Eilen tokoilut kaatosateessa Jennin kanssa. Sateesta huolimatta Jenni ystävällisesti toimi meille liikkeenohjaajana heti alkuun kolmelle liikkeelle. Tässä kuva napattuna autosta, juuri ennen treenien alkua :) Tulipahan testattua, että kyllä se Hessu sateessakin tekee, vettä tuli välillä kovaa ja vaakatasossa.

WP_20150712_001.jpg

Aloitettiin ruudulla, Hessu meni ruutuun ihan ok ja siellä hienosti maahankin, mutta yllättäen karkasi seuraamiseen (jo ennen liikkurin käskyä). Vein sitten Hessun takaisin ruutuun ja tehtiin alusta uudestaan. Nyt ei karannut, mutta oli vähän nytkähtänyt liikkurin käskystä. Tein sitten vielä niin, että lähetin Hessun ruutuun ja käskytin maahan ja sitten kävelin liikkeen lopun melkeen lähetyspaikkaan asti, mistä käännyin ja menin palkkaamaan Hessun ruutuun. 

Seuraavana luoksetulo, missä seisominen meni heti alkuun tosi pitkäksi, kun Hessun piti kiertää lätäkkö (tai sellainen tosi märkä nurmikon kohta, mihin kenkäkin upposi). Toisella kerralla hiukan parempi seisominen, maahan meno ja loppuliike hyvä. Tein vielä takapalkalla pelkän seisomaan pysähdyksen ja se oli kyllä tosi hieno.

Tunnari oli ok, vaikka kapulat olivat pienen kumpareen takana lähes piilossa. 

Sitten treenailin vielä ruutua ja se kyllä löytyi tosi hienosti sateesta huolimatta ja aina laukalla. Kierron kautta treenailtiin vielä stoppia. Hessu on oppinut kiertämään tolpan jo  30 metristä :) Kierron kautta stopit hyviä ja niistä narupallopalkka. Väliin myös läpijuoksuja. 

Noudot puukapulalla hyvät (neljännen jälkeen palkka). Kertaalleen myös metallinouto, joka hyvä vesisateesta huolimatta (piti ihan testata, mitä Hessu tuumaa märästä metallikapulasta).

Liikkeestä istuminen oli alkuun vähän nihkeää vesimäärästä johtuen, mutta sitten rupesi toimimaan. Pari kertaa liike kokonaisena ja lopuksi kertaalleen missä palkkasin heti istumisesta. 

Seuraaminen oli oikein hyvää kaikissa askellajeissa, siirtymisiä sivuille ja taakse ei taidettu tehdä, mutta käännökset ok. Sateen lisäksi kentällä oli joissain kohdissa aikamoiset määrät hanhien jätöksiä, onneksi ne ei Hessua kiinnostaneet.

Illalla sitten ratsastamaan Sarin tunnille. Sade oli onneksi loppunut ja ratsastettiin 90 min ulkona. Joskin sää oli tosi hiostava ja kostea. Meitä oli 5 ratsukkoa ja minulla jälleen Hessu -heppa. Hessu on kyllä ehdottomasti parhaimmillaan 90 min tunnilla, varsinkin kun tehdään alkuun kunnon veryttelyt ja pitkät pätkät laukkaa molempiin suuntiin. Teemana oli ristikkäisapujen käyttö ja lopussa tehtiin myös etuosakäännöksiä sekä väistöjä käynnissä ja ravissa. Oli kyllä taas hyvä tunti! Varasin myös ensi sunnuntaille 90 min tunnin (näin kesällä kun näitä pidempiä tunteja on tarjolla).