Päivittelen viime lauantain tokokokeen tulokset sekä kootut selitykset myöhemmin. Nyt kuitenkin viime sunnuntaiaamun paimennukseen. Aloitettiin hakemalla toisen koirakon kanssa lampaat treenitilaan ja harjoiteltiin yhdessä hakemista ja portista kuljettamista useampaan otteeseen. Tämän jälkeen olin Hessun kanssa vielä pyörössä, missä keskityttiin siihen, että Hessu pysähtyi käskystä ja teki molempia suuntia.

Toisella kerralla tehtiin jälleen saman koirakon kanssa yhdessä paimennusta. Hessu keskittyi nyt entistä paremmin, eikä enää juuri huomannutkaan toista koiraa (ekalla kerralla vielä seurasi tarkkaan myös toisen koiran puuhia). Kuljetettiin lampaita kahden tynnyrin välistä ja sitten suoraan niin, että pysyivät tynnyrijonon oikealla puolella. Tässä pari "pimeää" kuvaakin treeneistä. Hessu oli molemmilla kerroilla kiinni liinassa ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun treenattiin samaan aikaan toisen koirakon kanssa samalla lammaslaumalla. Teki kyllä hyvää, sillä Hessun piti keskittyä minun käskyihin sekä lampaisiin, huolimatta siitä, että toista koiraa käskytettiin ja se teki oman osansa.

Ensimmäisessä kuvassa Hessu odottaa nätisti "hommiin" pääsyä.

p1.jpg

Hessun hommana oli ajaa lampaat suoraan ja toinen koira varmisti (sivulla makaamalla) etteivät lampaat karkaa takaisin portille.

p2.jpg

Kolmannessa kuvassa lampaat yrittivät karata väärältä puolelta tynnyreitä. Hessu kaartaa vasemmalle estämään.

p3.jpg

Hessu ajaa suoraa linjaa ja toinen koira varmistaa vasemmalla sivulla, että lampaat pysyvät tynnyreiden oikealla puolella.

p4.jpg

Viimeinen kuva otettu, juuri kun koirat vapautettu "nyt riittää" -käskyllä.

p5.jpg

Huomiseksi on varattu seuraava paimennus. Toivottavasti sää olisi hyvä.