No niin, tästä sitten alkaa tämän vuoden kirjaukset! Eilen oltiin Milon kanssa hallitreeneissä ja oli tosi mukavaa. Meitä oli pitkästä aikaa paikalla peräti neljä koirakkoa. Toisella kentän puoliskolla meni kaksi koirakkoa vauhdikasta agilityä, mikä olikin meille hyvää häiriötä.

Ennen treenien alkua tehtiin Milon kanssa reipas noin 15 minuutin remmilenkki lähimaastossa. Lämpöisessä sisähallissa sitten aloitettiin noudoilla. Ensin tehtiin aivan kisamainen suoritus, joka hyvä. Sen jälkeen tein vielä kaksi sellaista noutoa missä Milo sai narupallon mun taakse palkaksi, kun tuli kapulan kanssa vauhdikkaassa laukassa. Nouto tuntuu nyt Milon kanssa oikein hyvältä eikä se juurikaan pureskele kapulaa, ihan pientä kapulan pyörittelyä silloin tällöin.

Sitten tehtiin ihan reilu pätkä seuraamsita. Alkuun poikitti ja nojasi, mutta parani kyllä loppua kohden. Perusasennot olivat paremmat mitä viimeksi ja istui tiiviimmin sivulle.

Luoksetulo ensin kisamaisesti kokonaan. Voi että kun meni hienosti ja pysähtyi kuin seinään, näin kun tämän saisi sitten kisoissakin toimimaan. Loppuun tein sitten kertaalleen takapalkalla niin, että vapautin pysähtymisestä  ja ihan lopuksi suora luoksetulo ja lelupallo lensi mun taakse palkaksi.

Kaukoissa ei ollut nyt mitään ongelmaa (onneksi). Aloitin niin, että tein kolmen sarjaa, missä  maasta - istu ja heti narupallon heitto Milon yli palkaksi. Kertaalleen niin, missä maasta - istu, istu - maahan, maasta - istu, istu - maahan ja maasta -istu ja sitten lelu lensi palkaksi. Ihan loppuun vielä kaksi kertaa mistä sai lelun heti maasta - istu vaihdosta.

Liikkeestä seisominen ja maahanmeno molemmat hienosti.

Hyppyä treenattiin sitten pitempään. Yhdellä kerralla Milo tarvitsi kaksi käskyä, että istui esteen takana. Alkuun sivulle siirtymiset olivat ylimääräisellä loikalla, mutta lopussa hyvin. Kovin laiskasti Milo nosteli hypyssä jalkoja ja aina välillä kolautti lautaan. Tehtiin sitten vielä lopuksi niin, että vein narupallon pitkälle toiselle puolelle ja sitten lähetin Milon hypäten notamaan lelun (hyppäsi siis molempiin suuntiin). Heti kun oli lempilelu mukana, niin hyppyjen ilmavara oli varmaan metrin :) Eli täytyy muistaa ottaa näitä kiva hyppyjä aina välillä, jotta tulee korkeutta ja vauhtia lisää. AVO -hypyn tekniikka on kyllä Milolla hyvin hanskassa.

Paikkamakuita tehtiin kahdessakin välissä, mutta tällä kertaa ei menty piiloon (kun ei ollut hyvää paikkaa eikä viitsitty mennä uloskaan jäätymään). Ensimmäisellä kerralla Milo oli reunassa ja toisella kerralla Eetun ja Pepin välissä. Oikein hyvin Milo pysyi molemmilla kerroilla.

Kuviakin otettiin treeneissä ja lisäilen niitä sitten tänne myöhemmin, kun niitä saan :) Seuraavaksi kerraksi suunniteltiin harjoituskokeet mihin otetaan mukaan paikallamakuu ja jokainen valitsee itselleen kolme haluamaansa liikettä. Sitten sitä seuraavalla kerralla taas eri liikkeet. Hyvä juttu, että tulee harjoiteltua ihan kisamaisestikin...edes joskus.