Milon maneesitokot alkoivat taas eilen joulutauon jälkeen

Ennen treeniä pieni hihnalenkki hiekkatiellä.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä ja koirakoita oli koko maneesin pitkä seinusta täynnä (14 kpl). Tällä kertaa Milo malttoi istua kauniisti paikallaan, kun "tuomari" tuli kopeloimaan. Muistutin vielä käskyllä "tuomari tulee, paikka". Annoin namin palkaksi.

Paikkamakuuseen laitoin vielä takapalkan ja jätin lyhkäsen remmin kaulapantaan. Etenin muiden mukana 20 metrin päähän. Oltiin avoluokan aika ja osa ohjaajista meni piiloon. Milo jäi hiukan vinoon makaamaan (huomasin vasta siellä 20 metrin päässä, joten annoin olla). Hyvin Milo pysyi ja ainoastaan kerran hiukan haisteli maata. Koirien luo palattuani annoin käskyn "istu" ja siitä vapautus takapalkalle. Josko nyt sitten seuraavalla kerralla saisin jätettyä sen takapalkan pois...silloin ei tule sitä vinoa asentoakaan, kun ei tarvii varmistella maahan mennessä lelun paikkaa.

Sitten tehtiin aloluokan hyppyä. Ekalla kerralla Milo otti askeleen kun tulin sen sivulle, joten otettiin uudelleen ja nyt palkkasin namilla heti esteen yli kun seisoi nätisti. Lopuksi vielä kokonaisuudessaan ja palkkasin kun olin Milon sivulla (en käskenyt istumaan). Hyvä, hyvä :)

Luoksetulot olivat loistavia :) Kerran tein myös niin, että en kutsunutkaan luokse vaan palasin takaisin Milon viereen ja palkkasin siinä. Nykyään Milotus  maltaa paljon paremmin eikä enään ota niitä varaslähtöjä.

Liikkeestä seisomista ensin takapalkan kanssa ja viimeiseksi saatiin onnistuminen myös  ilman takapalkkaa (jee). Kun Milo pysähtyi seisomaan kauniisti, otin vielä pari askelta ja heitin sitten pallon sen pään yli palkaksi. Seisomistreeniä jatketaan edelleen...

Täyskäännöksiä ja seuraamisia otettiin vähän RallyTokon mukaisesti. Todella hyvin myös meni molemmat sekä maassa makaaminen että istuminen, kun minä kierrän koiran ympäri. Kokeilin myös hihnan kanssa ;) ja menihän se jotenkin vaikka tuntuu se hihna olevan aina tiellä.

Ruutuun juoksuja tehtiin myös Milon kanssa pari ja hetken se sai myös olla yksin paikallamakuussa ilman lelua, kun muut treenailivat ympärillä (hyvin pysyi vaikka pallot lentelivät ja lelut vinkuivat).

Kaukoja tehtiin aivan läheltä ja ainoastaan istu - maahan ja maahan - istu.

Loppuun  maneesin pitunen eteenmeno. Vietiin lelu ensin, mutta se oli niin pieni että sitä ei nähnyt toisesta päästä maneesia. Luvan saatuaan Milo lähti täysillä ja hienosti meni kohtisuoraan sinne minne lähetin ja palkka löytyi helposti. Miloa ei haitanneet ympärillä muut koirat vaan se keskittyi omiin hommiin. Hauskan näköistä, kun se viilettää sieltä muiden keskeltä.

Treenien jäkleen Milo sai vielä hetken kirmata pellolla ja sitten lähdettiin kotiin. Olipa kiva treenata pitkästä aikaa. Milokin osaa nykyään käyttäytyä niin hienosti