Joulun jälkeen ollaan käyty isännän ja koirien kanssa "kinkunsulatuslenkeillä" sellaisia rauhallisia kuuden kilsan lenkkejä.

Eilen otin kotipihalla sekä Frodolle, että Milolle avoimessa kivikkoisessa maastossa esineruututreeniä. Esineinä oli pieni villatumppu, pieni nahkahanska ja muovinen pikkulusikka. Kuvia yritettiin ottaa, mutta kun on tajuttoman pimeetä, niin ei niistä mitään tule...! Frodo oli todella nopea ja esineet tulivat vauhdilla (vaikka piilottelin niitä kivenkoloihin ym.). Tässä yksi  kuvayritys, kun Frodo etsii piilosta villatumppua. Vauhti on Frodolla niin kova, että näyttää ihan päättömältä koko koira. Tällä kertaa Frodo sai pienen namipalkan joka esineen jälkeen.

1162333.jpg

Milo se taas pisti välillä hösseliksi eli juoksenteluksi. Tokalla lähetyksellä tuli ensimmäinen esine (villatumppu) tosi hyvin, eikä pudottanut eli luovutuskin hyvä. Alla olevassa kuvassa Milo tuo esinettä. Palkaksi namit ja kehuja.

1162336.jpg

Sitten sainkin komentaa, kun Milo vaan juoksenteli ees taas. Lopulta laitoin sen hetkeksi mun vierelle makaamaan ja rauhoittumaan ja sitten löytyikin toinen esine, nahkahanska. Alla kuva, kun Milo rupeaa juuri paikallistamaan esinettä. Tämänkin esineen luovutus hyvä, eikä pudottanut.

1162337.jpg

Viimeinen esine, se pieni muovilusikka mentiin hakemaan yhdessä ja näytin Milolle, että on se "esine", Milo sitten toi sen minulle ja palkaksi namia.

Tänään piti mennä töihin ja olinkin ihan puhki töiden jälkeen, joten heittelin Milolle ja Frodolle niiden joululahjoja (uusia kongoja). Pojat olivat aivan tohkeissaan. Molempien luovutukset hyviä ja Milokin malttoi olla rauhassa ja pureskelematta. Tämä kongojen heittely ja kunnon luovutuksen vaatiminen selvästi parantaa molemmilla esineruuduun esineiden, noutokapuloiden ym. luovutusta.

Josko vaikka huomenna jaksais aloitella tokotreenejä...:)