Eilen meillä oli Frodon kanssa viimeiset ohjatut tokot ja peräti kaksi tuntia putkeen. Pääaiheena oli metallinouto, ohjattu nouto ja luoksetulo.

Metallinoudossa ei Frodolla ole suurempia ongelmia, hyvän vinkin sain, että kannatta ainakin välillä antaa "hyppy" käsky myös silloin kun Frodo on tulossa takaisin päin. Sillä saatiin lisää vauhtia takaisin tuloonkin. Kokeilin ja hyvin Frodo noutaa pientäkin metallikapulaa (olen aina treenannut ja kisoissa käyttänyt isompaa).

Ohjattuun noutoon saatiin hyviä vinkkejä. Kun Frodo on merkillä ja meillä on katsekontakti niin ennen noutoon lähetystä katson ensin Frodoa ja sitten sitä kapulaa minkä haluan sen noutavan ja sitten taas Frodoa (päätä ei siis tarvitse liikuttaa). Ja sitten käsky. Tämä toimikin hyvin. Frodolla on vielä selvästi vahvempana nouto, joten saatiin ohjeeksi nyt jonkun aikaa tehdä ainoastaan merkkiä. Treenattiin merkkiä erilaisilla tötteröillä ja suhteellisen suoraan Frodo menee sinne merkin taakse.

Luoksetulo meni ihan mukavasti ja Frodo laukkasi samalla vauhdilla kaikki välit. Seisomisessa hiukan eteni, mutta siihen saatiin hyvä treenivinkki. Eli kun olen kädellä näyttänyt seiso -käskyn lähden samalla tulemaan koiraa kohden ja heitän pallon siihen kohtaan missä koira on (en sen yli). Tämä toimikin hienosti ja Frodohan pyshätyi kuin seinään. Lopuksi otin parikin suoraa luoksetuloa ja palkka lensi mun taakse, kun Frodo oli hyvässä vauhdissa.

Ihan lopuksi sain taas opastusta niihin meidän kaukokäskyihin. Tänään meillä alkaa maneesitreenit ja yritän nyt muistaa siellä mitä piti tehdä. Frodo meni tosi hyvin kun opettaja näytti ja sain jopa itse sen menemään pari kertaa hienosti (siis ollaan vaihdettu niin päin, että etujalat ei liiku).

Treenien jälkeen lähdettiin Frodon ja Milon kanssa pitkälle metsälenkille. Hirviä ja hirvestäjiä ei onneksi näkynyt ja pojat saivatkin juosta täysillä. Voi että varsinkin Milo nautti, se veti mielettömiä hepuleita. Välillä poitsut rallittivat kuralätäköissä, mutta onneksi ennen kotiin tuloa on kirkas lähdevesilätäkkö, jonne jäi suuremmat kurat. Frodon kyllä pesin vielä kokonaisuudessaan illalla (sehän ihan hohtaa, kun pesin sen valkoisten koirien shampoolla :). Milo pestäänkin sitten ensi viikolla.

Tänään siis Frodon kanssa maneesille.