Eilen pääsikin piiitkästä aikaa Frodo hakuilemaan. Olen vähän haaveillut, josko ensi kesänä mentäis vielä (kuitenkin ;) kokeilemaan haun avo -luokkaa.

Eilisissä treeneissä valmis rata (tiesin kyllä missä ukot olivat). Rata ei ollut hirmupitkä, mutta paikoitellen aika hankalaa maastoa (paljon puita kaadettu ja risukkoa). Ilmasut kiintorullalla. Vettäkin satoi aina välillä.

Ensimmäinen lähetys oikealle ja Frodo lähti aivan vinoon (onneksi vetäjä sanoi, että "Hyväksytkö tuon?") jolloin tajusin kutsua Frodon pois (Frodoa otti se selvästi päähän ja se jäi hetkeksi juomaan vettä). Keskityin sitten lähettämiseen vähän paremmin ja nyt Frodo lähtikin suoraan ja kiipesi jyrkän kallion ylös ja sieltä, läheltä etukulmaa löytyikin ukko. Rulla haettiin kauniisti ukon luota ja Frodo toi rullan hyvin eteenpäin keskilinjaa. Pudotti rullan noin kahden metrin päässä minusta. Sitten näytölle ja juoksin perässä kallion juurelle ja päästin sitten vapaaksi ja kipusin hitaammin perässä. Ukolta palkaksi namit.

Sitten lähetys vasemmalle. Lähetin selvästi vasemmalle vinoon, mutta Frodo lähti hienosti suoraan ja eteni takalinjaa pitkin. Huutelin välillä "täällä" mutta Frodo oli hajulla ja nosti ukon noin 40 metrin päästä etukulmasta. Otti rullan hyvin ukolla mutta PUDOTTI sen jo puolessavälissä matkaa (näin pudotuksen). Olin vaan ihan kun en tietäisi, että se oli löytänyt ukon ja lähetin siitä kohdasta mistä tuli, niin uudestaan. Frodo lähti taas hyvin ja hetken ihmeteltyään ukolla (eiks toi palkkaakkaan) tajusi ottaa rullan uudestaan ja kun tuli näkyviin rullan kanssa kehuin pariinkin otteeseen. Pudotti rullan parin metrin päässä. Näytölle juoksin lähes ukolle asti, palkkana namit.

Sitten oikealle oikein upea tyhjä laatikko, palasi kun kutsuin (ei valeita, yes). Palkaksi kehut ja nami.

Sitten lähetys vasemmalle ja jälleen hieno tyhjä laatikko, eikä valeita :) Palkaksi kehut.

Lähetys oikealle ja löysi takakulmasta ukon. Rulla otettiin hienosti ukolla, mutta TAAS se pudotti sen jyrkässä kalliorinteessä tullessaan. Olin taas, kun en olis tiennyt sen löytäneen ja lähetin uudelleen. Nyt kehuin jälleen, kun oli rullan kanssa näkyvissä. Pudotti rullan kahden metrin päähän. Päästin juoksemaan vapaasti näytölle, mutta Frodo oli aika puhki ja vauhti ei ollut mikään hurja (maasto oli myös aika kivikkoista). Ukolla Frodo otti kyllä lelun, mutta ei oikein leikkinyt, joten minä taistelin ukolla Frodon kanssa ja Frodo sai kantaa lelun autolle asti.

Tyytyväinen olin, että ei merkkiäkään valeista tai rullan ottamisesta liian pitkällä ukosta (hajun perusteella). Tyhjät olivat erittäin hyviä, vaikka niitä oli kaksi peräkkäin. Frodo ei myöskään paineistunut, vaikka joutui kahdella ukolla hakemaan rullan uudestaan, kun pudotti liian aikaisin. Rullan pitämiseen ja tuomiseen loppuun asti keskitytään nyt ihan erikseen hakutreenien ulkopuolella.  Metsässä treenataan ilmasut irtorullilla (jolloin voin vaatia korjaamaan, jos pudottaa liian aikaisin) ja otetaan mukaan Frodoa kovasti motivoivat suorapalkkauksetkin.

Oli oikein kiva treenata välillä Frodon kanssa. Josko sen saisi ensi kevääksi kisakuntoon...