Eilen reippaana töiden jälkeen Heben kanssa pientä kotitreeniä. Ensin hyppynouto kahteen kertaan (eri suunnista estettä). Siis aivan loistavat :) Hessu ihan hakeutuu esteelle, vaikka heittäisin vähän vinoonkin. Pitäisi myös treenata ihan tarkoituksella noita vinoon heittettyjä noutoja.

Osasi myös liikkeestä istuminsen. Tehtiin kokonaisena liikkeenä sekä niin että palkkasin heti, kun istui. Istumisesta on tullut aika nopea, hyvä niin.

Yllättäen Hessu teki ihan mielettömän hyvän VOI -luoksetulon. Lähti laukalla ja käsimerkistä nopea seisomaan pysähdys. Lähti taas laukalla ja hienosti maahan käskystä. Ja täysiä laukalla myös loppu. Miten se tän on oppinut? Nyt vaan lisää sitä meidän sivupalkkatreeniä, sillä tosiaan saa täpäkät pysäytyksen ja kivan laukan pysymään loppuun asti.

Lopuksi vielä kaukojumppaa eli käsiavulla maasta - seiso - maahan jne. Tuntui hyvinkin sujuvalta. Myös istu - seiso - istu saatiin sujumaan. Istu - seiso menee paremmin, mutta pienen peruuttelun jälkeen myös seiso - istu hienosti. Ruokakupilla on nyt tehty joko maasta seiso ja vapautus tai istu - seiso ja vapautus. Nyt pitää oikeasti keskittyä näihin kaukoihin, sillä tämä on nyt ainoa liike mikä vielä jumittaa.

Tietysti tärkeä asia Hessun kanssa on opetella paikkamakuuseen irti meneminen ja sieltä poistuminen. Hillumista ei sallita vaan haluan, että se tulee kauniisti kontaktissa sivulla makuuseen ja pois sieltä. Kehumiset vasta kehän ulkopuolella.

Treenien jäkleen Hessu hepuloi metsässä täysillä, kävi uimassa lammessa (oi että oli nautinnollinen ilme) ja sitten kiivasta kieriskelyä metsässä ja lisää rallitusta :)

Tänään olisi ohjelmassa ainakin kahden koirakon kanssa treenit. Toisen koiran on nähnyt kerran ja toista ei koskaan. Oikein hyvää häiriötä.