Frodon kanssa aloitettiin aivan pysäytystötteröiden vieressä luoksetulotreeniä. Ekalla kerralla ennakoi ja jäi tokalle tötterölle seisomaan, kutsuin uudelleen ja  tuli hitaasti luokse. Luoksetulosta kehut. Seuraavalla kerralla tuli jo ilman pysähtymättä ja lelu lensi palkaksi heti kun oli parin metrin päässä musta. Toistettiin vielä useaan kertaan ja eri pituisna matkoina ja rupesihan sitä vauhtiakin löytymään. Mun vaan itse on vaikeaa muistaa olla paikallaan (kuten kisoissa) ilman innostamista ja ylimääräisiä kutsuja. Kyllä se Frodo aika nopeasti hiffasi, että vaikka vaikka mamma tököttää paikallaan kuten kisoissa, niin kannattaa vaan juosta suoraan luokse, niin lelu lentää palkaksi ja sitten taistellaan. Seuraavissa treeneissä näitä lisää, seisomaan pysäytystä ja maahanmenoa otan seuraavan kerran vasta kisoissa.

Sitten ruutua, mikä meni ihan LOISTAVASTI. Kenttä oli vielä suhteellisen pimeä (on kyllä valot, mutta hämärää siliti). Lähetin ensimmäisen kerran ihan kokeenomaisesti ja Frodo meni muuten ihan todella hyvin (mutta meni ruutuun vasemmasta reunasta, ei keskeltä). Löysi kyllä upeasti keskikohdan. Kävelin ruutuun ja palkkasin pienellä namilla. Sitten jätettiin yhdessä lelu takalinjalle ja täydeltä matkalta suoralähetys, tämä ok. Sitten otin uudelleen kisamaisen lähetyksen ja nyt meni aivan upeasti oikeaan kohtaan seisomaan. Käskin sinne maahan (meni hienosti). Sitten lähdin kävelemään ensin sen ruutuun kuulunvan kuvion ja sitten kävelin vielä ympäriinsä ja Frodon & ruudun ympäri jne. Lopulta palkka nameilla ja kehut, kun Frodo makasi ruudussa. Jätettiin sitten vielä yhdessä sen lelu ruudun takareunalle ja kerran vielä suoraan ruutuun lähetys ja vapautus lelulle. Luulen, että Frodo on nyt ruvennut ymmärtämään, että SE paikka on siinä ruudun keskellä :)

Tähän väliin otin vielä yhden suoran luoksetulon pysäytysmerkkien vieressä ja vähän lyhemmällä matkalla (oli hyvä ja lelu lensi mun taakse, kun Frodo oli musta parin metrin päässä).

Sitten hinkattiin niitä kaukoja. Maasta istu menee jo lähes aina oikein (vihdoinkin), mutta seiso - istu -liikkeen kanssa saadaan vielä tehdä hommia. Tein ihan Frodon vierestä niin, että namin tai lelun avulla ensin seiso ja sitten oikeaoppinen istu ja palkka koiran taakse. Tätä täytyy nyt vaan hinkata vielä ja sitten vähän ennen kisoja katsoa missä mennään (siis koko kaukoliike kokonaisuutena).

Lopuksi EVL:n paikallamakuu. Meni loistavasti ja palkkasin Frodon, kun makasi vielä maassa. Istumaan nousuja en ota ennen kisaa, jotta se ei sitten kisassa ennakoi. Minun täytyy vaan muistaa kehua rauhallisemmin ja mennä itse kyykkyyn ja syötellä rauhassa niitä nameja. Jos annan namin ja kehun liian innokkaasti niin Frodo pomppaa heti ylös.

Kivat ja iloiset treenit!