ennen%20pime%C3%A4%C3%A4.jpg

Lenkkeilty ollaan edelleen paljon, viikolla kylläkin pimeässä / hämärässä aamuin illoin. Onneksi viime viikonloppuna oli huippusää ja nähtiin jopa aurinko.

Aamu3.jpg

Aamu2.jpg

Maanantaina oltiin Hessun kanssa hallitreeneissä. Hallilla ei ollutkaan muita, joten kahdestaan treenattii noin 40 min, jonka jälkeen oltiin molemmat aivan puhki. Hessu oli kyllä tosi hyvä! Tehtiin paljon isoja liikkeitä, kun kerrankin oli tilaa.

- Ohjatussa noudossa taisi vihdoinkin "merkki" loksahtaa Hessun tajuntaan, kauniisti meni jokaisella kerralla merkin taakse. Pysähtyi jopa tosi kovasta vauhdista (vaikka oli selvästi menossa kohden toista kapulaa). Ohjatun suunnat myös oikein joka kerralla. Tehtiin sekä pelkkää merkkiä, että koko liikettä. Hyvä Hessu!

- Luoksetulo molemmilla pysähdyksillä oli heti ensmmäisellä kerralla niin hieno, että siitä iso palkka, eikä tehty toista kertaa.

- Iso tötterö aivan seinän vieressä eikä ekalla käskyllä hahmottanut sitä. Toisella käskyllä kiersi ja sen jälkeen kierrot onnistuivat hienosti eri paikoissa ja pitkältä matkalta. Palkkasin pallolla minusta katsottuna vasemmalle, jotta tulisi kierron jälkeen keskemmälle. 

- Kaukot 15 metrin päästä ja hienot :) Ilman takapalkkaa.

- Z myös kertaalleen ja kaikki vaihdot oikein, olin nyt myös tarkkana omasta kävelylinjasta, kun se aiheutti viime kokeessa pisteiden menetyksiä. 

- Suoraa peruutusta sivulla ja myös minusta poispäin. Ollaan saatu taas pari askelta lisää, eli nyt Hessu malttaa seurata suorassa taaksepäin noin 7 askelta. Sen jälkeen alkaa poikitus. Hiljaa hyvä tulee ja askel kerrallaa, parhaiten tämä toimii etupalkalla. Tehtiin myös peruuttaessa käännökset ja ne ok. Minusta poispäin peruuttaessa yritetään myös saada pidempää matkaa, joka varmasti auttaa sitten myös sivulla peruuttamiseen.

- Lopuksi taidettiin tehdä eteenmenoa (olin käynyt viemässä Hessun näkemättä toisen narupallon aivan seinän viereen). Lopuksi sieltä eteen lähetys ja hyvin Hessu lähti (osui vielä hienosti suoraan lelulle). 

- Ruutuun juoksuja tehtiin myös niin, että minä aivan ruudun vieressä (Hessu pitkällä) ja kun juoksee oikeaan paikkaan lentää heti lelu ja leikkiä. Eri suunnista. Sirke muistutti viimeksi tämän treenin tärkeydestä Hessulle, kun on alkanut ruudun paikka valumaan taas liian lähelle nauhaa (kun ollaan vaan treenattu EVL -tyyliin). 

Lopuksi vaan leikkia ja riehumista ja voi että lämpimässä hallissa tuli kuuma! 

Tänään aamutuimaan mennään Hessun kanssa kahdestaan treenailemaan ja pääaiheena  kierrä, pysähdy, nouda ja hyppää liike (kun tuolla hallissa on niin loistavat esteet ja välineet). Toki muutakin tehdään..täytyykin tehdä suunnitelma :) 

Mukavaa viikonloppua kaikille, meillä jo maa osittain valkoisena, kun eilen illalla sateli hiukan lunta.

Ratsastamassakin olin viime sunnuntaina ja ratsuna pitkästä aikaa Kidi -heppa. 

Kidi.jpg

Kuva kylläkin edelliseltä kerralta, kun ratsastin Kidillä (Emmalle kiitos kuvasta). Ratsastin Kidillä ensimmäistä kertaa sisällä maneesissa ja kerran se säikähti maneesin oven editse kulkevaa vierasta hevosta, taluttajaa ja koiria. Tehtiin sellainen pieni laukkapyrähdys. Muuten meni oikein kiltisti. Mikään helppo ei Kidiä ole ratsastaa varsinkaan kevyessä ravissa. Harjoitusravissa, laukassa ja käynnissä saa tuntuman niin paljon helpommin, mutta kevyessä ravissa tuntuu ettei ohjien päässä ole ketään. Tätä työstettiin paljon ja lopuksi tuntuikin jo paljon parmmalta, valitettavasti vaan tunti loppui juuri silloin. Edelliset kolme ratsikertaa onkin ratsuna ollut Hurmuri -suomenheppa. Hypättiin jopa pieniä esteitä ja puomeja Hurpan kanssa ;) Sunnuntaina sitten taas ratsastamaan.