884770.jpg

Tänään sitten korkattiin Frodon kanssa tokon voittajaluokka. Kilpailijoita oli yhteensä 7 ja me tulimme hienosti toiseksi kakkostuloksella (240 pistettä).

Tässäpäs sitten kootut selitykset ja liikkeet tarkemmin pisteittäin:

1. Paikalla makaaminen 10 pistettä (ok)

2. Seuraaminen taluttimetta 8 pistettä (Frodon tyypillistä seuraamista, ei se taida parempaan taipua)

3. Istuminen seuraamisen yhteyessä 0 pistettä (siis meidän bravuuriliike meni nollille, kun Frodo jäi seisomaan, eli tästä opimme sen, että nyt treenataan myös näitä ns. varmoja liikkeitä)

4. Luoksetulo 10 pistettä (tää oli mahtava)

5. Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 10 pistettä (tää oli kanssa mahtava)

6. Noutaminen esteen yli hypäten 6 pistettä (tää oli ihan surkee, taas meidän ns. varma liike, tarvii treenata enempi vieraalla kapulalla, Frodo jopa takaisin tullessa laski kapulan maahan ja haisteli jotain, otti kyllä sitten kapulan takaisin suuhun ja loppu ok)

7. Metalliesineen noutaminen 7 pistettä (tää oli kans ihan surkee, myöskin meidän ns. varma liike, Frodo meinasi TAAS pudottaa kapulan ja ruveta haistelemaan, mutta ennakoin ja annoin lisäkäskyn "nouto", loppu meni hyvin, mitä lienee herkullisia hajuja ollut kentällä)

8. Tunnistusnouto 8 pistettä (tää oli kanssa hyvä, pisteet tais mennä siitä että pyysin irrottamaan liian aikaisin (samaan aikaan liikkeenohjaajan käskyn kanssa) kun en muistanut odottaa lupaa.

9. Kauko-ohjaus 6 pistettä (mä mokasin loistavasti ekalla "maasta - seiso", jotenkin jännittäessäni sain aikaiseksi ihme kiljaisun ja tosi kovaa ja kädet huito, no Frodohan loikkas pitkän loikan ja jäi sitten ihmeissään seisomaan (se luuli että tämä oli luoksetuloa), no sain koottua itseni ja Frodo teki erittäin kauniisti ja edistämättä kaikki muut vaihdot.

10. Kokonaisvaikutus 8 pistettä

Yhteensä 240 pistettä ja 2. palkinto ja VOI -luokan toinen sija.

Olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen, joskin tietty harmittaa että jäi niistä "varmoista" liikkeistä uupumaan  se ykköstulos. Treenaamiseen sain taas uusia vinkkejä sekä koiran treenaamiseen että siihen miten itse toimin (pois kaikki ihmeelliset "pakkoliikkeet" minulta ;) Nyt on rutkasti aikaa seuraavaan koitokseen ja koitetaan saada liikkeet kuntoon.