Eilen oli sitten viimeiset tokotreenit ulkokentällä ja marraskuun puolessa välissä jatketaan maneesilla.

Eilen pakkasin siis lapset ja koirat autoon ja viettin lapset ensin treeneihin. Jatkettiin sitten koiruuksien kanssa treenipaikalle. Ennen treenejä tehtiin hihnalenkki pyörätiellä (jee katuvalot...). Käveltiin puolisen tuntia ja sitten treenaamaan. Ai niin lenkillä meitä tuli vastaan hihna kireellä kulkeva koira (oli siis taluttajakin joka puhui kännykkään). Koira pääsi melkoisen lähelle meidän koiria ja mitä tekee Milo & Frodo...no EI MITÄÄN (JEE) kumpikin oli ihan hiiren hiljaa ja jatkettiin ohi. Ohituksen jälkeen Milo kyllä nuuskutteli kovasti. Kyllä oli taas hyvä mieli, kun ei meidän koirat räyhää!

Frodo pääsi ensin tekemään ihan perusjuttuja. Seuraamista, kaukot, luoksetuloja jne. Luoksetulon seisomaan pysäytystä ei saatu sitten millään hyväksi, mutta en viitsi Frodon kanssa enään vääntää, kun kerran on jo eläkeläinen. Innoissaanhan Frodo oli ja heittelin sille vielä lopuksi tasaisella kentällä narupalloa. Sai Frodokin vähän juosta turvallisesti tasaisella alustalla. Sitten Back on Track loimi päälle autoon.

Milon kanssa myös perusjuttuja ja ne ihan ok.

Keskityttiin paikallaoloon ja palkkasin ainoastaan siitä paikallamakuusta. Miki oli Milon kaverina paikallaolossa ja Milo kesti jo hyvin senkin että kävin pitkällä. Nyt vaan täytyy määrätietoisesti jatkaa paikallaolotreeniä. Takapalkkakin oli jo piiiitkällä ;) Tiki myös kiersi koirien takaa ja sekään ei Miloa häirinnyt. Ehkä tää paikallolokin tästä taas lähtee sujumaan. Saas nähdä kuinka Milo maneesilla malttaa.....sehän ei ole maneesissa edes käynyt aiemmin.

Luoksetuloa niin, että Miki ja Milo olivat vierekkäin (Miki makasi ja Milo istui). Laura kutsui Mikin liikkeenohjaajan käskytyksellä ensin luokse ja Milon piti jäädä paikalleen. Ensimmäisellä kerralla kun Laura kutsui, lähti Milokin. Muut kerrat Milo pysyi kuin tatti paikallaan ja aina Mikin luoksetulon jälkeen kävin Milon vierellä palkkaamassa ja kehumassa. Tehtiin näin 5 kertaa ja kuudennella kerralla, kun Miki oli kutsuttu luokse kutsuin Milon ja vapautin suoraan lelulle, jonka heitin mun taakse. Tämä oli kyllä erittäin hyvää treeniä ja Tiki -opelta tuli loistavia neuvoja.

Loppuun otettiin hyvä eteenmeno ja sitten jätin Milon seisomaan etenin 10 - 20 metrin päähän ja käsin sieltä maahan ja palasin palkkaamaan pallolla. Näitä viitisen kertaan ja lopuksi vaan leluleikkiä.

Milon kanssa on sitten nykyään kiva treenata, kun se on rento eikä välitä muista koirista. Muut koirat kun tekevät omiaan voi Milolle heittää vaikka palkkapallon niiden välistä, niin Milo vain hakee sen ja palaa heti mun luokse.

Eilen illalla sateli jo hiljalleen luntakin...talvi tulee.