Tänään aamusella vein lapset kouluun ja sitten Milon kanssa tottiskentälle (hyvä minä ;).

Kentällä hiukan nostatin Miloa (kuten karjisleirillä opetettiin), sitten pallo piiloon ja suoraan seuraamiseen, otin 40 askelta suoraa seuraamista ja sitten pallo palkaksi vasemmalta taakse. Milo seurasi aivan loistavasti. Sen jälkeen ihan vähän nostatusta (Milo tarvitsi nostatusta vähemmän, mitä enempi treenattiin, nostaa itse itseään hyvin). Otin taas 10 askelta normaalia seuraamista 15 askelta juoksua ja 15 askelta hidasta sitten 5 normaalia ja palkka taas pallolla vasemmalta taakse. En ole aikaisemmin Milolla koittanut juoksua ja hidasta, mutta ei mitään ongelmaa :). Seuraavaksi tein täyskäännöstreenejä niin, että ehkä kuusi askelta seuraamista täyskäännös ja palkka. Näitä tein ehkä neljä kertaa ja meni tosi hyvin (ei haahuillut nyt yhtään).

Sitten otin 12 askelta seuraamista ja liikkeestä istu, jatkoin vielä ehkä kymmenen askelta ja sitten pallo lensi Milolle palkaksi. Toisella kerralla jäi seisomaan, mutta kolmannella meni taas hyvin ja nyt palkkasin välittömästi kun istui.

Sitten otin liikkeestä maahan (tarvitsi hidastus- ja käsimerkkiavun) jatkoin matkaa 40 askelta ja kutsuin luokse. Tuli täysillä mutta ohi ja sitten vasta tuli mun eteen. Sai edessä pallon palkaksi. Otin nelisen kertaa niin, että jätin Milon istumaan ja menin pienen matkan päähän ja kutsuin (samalla kun kutsuin laitoin pallon leuan alle niin että Milo näki). Tuli nyt sähäkästi joka kerta ihan eteen. Näiden jälkeen jätin suoraan maahan ja etenin 30 askeleen päähän laitoin pallon leuan alle ja kutsuin. Nyt tuli täysillä ja suoraan tiiviisti eteen (tämä oli hyvä) ja pallo leuan alta suoraan suuhun palkaksi.

Sitten jätin Milon paikallemakuuseen ja etenin itse 40 askeleen päähän ja jäin selkä koiraan päin. Olin suhteellisen pitkään, sitten käännyin koiraan päin ja kävelin sen viereen. Vapautin maahan ja palkkasin pallolla. Pysyi hyvin.

Jätettiin Milon kanssa eteenmenolelu yhdessä kentän päähän ja mentiin toiseen päähän (noin 50 askelta). Otin 12 asektla seuraamista (Milo seurasi hyvin ja jopa piti kontaktin) ja sitten eteen käsky. Milo paineli aivan täysillä ja vapautus lelulle. Sitten me leikittiin taisteluleikkejä kentällä jonkin aikaa ja Milo oli aivan innoissaan.

Onneksi maltoin lopettaa tähän (kun Milolla oli ilo ylimmillään) vaikka minulla oli kapula valmiina ja vähän estettäkin olin ajatellut.... Tehtiin vielä Milon kanssa pieni hihnalenkki ennen autolle menoa ja kotiin tuloa.

Oli oikein nopeat ja sähäkät treenit ja Milo toimi loistavasti :) Saa nähdä miten sitten menee, kun on häiriötä.