Tänään olin koirien kanssa pitkästä aikaa pitkällä lenkillä :) Oli tenttipäivä, joka on vapaata töistä, joten tentin jälkeen siivoamaan kotiin ja sitten lenkille. Kaksi kertaa otin Frodolle "seiso" käskyllä pysähdyksen, kun se juoksi täysiä pitkällä edellä. Hyvin se kyllä pysähtyy, kuin seinään. Kehuin ja vapautin. Muuta ei sitten treenattu, nautittiin vaan lenkkeilystä ja ihanista raikkaista kevään tuoksuista sateen jälkeen.

Viime sunnuntaina oli Milolla näyttely. Milo sai oikein hyvän arvostelun, mutta oli tuomarin mielestä liian laiha, joten sai H:n. Näyttelyalueella Milo jonkin verran möykkäsi muille koirille, mutta olin ylpeä siitä kehässä. Kehä oli pienen pieni ja kolme AVO -luokan urosta (lisäksi viereisessä kehässä esitettiin vauhdikkaasti sakemanneja). Milo ei kertaakaan sanonut mitään kehässä ja ensimmäistä kertaa, jopa seisoi kauniisti paikoillaan, kun tuomari arvosteli. Tuomari sai myös ihan rauhassa "kaivella" koko koiran hampaita myöten, eikä Milo edes peruuttanut.

Näyttelyn jälkeen mentiin Milon kanssa ostoksille kaverin perustamaan barf-kauppaan. Ostin laatikollisen ydinluita, sekä laatikollisen jauhettuja broilerin siipiä (mössö on kätevän kokoisissa pötköissä ja pötköjä oli laatikossa kuusi). Meidän Jeppekin sai ensimmäisen kerran maistella barf-ruokaa ja on aivan hullaantunut broilerisiipimassaan. Isot koirat ovat saaneet sitä vasta kerran, mutta ei aiheuttanut kenellekkään koirista mitään vatsaoireita. Meidän koirathan siis eivät noudata barf-ruokavaliota, mutta saavat normaalin nappulan lisäksi raakaravintoa. Tuntuu sopivan hyvin.

Kaverin luona oli myös kaksi ihanaa karjista ja lauma sammareita (ja tietty myös collie ;) Siellä oli vielä hakematta noin 8 vkon ikäinen sammarivauva, joka oli aivan uskomattoman ihana. Jos sillä ei olisi vielä ollut kotia, olisi se kyllä lähtenyt meidän mukaan. Terveisiä vaan Arttulaan Sirpalle ja kauniille koirille :))