Tässä vielä Frodosta & Milosta kuva (poikia kyllästyttää mun kuvaaminen....heh). Nyt on onneksi jo lumi maassa, pitäisi ottaa lumikuvia.

2085025.jpg

Eilen Milon kanssa heti aamutuimaan "räyhätreeneissä". Ennen treenejä tehtiin Milon kanssa pieni lenkki ja pari kertaa se haukkui koirapuistossa rallittaville koirille (mutta oli selvästi sellaista haukkua, että haluan mukaan...). Takaisin tultiin vielä lähempää koirapuistoa ja nyt ei sanonut sanaakaan :)

Itse treeneissä oli tällä kertaa puussa kiinni "tuttu" häiriökoira ja aivan vierasta häiriökoiraa kävelytettiin ympärillä kokoajan (lisäksi ympäristössä liikkui muitakin koiranulkoiluttajia). Ihan alkuun Milo pari kertaa haukkui, mutta kun sain itseni rauhalliseksi ja onnistuin palkkaamaan oikeaan aikaan rauhottui Milokin. Muut ohjaajat kommentoivat, että Milo näytti erittäin rennolta, hyvä niin. Milon räyhäämisestä on muutenkin se "kärki" taittunut, se ei enään ryntäile eikä räyhää suu vaahdossa, saattaa vielä kyllä haukkua, mutta saan sen lopettamaan melko helposti.

Toisella Milon vuorolla samanlaisia kohtaamisia ja kisailmoittautuminen. Minulla ei siis ole Milo käskyn alla noissa ohituksissa, vaan treenataan juuri sitä "lenkkikäyttäytymistä". Minulla ei myöskään ole namia tai leluja kädessä vaan kävellään ihan rentona, mutta Milo ei myöskään saa vettää. Yleensä auttaa se että hidastan, niin Milo itse ottaa kontaktia ja tulee luokse. Pari kertaa eilen se oli vieraasta koirasta todella kiinnostunut (ei haukkunut) mutta kurkotteli koiraa koden, tällöin kutsuin "Milo" ja se otti sitten kontaktia ja tuli luokse. Tavoitteena siis olisi, että Milo joka tilanteessa itse ottaisi ja pitäisi sen kontaktin minuun. Täytyy kyllä sanoa, että enään ei tunnu ihan niin toivottomalta tuo Milon remmikäyttäytyminen, mitä ennen tätä koulutusta.

Vielä on tämän vuoden puolella pari "räyhätreenikertaa" jäljellä. Toivottavasti koulutukset jatkuvat ensi vuoden puolella.

Kohta lähdenkin seuraamaan TOKO PM-2008 kisoja :)