Tänään aamusella tehtiin aivan ihanassa aurinkoisessa talvisäässä ensin Frodon ja Milon kanssa remmilenkki tietä pitkin ja siihen perään sitten pitkälle toista tuntia lumitöitä. Koirilla oli kongot, joilla pelata, joten eivät ikävystyneet lumitöiden tekoon.

Iltapäivällä lähdettiin taas Juvanmalmille, mutta tällä kertaan toiseen treenipaikkaan eli SporttiKoirahallille. Minulla oli mukana sekä Frodo että Milo ja meidän lisäksi paikalla oli kolme valkkaria. Frodo pääsi ensin treenaamaan isolle puolelle, jossa ensin lämmiteltiin tekemällä agilityesteitä. Frodosta varsinkin puomi oli aivan ihana :) Hyppyjä tehtiin (matalia) paljon ja yllättävää kuinka helppoa oli kädellä huitaisemalla näyttää mistä suunnasta ja mikä este seuraavaksi (Frodo on aina lukenut mun käsimerkkejä tosi tarkasti). Putki meni myös ensin pallon perässä ja sitten ihan ilmankin hienosti (myös sellainen U:n mallinen putki.) Pujottelua tehtiin namin kanssa hitaasti ja rauhallisesti, jotta saatiin vähän jumpattua Frodon selkää.

Seuraamista ja erilaisia käännöksiä treenattiin sekä Frodon siirtymistä perusasennostan mun eteen ja takaisin perusasentoon sekä vasemman että oikean kautta. Rupeaa jo löytymään ihan kivasti ja tänään treenattiin ilman remmiä, jolloin oli niin paljon helpompaa. RallyToko -kisoissahan sitten sunnuntaina pitää olla se remmi (vasta avoluokassa saa mennä ilman).

Lopuksi mentiin Frodon kanssa vielä pienelle puolelle tekemään pariin kertaan loiva A (ja Frodolla oli koko naama naurussa, kun se oli niin kivaa sen mielestä).

Milo tuli sitten vuorostaan isolle puolelle. Myös Milon kanssa lämmiteltiin agijutuilla. Rauhallista pujottelua, matalia esteitä, putkea ja rengasta (ai niin Frodokin meni renkaan). Milo on myös kuuliainen ohjattava (kokeiltiin lähestyä esteitä eri puolilta ja eri järjestyksessä). Hyvin se Milokin seuraa mun käsimerkkejä.

Milon kanssa treenattiin myös perusasennosta eteen ja takaisin siirtymistä sekä vasemman että oikean kautta. Milo on jo selvästi ketterämpi mitä Frodo ja tulee todella tiiviisti eteen. Noutoa otettiin myös ja se sujui hienosti. Agiesteellä tehtiin myös tokoalon hyppyä. Toisen valkkarin kanssa sujui myös paikallamakuu hienosti ja palkkasin maahan. Milo pysyi myös hienosti yksin paikallamakuussa, kun toinen teki vieressä luoksetulon. Milon luoksetulot myös hienoja. Pienellä puolella Milon kanssa tehtiin loivaa A:ta ja se tuntui myös Milosta olevan ihan mahtavan kivaa. Tehtiin myös hyppynoutoa ja tasamaanoutoa. Myöskin erilaisia seuraamisia. Tehtiin myös moneen kertaan liikkeestä maahanmenoja ja liikkeestä seisomisia. Lopuksi kovasti leikittiin.

Frodo pääsi sitten vielä uudelleen ja teki ihan innoissaan loivalla A:lla PK:n noutoa. Tehtiin ainakin kolmeen kertaan, kun Frodo oli niin tohkeissaan. Tehtiin vielä putkea ja pöytää myös. Frodosta oli hauskaa, kun käskin sen aina välillä pöydälle ;) Frodo teki myös tasamaanoutoa ja lopuksi leikittiin pitkään. Heittelin Frodolle narupalloa. Kyllä tuollainen tekonurminen sisätila on kiva, kun ei ole yhtään liukasta ja voi Frodoakin huoletta juoksuttaa (ilman että täytyy pelätä sen liukastuvan).

Milokin tuli sitten vielä uudelleen. Yllättäen myös Milo teki loivalla A:lla PK -noudon aivan loistavasti, eikä yrittänyt kertaakaan takaisintullessa kiertää vaikka olisi ollut siihen hyvät mahdollisuudet. Tuo A on vain niin kamalan kiva molempien mielestä. Tulisi pian kevät, että päästäisiin kentälle kokeilemaan jyrkkää A:ta. Milon kanssa vielä uudelleen hyppynoutoa ja Milonkin käskin aina välillä hyppäämään pöydälle ;)

Kylläpäs oli taas erittäin kivat treenit. Kyllä on mahtavaa, kun kumpikaan pojista ei räyhää eikä ryntäile mihinkään vaan ovat enemmän kiinnostuneet tekemään minun kanssani (saatiin hyvät häiriöt, kun alkuun pari valkkaria haukkui ihan kunnolla). Tunnin treeni kahden koiran kanssa on just sopiva. Parhaiten sopii meille juuri näin, että molemmat tulee kahteen kertaan. Frodon treenit on nykyään enempi leikkiä ja Milon kanssa treenataan sitten enempi kisat mielessä. Ihana kyllä huomata miten Frodokin on innoissaan uusista agilityjutuista.

Illan onkin ollut tosi hiljaista....molemmat koirat ovat ihan veto veks! Huomenna on illalla vuorossa Milon manesitokot. Frodolla puolestaan on huomenna treenivapaapäivä. Huomisen jälkeen myös Milolla vapaata ja vaan lenkkeillään ja leikitään ennen sunnuntain kisakoitoksia.