Maanantaina oltiin taas hallilla tokoilemassa. Halliin mentäessä Hessu taas haukkui ja kaikki kolme muutakin siinä oven lähellä ollutta koiraa tietysti vastasi haukkuun.  Sellaisella mölinällä siis taas treeneihin. Nyt jos taas yrittäisin ensi kerralla muistaa treenata sitä sisäänmenoakin. Kyllähän se Hessu sitten hiljenee, mutta jotenkin sen vaan tarvii mennä kamalalla möykällä joka paikkaan... Hessu oli jälleen erittäin energinen ja oikein ulvahteli, kun odotti, että pääsee treenaamaan. 

Tehtiin seuraamista siirtymisineen (peruutukset on olleet nyt tosi hyviä). Ruutuun juoksuja tehtiin pitkältä suoraan lelulle ja ne oli hyviä (hyvin Hessu keskittyi sinne ruutuun juoksemiseen muiden keskeltä). Liikkeestä istuminen oli ok. Luoksetulo takapalkalla oli ok ja lopuksi vapautus suoraan seisomisesta. Hyppynoudot ja metallin tasamaanoudot ok. Kaukoja tehtiin läheltä takanamipalkalla. Hessu teki tällä kertaa hyvin ja rauhallisesti (ja keskittyneesti). Tunnari kaksi kertaa avustajan kanssa, toi kyllä oman molemmilla kerroilla, mutta oli ihan liian korkeessa vireessä ja räjäytti kapulat ensin levälleen, kun syöksyi sinne. Toisellakin kerralla Hessu häsläsi jotain omiaan, ennenkuin toi oman. Lisää siis häiriötreeniä tunnarin kanssa. Paikkamakuuseen taas irti ja Hessu oli ok, kerran nytkäytti takapäätä (näin ikkunasta). Tämän jälkeen makasi kyllä litteenä pää maassa vaikka oli tosi paljon häiriötä (kaikki eivät tehneet paikkamakuuta). Peppi koiran kanssa sitten taas sellaista luoksetulotreeniä, että kutsutaan koiria vuorotellen esim. ensin toinen ja käsketään seisomaan puoleen väliin ja sitten toinen sama juttu jne. Ei mennyt Hessu halpaan vaan oikeestaan oli paljon tarkempana kuin yleensä (oikein keskittyi, että tekee just mitä minä käsken :).Peruutusta Hessu teki jo ainakin 5 askelta niin, että minä olin paikallaan (kyllä se se siis vielä oppii). Pitäisi nyt taas keskittyä tuohon tokoon oikeasti ja suunnitella treenit etukäteen! Niin ja Hessun energisyydestä johtuen tehtiin ainakin kolmeen otteeseen kylki -rentoutusta treenien keskellä.

Kotipihalla tehtiin viikolla vauhtijuoksuja ruutuun, kun oikeassa paikassa "yes" ja pallo palkaksi. Pariin kertaan myös niin, että Hessu jätetään istumaan 30 metrin päähän ja minä olen lähempänä ruutua. Sitten käsky ruutu ja pallopalkka, kun on ruudussa. Nyt juoksi täysillä mun ohi ruutuun :) Tehtiin myös luoksetuloa takapalkalla. Liike kokonaisena ja kertaalleen palkka seisomisen jälkeen. 

Eipä hirveesti olla tokoiltu, mutta ihan kohta lähdetään taas lammastelemaan paimenpoika Hessun kanssa :)