Ihana pieni kolmen päivän loma tässä Itsenäisyyspäivän ympärillä :) Tänne meillekin saatiin hiukan lunta. Kuvassa Hessu eilen aamupävälenkillä lumisateessa:

Hessulumi-normal.jpg

Itsenäisyyspäivänä oli meillä hallivuoro ja sinnehän suunnattiin Hessun kanssa. Luulin, että toinen koirakko tulee meidän kanssa, mutta ei sitten tullutkaan, joten meni lennosta uusiksi treenisuunnitelmat. Toisella puolella kenttää frisbee -koirat treenasivat Messariesityksiään, joten saatiin kyllä hyvää häiriötä ja taustamusiikkia :)

Rakensin ruudun, luoksetulomerkit ja esteen valmiiksi. Aloitettiin ruudulla. Hessu ampaisee sinne kyllä hyvin, mutta eilen ei meinannut millään malttaa jäädä sinne seisomaan tai makaamaan. Epäilen vahvasti, että kentällä oli käynyt juoksuinen narttu treenaamassa, sillä Hessu tuon tuostakin jäi haistelemaan ja nuolemaan alaleuka väpättäen sitä kentän pohjaa. Toisaalta ihan hyvää häiriötäkin, mutta toisaalta voisivat ihmiset myös noudattaa sääntöjä koiriensa kanssa (tai ainakin puhdistaa sitten jälkensä...). Treenattiin sitten sinne ruutuun jäämistä (sekä seisoen että maaten). Läheltä onnistui hienosti ja sitten pienen treenin jälkeen myös pidemmältä. Tehtiin pariin kertaan (eri suuntiin) liike kokonaisenakin ja hienosti meni. Pariin kertaan myös niin, että siinä kohdassa missä pitäisi kutsua "seuraa" niin käännynkin takaisin ja kävin palkkamassa sinne ruutuun. Treeniä vaatii vielä se, että Hessu kyllä pysähtyy seisomaan juuri siihen kohataan mihin käsken, mutta maahan mentäessä saattaa ottaa pari askelta minua kohden. Eli nyt keskitytään siihen, että menee niille sijoilleen maahan. Mutta kokonaisuudessaan tuo ruutu tuntuu nyt oikein hyvältä. Hessu myös löytää ruudun hyvin ja vauhdikkaasti vaikka kuinka pitkältä :) Eli lähes kovalmis liikkeenä. LIsää treeniä tarvittaisiin kyllä liikkurin kanssa (ihan muidenkin liikkeiden osalta). 

Luoksetulossa (narupallo sivupalkkana) ihan loistava seisomaan pysähtyminen ja maahan meneminen :) Treenattiin myös suoraan laukalla sivulletuloa ja siitä vapautus narupallolle (pariin kertaan ennakoi seisomaan pysähtymisen merkille). Lopulta tuli kyllä hienosti. Agiputken kanssa myös seisomaan pysähdyksiä ja välillä suoraan sivulle tuloja. Sivulta taas lähetys "putkeen" jne. Hieno Hessu :)

Noudoissa ei ongelmaa sekä puu- että metallinoudot tasamaalla ja hyppynoutona hyvät. Ekalla hyppykerralla kapulaa ottaessa jäi taas lutkuttamaan sitä tekonurmikkoa, mutta huomautuksen jälkeen ei enää tehnyt sitä. 

Tunnari onnistui iha loistavasti. Ensin vain "oman" etsimistä (piilotin hallin reunaan agi -esteiden taakse). Sitten "oman" hakeminen sekalaisesta kapulakasasta ja viimeiseksi vielä rivissä olevien kapuloinden keskeltä kahteen kertaan. Ihan loistavaa. Hurjat kehut, eikä sitten tehty enempää. Tähnä tarvittaisiin myös epätoivoisesti liikkuria auttamaan, jotta saataisiin koemaista treeniä. 

Liikkeestä istuminen hyvä edelleen, tehtiin myös vähän Z -tyyliin liikkeestä seisominen, seuraavaksi maahan, sitten istuminen ja lopuksi perusasento. Hyvin Hessu muisti. Ilmeisesti kaukojen treenaaminen on pitänyt hyvin mielessä myös nuo liikkeestä seisomisen ja maahan menon. 

