Tähän alkuun pentukuvia heart Aika menee kyllä hurjaa vauhtia, Hessu täyttää ensi kuussa jo 2 -vuotta, Frodo 11-vuotta ja Milo 8-vuotta!

Hessu pienen pienenä


Frodo pienen pienenäMilo pienenä


Tässähän iskee pian pentukuume blush

Sitten Hessun treeneihin. Alkuun saatiin kivasti häiriötä, kun edelliset treenaajat vielä juttelivat hallin reunalla. Hessu kyllä teki mun kanssa, mutta oli hiukan liian innoissaan ja seuraamisessa edisti ihan hirmuisesti. Nyt pitäisi jotain kehitellä tuon seuraamisen kanssa. Hiukan auttaa, kun välillä seuruutan taaksepäin.

Puukapulanoudossa taas roikotteli välillä sitä kapulaa, joten seurautin kapulan kanssa, jolloin pito parani. Myös hyppynoudossa pitää hyvin kapulasta. Metallia alkuun pudotteli, mutta lopulta metallilla tasamaanoudot hyvät. Hyppynouto metallilla oli alkuun Hessusta "ällöä" ja pudotti kapulan, lopulta Hessu piti kunnolla kiinni ja saatiin pari hyvää hyppynoutoa metallilla. Taidan nyt treenailla tuon hypyn kanssa noita noutoja, jotta saadaan ote paremmaksi.

Liikkeestä maahan ja seisominen hyvät. Luoksetulostopitkin hyviä. Matkaa ollaan pidennetty ja pallolla palkkaan, kun pysähtyy. Kertaalleen luoksetuloliike kokonaisuutena ja hyvin meni. Tehtiin myös agiputken kanssa stoppeja.

Keskityttiin istumisiin ja hyvin jo istuu pelkästä "istu" käskystä, namin heitin aina sen taakse palkaksi. Hypyn yhteydessä myös edistystä, pariin kertaan istui heti ensimmäisestä käskystä (jee). Ehkä hiukan siis edistymistä tuon istumisenkin kanssa. Kaukot ok, ei vielä kovin pitkältä matkalta. Välillä tehtiin tunnaria ja etsittiin piilotettua "omaa".

Paikkamakuuseen saatiinkin kaksi koirakkoa hallin pihalta häiriöksi (YES). Ensimmäisellä kerralla en ollut piilossa, toisella kerralla kävin pariin kertaan piilossa. Hessun viereinen koira lähti juosten paikallaolosta, mutta Hebe pysyi. Hiukan levottomuutta Heben takapäässä, siirsi vähän toiselle sivulle, mutta ei siis onneksi lähtenyt. Kahdestaan treenattiin myös paikkamakuuta ja olin pitkiä aikoja piilossa. Ikkunan kautta pystyin seuraamaan Hessua ja laski pään pariin otteeseen rauhassa maahan. Onneksi kentän toisella puoliskolla hirmuisesti koiria ja häiriötä, muuten meillä menisi aika yksinäiseksi nuo treenit.

AVO -liikkeet tällä hetkellä:

Paikkamakuu: hyvällä mallilla, kestää hyvin minun piilossaolon ja pysyy nyt hyvin myös häiriössä, lisää treeniä erilaisten koirien kanssa eri paikoissa

Luoksetulo: stoppi hyvällä mallilla, olen koittanut sekä käsimerkillä että käskyllä ja molemmat ovat toimineet, täytyy nyt päättää kumpi on parempi ja treenata liike varmaksi kokonaisuudeksi

Noutaminen: on osannut jo pitkään, täytyy kiinnittää huomiota ettei roikota kapulaa toisesta suupielesta luovutuksessa, Hessu ei myöskään saa ruveta riekkumaan kapulan kanssa

Hyppy: istuminen esteen toisella puolella on tuottanut työtä, ehkä nyt vähitellen rupeaa osaamaan...treeniä lisää eli istumista erikseen ja kokonaisuutena

Seuraaminen: valmis, pidettävä huolta että ei edistä! Kääntymisiä myös muistettava treenata, ettei unohdu.

Liikkeestä maahan meno: valmis

Liikkeestä seisominen: valmis, muistettava pitää yllä sitä, että kävelen koiran taakse ja ympärillä, eikä Hebellä liiku varvaskaan :)

Kauko-ohjaus: läheltä ok, matkaa pidennettävä, ollaan nyt vähitellen siirtymässä palkan heittämisestä takapalkkaan.

Eli vielä riittää töitä, mutta ainakaan nyt ei mikään liike tunnu ylitsepääsemättömältä. Hessun vire on aina aivan "tapissa" kun mennään hallille, eli siihen minun kiinnitettävä huomiota. Sitä pitäisi saada jotenkin rauhoitettua, kun käy niin kuumana.