Mä olen sitten onneton, kirjoitin jo pitkätä pätkät ja onnistuin hävittämään kaikki. Nyt siis uudestaan mutta lyhyemmin.

Frodon kanssa oli tällä viikolla jo toiset tokoharkat. Ennen omien treenien alkamista sain meidän ryhmän kouluttajalta hyviä neuvoja ja otettiin Frodolle pari ruutuun menoa. Kentällä oli ihan kisakokoinen ruutu ja jätin Frodon istumaan 25 metrin päähän. Kävin viemässä lelun ruudun takalaidalle, palasin koiran luo ja lähetin käsimerkillä ja käskysanalla "ruutu". Vapautin lelulle. Näitä toistettiin kaksi ja toisella kerralla myös minä osasin olla liikkumatta ja antaa tarpeeksi nopean käsimerkin. Matka (25 m) ei ole Frodolle mikään ongelma. Nyt treenaillaan näitä, jotta Frodo oppii hahmottamaan rajatötteröt ja ruudun. Hienosti se juoksi merkkien ohi ruutuun, eikä niistä välittänyt. Jossain vaiheessa palkka piilotetaan ruutuun, jotta se ei näe sitä juostessaan ja sitten vähitellen käsken Frodon seisomaan ruudussa ennen kuin vapautan sen lelulle. Kivaa opetella (sekä minä että koira) uutta liikettä.

Itse treeneissä otettiin paikallamakuuta (tiiviissä rivissä ja isossa häiriössä). Minä olin jonkun aikaa parkkipaikalla auton takana piilossa. Frodon molemmilla puolilla olleita koiria käytiin liikkeen kuluessa palkkaamassa, mutta Frodo ei ollut edes liikahatanut. Otin myös tällä kertaa liikkeen loppuun asti (eli perusasentoon). Frodo ei ennakoinut ja nousi välittömästi käskystä (hyvä). Jatkossa palkkaan kyllä useammin taas maahan, jotta ei taas aloita ennakointia.

Otettiin myös perusasentotreeniä ja liikkeellelähtöä. Frodolla on vino perusasento ja hiukan edeistää seuratessa (kontakti kyllä pysyi hyvin). Ollaan nyt treenien jälkeen seinän vieressä otettu pelkkää perusasentoa, sekä yhtä askelta eteen tai taakse.

Sitten meillä oli treeneissä liikkeestä maahan. Frodon maahanmeno oli kuulemma täydellinen :) joskin seuraamisessa sitä edistämistä.

Otettiin myös pari kertaa hyppynouto ja siinä ei ongelmia. Ekalla kerralla heitin kapulankin ihan esteen oikealle puolelle, mutta kuuliaisena Frodo hyppäsi myös takaisin tullessaan (joutu tekemään kunnon kiemuran esteelle). Vähän se Frodo jää väljästi kapulan kanssa tuohon eteen. Häiriötä oli jokapuolella estettä, mutta Frodoa ei haitannut.

Kaukokäskyjä treenattiin myös. Frodonhan nousee "hissinä" maasta seisomaan ja seisomasta maahan. Nyt meillä on ongelmana maasta istumaan, sillä Frodo siirtää takajalat, kun pitäisi siirtää etujalat (eli takajalat pitäisi pitää paikallaan). Treeneissä ja kotonta oon lihapullan kanssa treenauttanut Frodoa seisomasta istumaan, niin että etujalat liikkuu. Eiköhän se siitä rupea toimimaan kun tehdään nyt pitkään tätä uuden tekniikan hiomista lihapullan kanssa.

Sitten otettiin metallikapulan nouto (teippiä vähennetty kolmisen kierrosta). Ei mitään ongelmaa, vähennetään teippiä lisää.

Sitten otin Forolle ensimmäistä kertaa tunnistusnoutotreeniä. Kapula oli ollut hajustumassa minulla koko treenin ajan. Jätin Frodon istumaan ja vein kapulan korkeaan heinikkoon (niin että Frodo näki suunnilleen missä päin se on). Palasin Frodon luo ja lähetin käskyllä "oma". Frodo kyllä vilkaisi minua että mikä "oma"? Haki kuitenkin kapulan hienosti. Eilen treenasin tätä kotona lisää ja nyt vein kapulan tosi korkeaan varvikkoon, missä oli paljon myös luonnon keppejä ympärillä. Nyt Frodo muisti käskyn "oma" ja molemmilla kerroilla meni hieosti. Kun sitten on varma, että Frodo osaa nenällään etsiä oikeaa kapulaa otetaan mukaan iso kasa muita samanlaisia kapuloita, joissa ei ole minun hajua laisinkaan. Sain hyvän vinkin treenata nyt esim. lenkillä kävyn kanssa tätä "oman" löytämistä. Käpy vaan mukaan hajustumaan.