Eilen oli Milo Mailoulla hakutreenit. Oltiin tutussa paikassa, mutta tallattiin rata uuteen kohtaan. Rata oli pitkä ja oikeasta puolesta tuli vahingossa ihan ylisyväkin.

Ensin lähetys oikeaan etukulmaan, sieltä löytyikin ukko tuota pikaa ja rulla tuli vauhdilla minulle ja todella hyvin radalla eteenpäin (pudotti rullan, mutta nosti käskystä). Juoksin liinassa kiinni ukolle asti. Palkaksi makkaraa, irrotin liinan ja palattiin keskilinjalle.

Lähetys vasempaan. Milo teki hyvän tyhjän. Kehuin ja lähetin uudelleen siitä kohdasta mistä tuli takaisin. Nyt löytyi ukko ja rulla tuli vauhdilla. Annoin juosta näytölle narun kanssa ja möngin itse perässä. Palkaksi taistelut.

Sitten lähetys oikealle ja Milo teki oikein mahtavan tyhjän. Kun Milo palasi vauhdilla tyhjältä, yritin tehdä upean ylilähetyksen. No Milo tuli vauhdilla ja meni osoittamastani kohdasta yli keskilinjan ja sitten valtava jarrutus, kun se selvästi mietti, että "heiiii, mammanhan kuuluu mut lähettää tosta keskilinjalta". No tein sitten normaalin lähetyksen ja ukko löytyikin jyrkänteen alta. Milo paineli suoraan jyrkänteestä ukolle, otti rulllan, kiipesi jyrkänteen ylös rullan kanssa (rulla tuli oikein kauniisti käteen asti) ja meni myös näytölle jyrkännettä alas. Minä jäin suosiolla jyrkänteen päälle.

Sitten lähetys oikealle ja mahtava tyhjä, mistä lihapulla palkaksi.

Uusi lähetys oikealle ja mahtava pisto, eteni suoraan (ylisyvä) takalinjalle, kiipesi kalliolle ja juoksi takalinjaa kallion huipulla ja löysi takakulmasta ukon, jolla kunnon taistelut suorapalkaksi.

Monelle koiralle yllä mainittu kallio oli vaikea, mutta Milo meni tänään hyvin. Ylilähetyksiä treenataan ensikeralla niin, että ukko on näkyvissä, kun koira tulee keskilinjan yli ja ukko sukeltaa puskaan vasta, kun koira on sen nähnyt. Josko Milo sitten innoissaan ei jarruta ja palaa mun luo odottamaan lähetystä.

Huilattiin Milon kanssa hetki treenien jälkeen kotona ja sitten lähdin Milon ja Frodon kanssa pitkälle lenkille. Saatiin lenkillä hyvä treenikin, kun vieras nainen ja koira tuli vastaan. Aluksi koira haukkui ja Milo tietysti vastasi. Komensin sitten Frodon maahan ja Milon istumaan. Nainen jäi juttelemaan ihan lähelle ja hänenkin koiransa rauhoittui. Pari kertaa sain komentaa uudelleen Milon istumaan, mutta yhtään ei enää haukkunut loppuaikana. Saatiin jutella ihan rauhassa ja sitten jatkettiin matkaa :)