Eilen oltiin Hessun kanssa Agi Mestassa treenailemassa tokoa. Kaverina toinen koirakko. Tuolla Agi Mestassa on kyllä tuhottoman kuuma ja meillä oli Hessun kanssa jo heti alussa hiki...huh.

Tehtiin oikealla tokoesteellä parit hyppynoudot, jotka ok. Metallilla parit tasamaanoudot jotka ok. Sitten Lähetin Hessun noutamaan metallin ja sen jälkeen käskytin sitä kapula suussa hyppimään estettä pariin otteeseen ja lopuksi luovutus sivulla, tämä ok ja oli Hessusta toooosi hauskaa ;)

Ruudussa olleelle lelulle juoksuja noin 20 metrin päästä. Läheltä ruutuun seisomaan ja namin heitin aina palkaksi. Tehtiin myös ruudussa maahanmenotreeniä niin, että namit sivupalkkana. Kyllä se Hessu edelleen etenee...grrrr. Yritin oman kehon avulla saada nopeammin maahan ilman etenemistä. Aika kehnoa kuitenkin. Pylvään kiertoa ja siitä maahan menoa (minun lähellä), nämä ihan kivasti. Autoin tässäkin omalla keholla. Kaukovaihdot olivat hyvät, otettiin seiso-istu-seiso ja myös seiso-maahan-seiso (tehtiin läheltä).

Luoksetulo kerran molemmilla pysähdyksillä (seisominen meni vähän pitkäksi, mutta maahan hyvin). Kertaalleen seisomaan pysällä ja vapautus takapalkalle. Lopuksi täysillä suora luoksetulo ja lelu mun ohi palkaksi. Kierron kautta lisää seisomaan pysähtymisiä ja ne oli hyviä.

Paikkamakuu ensin hallissa, minä ja toinen henkilö juostiin ja hyppelehdittiin häiriöksi ja toinen koirakkot reenasi. Toisella kerralla jätin Hessun toiseen tilaan makaaman (yksi henkilö jäi vakoilemaan mitä Hessu tekee) suljin oven ja menin avustamaan toista koirakkoa. Aikaa meni ehkä 3-4 min. Hessu pysyi tosi hyvin, mutta nousi seisomaan kun olin tullut takaisin ja siirtynyt sen taakse. Laitoin vielä uudelleen maahan, poistuin oven taakse, palasin taakse ja palkkasin maahan. Ihan vähän oli piipannut, mutta muuten pysynyt hievahtamatta.

Ai niin tunnaria tehtiin myös. Vieras henkilö hipelöi kapulat huolella ja vei ne paikoilleen. Minä pidin omaa hetken kädessä ja vein sen sitten  itse. Lähetin Hessun läheltä. Hessu meni ja haisteli moneen kertaan kapulat, mutta toi lopulta oman. Isot kehut. Tokalla kerralla vaihdettiin oma oikeaan päähän kapuloita ja Hessu aloitti vasemmalta. Haisteli siellä tosi pitkään, otti väärän suuhun katsoi minua ja jatkoi haistelua väärä suussa. Kun laski väärän pois suusta sanoin uudelleen "oma" jolloin keskittyi ja toi oikeasta reunasta lopulta oman. Kaksi viimeistä tunnaria tehtiin uusilla kapuloilla ja kaksi kertaa tosi hienosti. Saatiipahan tunnariin edes vähän varmuutta vieraassa sisähallissa :)

Hessu sai vielä mennä pari kertaa A:n, kun tykkää siitä niin paljon :) Tehtiin myös hiukan kasia, peruuttamista, kierimistä, kylkeä jne. Harjoiteltiin vielä toisen koirakon kanssa ohituksia jne.

Kotona on kaukot menneet nyt parina kertana tosi hienosti jo pitemmältäkin matkalta.

Hessu on edelleen outo siinä mielessä, että ei möykkää muille? Agi Mestassa Hessu on ollut ehkä kerran aikaisemmin ja nyt kun mentiin, ei möykännyt vieraille koirakoille jotka tulivat hallista ulos (vaikka yksi haukahti ja murahti Hessulle). Hallissa ei myöskään noteerannut toista koiraa (on kyllä pari kertaa aikaisemminkin ko. koiran kanssa treenannut). Olisipa tämä pysyvää!