Kaukoja tehtiin nyt tarkoituksella ihan läheltä,  jotta saatiin onnistumisia. Kotona menee jo hienosti n. 6 metrin päästä ruokakipolla. Kotona on treenattu nyt niin, että ensin pari vaihtoa ihan läheltä ja sitten samat pitkältä matkalta ja tänään aamuruualla suoraan pitkältä matkalta ja tosi hienosti. Tähänkin nyt tarvittaisiin sitä liikkuria. 

Seuraamisessa siirtymiset taakse, sivuille ja eteen ihan lositavat. Taakse mentäessä Hessu seurasi aivan suorassa peruuttaen, siis LOISTAVAA!!! Käännökset (varsinkin täyskäännökset) saivat jostain syystä Hessun kontaktin herpaantumaan, tehtiin sitten ihan imuttamalla jonkin aikaa ja sitten lähtivätkin onnistumaan.

Paikkamakuuta tehtiin aina välillä. Pari kertaa yritin olla A-esteen takana vähän piilossakin. Kerran olin PK-tyylisesti selkä Hessuun päin. Kyllähän se siellä pysyy :) 

Loppuun tehtiin vähän temppuja, eli Hessu seuraamiseen noutokapula suussa, sitten esteen yli hyppy ja ruutuun lähetys (edelleen se noutokapula suussa) ja ruutuun makaamaan. Sitten vapautus ;) Niin ja lopuksi Hessu sai tietysti riehua narupallonsa kanssa, kunhan ensin oli paikkamakuussa sen ajan, kun siivosin kaikki meidän tarvikkeet pois. 

Tässäpä sitten hiukan ruokintajuttua. Meidän koirathan ovat kaikki raakaruokinnalla muuten, mutta saavat edelleen rapeita paistettuja possunkorvia herkuikisi. Tänään aamulla oli ruoka seuraavanlainen: pohjana valmis raakaruoka kalamix sekoitus lisättynä raaoilla broilerin sydämillä. Lisäksi raaka kanamuna (ilman kuoria) sekä Nutrolin Nivel moniteho (tabletit ja öljy). Sulamassa päiväherkuksi hiukan nyrkkiä suurempi pala naudan nivelet/putket pussista (näitä vain Hessulle ja Milolle).

Ruoka-normal.jpg

Arkiaamuisin kun lähdetään töihin saavat siis niitä possunkorvia (jokaiselle jätetään oma) tai vaihtoehtoisesti Milo ja Hessu voivat myös saadaä broilerin siivet (mutta Frodo ei, kun sillä on enää niin vähän hampaita, possunkorvan kyllä pystyy vielä syömään). 

Timbe kissaakin on aktivoitu, mikä nyt onnistuukin hienosti, kun löydettiin herkkuja mitä se suorastaan himoitsee! Kuvassa olevassa namipussissa on Timben hampaanjäljet, koska se on yrittänyt varastaa namit moneen kertaan :)

namit-normal.jpg

Käskyllä "pata" Timbe osaa hypätä tähän pyöreään pesäänsä kuvassa.

AHimppa-normal.jpg

Timbe osaa myös hypätä kontillaan olevan ihmisen selkään, kun selkää taputetaan pari kertaa. Myös jalkojen ympäri kahdeksikkoa pujoittelu sujuu ;)

Rokki kissaa ei taas namit kiinnosta tippaakaan, se makoilee kyllä aina lähistöllä ja pitää muiden puuhia silmällä (vaikka olisi silmät kiinni). Kuvassa Rokki ja Hessu (joka jonottaa ulos). Kuva on tosi huono kännykällä otettu, mutta siitä ilmenee hyvin tuo, miten Rokki "pitää silmällä" ;)

%C3%84lyvalo-normal.jpg

Tänään olisi taas vuorossa ratsastus, ihanaa :) Tänään on sijaisope, joten saapi nähdä mitä tunnilla tehdään.