Alkuun pari kuvaa eiliseltä, Hessu kotipihalla.

Hempula.jpg

Hempula2.jpg

Viime maanantaina alkoivat omatoimihallitreenit PiskiPajalla. Ensimmäisellä kerralla meitä oli ainoastaan kolme koirakkoa paikalla (samat koirakot koko tunnin). Luulin, että ei olisi ollut tilaa tehdä isoja liikkeitä, mutta meillä olikin tilaa runsaasti näin pienellä porukalla. 

Alkuun tehtin ison tötterön kiertoa hallinpuolikkaan pituudelta (suoria kiertoja ja kiertoja eri pysähdyksillä). Tehtiin myös luoksetuloa eri variaatioilla. Ruutuun juoksuja niin, että vein Hessun seisomaan "merkittömälle merkille" ja palasin itse lähetyspaikkaan ja sieltä lähetyksiä ruutuun (eri suunnista). Hessu ei enää ole hämmästynyt siitä minun ruutuun lähetyspaikasta (alkuun ihmetteli kovasti, kun siirryttiin tekemään EVL -ruutua). Treenailtiin myös peruutusta ja muutakin seuraamista. Tehtiin myös EVL -pakallaolokokonaisuus (ensimmäisellä istumiskerralla Hessu lösähti maahan). Laitoin uudelleen istumaan ja tehtiin sitten liike kokonaisena. Hiukan myös ohjattua merkiä sekä pelkkiä suuntia. 

Kuvassa Hessun uudet palkkapallot :) Tulipas jättimäinen kuva, nyt en kyllä jaksa pienentää...

herkut2.jpg

Hessun kanssa on nyt lähes päivittäin tehty ruokailun yhteydessä paikalla istumista. Eli Hessu ulos istumaan, ruokakuppi ulkoeteiseen ja minä piiloon (pystyn ikkunoiden läpi kurkkimaan mitä tapahtuu). Ekoilla kerroilla kerran lösähti kerran maaha, mutta nyt on tehty jo useampana päivän 3 minuuttia ja on pysynyt hienosti. Toivottavasti ehditään saada tähän varmuus ennen kokeita. Myös kaukoja ollaan tehty lähes päivittän (toisella ruokailukerralla), niin vaikea liike...välillä loistavsti myös pitkältä ja välillä tahkotaan ihan kunnolla, että saadaan hyvät vaihdot edes läheltä. Eipä taida auttaa muu kuin treenaus.

Eilen minulla oli Hessun kanssa varattuna ihan oma vuoro sisähallille, mistä löytyvät myös uuden mukaiset esteet (jotta saadaan treenattua sitä kierto, pysä, nouto ja hyppy -liikettä). Aloitettiin pelkillä kierroilla esteiden ja kapuloiden välistä, nämä hyviä. Sitten ruvettiin tekemään kokonaisuuksia. Molemmille puolille Hessu ekalla kiersi esteen noudon jälkeen. Vein kapula suussa seisomaan, kohtaan missä kapula oli ollut ja siitä loppuliike uudelleen. Tämän jälkeen ei enää kiertänyt, vaikka vaihtelin puolia ja tehtiin erilaisilla stopeilla. Piti ihan säänöistä katsoa, että sen hyppää -käskyn kanssa ei saa enää näyttää käsimerkkiä (harmi). Jos Hessulla on kova vauhti, enkä ehdi ajoissa sanoa sitä "hyppää" niin sitten saattaa tulla ohi. Onneksi vielä päästään ainakin kertaalleen treenaamaan tätä kokonaisuutta ennen koetta.

Sitten tehtiin Z, joka oli ekalla niin hieno, että ei tehty enmpää. Järjestys oli seiso - istu - maahan.

Ohjattua noutoa ja merkkiä seuraavaksi. Tehtiin pari kertaa merkkiä niin, että vein namin merkin taakse. Tämän jälkeen rupesi merkki sujumaan. Tehtiin myös liikettä kokonaisena. Kerran Hessu otti keskikapulan suuhun, kielsin ja sitten Hessu tajusi hakea sen oikean, eikä tämän jälkeen enää erehtynyt keskelle. 

Ruutua tehtiin myös. Hessu oli tosi pätevä, osu joka kerta merkittömälle merkille (olin merkinnyt alueen teipin palasilla) ja ruutukin löytyi hienosti (meni myös makaamaan ruutuun ilman etenemättä isosti). Lopuksi vielä pelkkää eteen -menoa pallolle, joka oli nostettu ylöspäin lattialta (jolloin Hessun katse oli suoraan eteen eikä alas). Pari kertaa myös ilman etupalkkaa ja heitin palkan Hessun pään yli sen eteen. Aika hyvin Hessu lähtee jo etenemään pelkällä "eteen" -käskyllä. Toivottavasti myös kokeessa suoraan eteenpäin, että osuu sitten siihen merkittömälle merkille. Jos nimittäin lähtee vinoon, on aika mahdoton saada korjaamaan oikeaan kohtaan. 

Ihan lopuksi pitkät pätkät taaksepäin seuraamista etupalkalla. Tällä kertaa meni hienosti. Uusien EVL -liikkeiden treenaaminen vaatii jo koiraltakin enemmän kuntoa. Paljon isoja liikkeitä ja koska haluan tehdä toistoja (erilaisia versioita), tulee juoksemista aika paljon. Tänään mennään aamupäivällä ulos treenailemaan, täytyykin suunnitella treeniliikkeet. 

Kuvassa Hessu nauttimassa herkkuja treenien jälkeen kotona aurinkoisella pihamaalla.

herkut.jpg

Hessulle on varattu vielä ennen kokeita aika Marin käsittelyynkin, saadaan sitten mahdolliset jumit pois. Niin ja tänään iltasella olisi vielä ratsastusta :)