Olipa taas mukavat treenit :) Ihan aluksi otin Frodon kanssa ruutuun juoksua läheltä ja täydeltä matkalta ja kyllähän se Frodo sinne osaa. Otin myös taas ensin läheltä kaukokäskyjä ja namin heitin taakse palkaksi joka vaihdosta, sitten otin läheltä pieniä sarjoa. Lopulta sain onnistumaan myös sarjassa sen seiso - istu ja siitä mahtipalkka. Ihan lopuksi maneesin toisesta päästä maasta - seiso ja vapautus takalelulle.

Otettiin sitten ryhmässä paikalla istuminen ja paikalla makaaminen. Mentiin maneesista ulos asti piiloon ja oli aika haastavaa, kun ulko-oven ja paikallaolijoiden välissä treenasi yksi ryhmä. Paikalla makaamisen aikana myös takana treenasi yksi koirakko ruutua ja Frodo kyllä käänsi päätä ja katsoi aina välillä kun ko. koira haukkui. Hyvin pysyivät kuitenkin. Ei oltu ihan täyttä aikaa ja ensi kerralla olisi hyvä ottaa paikalla makuu ihan täydellä ajalla. Lopuksi laitettiin vielä koirat riviin ja vuoron perään käskyllä istumaan ja vuoronperään ylös (hyvin menivät jokainen vasta oman ohjaajan käskyllä).

Sitten metallinoutoa, joka ok. Liikkeestä istuminen ok. Seuraamista, käännöksiä ja kolmea askelta joka suuntaan, ok. Ensi kerralla, jos saisi jonkun käskyttämään koko seuraamiskuvion. Pari suoraa luoksetuloa ja ne laukalla.

Tunnarit taas liikkeenohjaaja Suskin avustuksella ja Suskin kapuloilla. Kapulat tällä kertaa ringissä. Ensimmäisellä kerralla Frodo haisteli rauhassa kapulan toisensa jälkeen, kun oli kaksi kapulaa jäljellä se käänty jo palatakseen mun luo, mutta pysähtyi sitten ja meni äkkiä takaisin ja haisteli vielä ne kaksi viimeistä ja toi oikean. YES, aivan loistavaa, että se osasi itse päätellä asian eikä hösännyt. Otettiin vielä uudelleen niin, että oma kapula oli ihan eri puolella kuin ekalla kerralla. Nyt meni oikein hyvin, palkaksi namia ja jopa lelu!!

Tähän väliin otettiin vielä eri suunnasta ruutuun juoksuja, niin että kävin palkkaamassa, kun seisoi keskellä. Ihan viimeinen läpijuoksuna suoraan ruudun takaosassa olevalle lelulle.

Sitten otettiin ensimmäistä kertaa omilla ohjatun noudon kapuloilla treeniä (hyvin toimi). Laitoin vain vasemman ja oikean kapulan, enkä vielä keskimmäistä, kun ollaan tätä niin vähän treenattu. Aluksi vein Frodon merkille seisomaan nenä muhun päin, palasin noin 6 metrin päähän ja lähetin käskyllä "oikea" ja käsimerkillä. Hienosti Frodo lähti ja toi kapulan. Lopulta onnistui jo niin, että jätin Frodon istumaan niin, että se näki, menin viemään sen oikean kapulan, kävin nostamassa niin että Frodo näkee, vasenta kapulaa ja tullessa laitoin merkkitötterön päälle namin. Sitten lähetin käskyllä "merkki", jolloin Frodo meni merkille ja söi namin, käskin "seiso", jolloin Frodo jäi seisomaan naama minuun päin ja sitten käskyllä "oikea" ja käsimerkki Frodo laukkasi hakemaan sen oikean kapulan ja toi minulle, luovutus hyvä. Oi että kun hienoa ;)

Ihan lopuksi heittelin Frodolle lelua ja riehuin sen kanssa. Treenattiin 50 minuuttia, treeniaikaa olisi vielä ollut puolisen tuntia, mutta tämä riitti meille hyvin. Pitäisköhän ensi kerralla ottaa Milokin ja treenata ne vuoron perään??

Huomenna olisi taas Milon "räyhäryhmä", saas nähdä vieläkö se kuonopanta toimii, vähän kyllä jännittää...!