ja silloin ampaisi liikkeelle. Onneksi olin huomannut sen aikeet (Milo siis narun päässä) ja sain puututtua asiaan juuri oikealla hetkellä (taisi siinä päästä suusta jokunen voimasanakin...). Palautin Milon paikallamakuuseen. Toiselle koiralle heitettiin jälleen patukkaa ja Milo nousi otti askeleen ja MUISTI sillä pysähtyi ja peruutti takaisin makuupaikalleen. Komensin uudelleen maahan. Kolmannella kerralla kun patukkaa heitettiin Milo pysyi loistavasti ja palkkasin sen oikein hyvillä kehuilla ja namilla. Laitoin vielä paikallaanmakuuseen ja nyt kesti patukan heitot, hypyt ja A-esteen kiipeämiset (vaikkakin kaula oli niin pitkällä kun pystyi ja mieli olisi tehnyt mukaan). Kun toinen koirakko lopetti nämä liikkeet kehuin taas Miloa ruhtinaallisesti ja annoin namia. Palattiin kentän päähän ja tällä kertaa Milo ei reagoinut mitenkään toisen koiran eteenmenoliikkeeseen (aikaisemmin on rynnännyt ja haukahtanut). Että tällanen paikallamakuu tällä kertaa...

Sitten näytin vetäjälle meidän perusasentotreeniä ja siinä pysymistä. Oli kuulemma edistymistä tapahtunut viime viikkoon verrattuna (hyvä). Nyt saatiinkin hommaksi sitten vähitellen häivyttää niitä mun vartalonapuja ja nameja pois. Elikä vähitellen.

Henkilöryhmä meni minusta oikein hyvin. Palkkasin ryhmän keskellä. Kokeilin myös istumista henkilön viereen. Ensimmäinen kerta meni metsään, kun Milo kerkesi pyörähtää mun ympäri (sillä on rasittava tapa pyöriä mun ympäri kuin väkkärä, jos sitä jännittää tai on innoissaan). Milo kävikin aika kierroksilla koko treenit. No toisella kerralla kun pysähdyin henkilön viereen istui Milo nopeasti ja ilman käskyä, tästä hyvät taistelut palkaksi.

Sitten otettiin estehyppyä niin, että pidin Miloa pannasta kiinni ja heitin sen lelun. Päästin sitten irti ja annoin hyppy käskyn, Milo hyppäsi ja sanoin hypyn kohdalla nouto ja kun oli saanut lelun suuhunsa jälleen hyppy ja siirryin lähemmäksi estettä. Tämä meni oikein hyvin ja toistettiin pari kertaa.

Seuraavaksi A-este. Otettiin pari yksittäistä ylitystä, niin että lelua näytettiin ja sitten avustaja näytti lelua esteen yli ja minä lähetin Milon kun Milo kiipesi veti avustaja lelua eteenpäin ohjaten koiran kääntymään ja kipeämään takaisin ja Milo sai lelun vasta kun oli kiivennyt edestakaisin. Varsinkin viimeinen kerta oli todella hyvä. Elikä ensimmäistä kertaa Milo teki A-esteen edestakaisin liikkeenä :)

Sitten Milolle vietiin eteenmenoesine niin, että Milo ei nähnyt. Milo seurasi hyvin ennen lähetystä ja lähti reippaasti, mutta pysähtyi noin 10 metrin päähän. Kutsuin pois ja otettiin uudelleen. Nyt lähti hyvin ja vauhdilla ja vapautin esineelle. Tämä toinen oli hyvä! Vetäjä muistutti, että Milolle ei saisi jatkossa viedä eteenmenopalkkaa niin, että se näkee. Elikä jatkossa palkka aina valmiiksi tai sitten se heitetään, kun Milo on lähtenyt etenemään.

Lopuksi kun seuraava koirakko oli paikallamakuussa otettiin Milon kanssa seuraamista ja kävelyä ympäri kenttää. Käytiin makaavan koiran lähellä ja pyörittiin ihmisten seassa. Milo oli ihan rauhassa ja kuunteli käskyjä hyvin.

Ilmasut

Ilmasu-ukko oli ihan parin metrin päässä. Ekalla ukolla Milo pudotti rullan kolme kertaa ja lähetin aina hakemaan uuden. Neljäs tuli käteen asti ja Milo pääsi näytölle ja sai palkan. Tokalla ukolla rulla tuli jo ensimmäisellä kerralla hienosti käteen asti ja Milo pääsi näytölle ja myös tältä ukolta palkaksi makkaraa ja taistelut. Tähän oli hyvä lopettaa.