Milon treenit olikin "erilaiset". Pesiksen pelaajat olivat vallanneet kentän Milon tunnin ajaksi, joten treenasin kentän vieressä parkkiksella. Häiriötä olikin kiitettävästi, kun kaikki koirat ja ohjaajat olivat siellä, autot ja kentällä pelaajat. Kaveriksi saattiin cihu -poika ohjaajineen. Seuraamista treenattiin kytkettynä, mutta muut liikkeet Milo oli irti.

Sivulle tulot meni hyvin ja Milo rupeaa jo selvästi itsekin hakeutumaan suoraan sivulle. Otin pari pätkää seuraamista ja käännöksiä ja ihan hyvin meni. Liikkeestä istu oli myös ok. Liikkeestä maahan ja luoksetulo oikein hyvä.

Paikallamakuussa häiriönä tämä toinen koirakko seurasi ihan vierestä ja minun & Milon välistä, ympäri ym. Alussa Milo lähti tulemaan täysillä, kun se luuli, että huusin "tänne" käskyn, kun huusin toiselle koirakolle jotain. Vein Milon takaisin ja sitten pysyikin hyvin. Kerran nousi vielä kun menin kyykkyyn ja hyppelin, mutta menin laittamaan rauhassa takaisin. Loppuajan pysyikin sitten ihan mielettömän hyvin vaikka tämä toinen koirakko pyöri ympärillä (tarkoituksella). Näitä todella häiriöisiä paikallamakuita me tarvitaankin.

Treenasin myös kävelemistä koirakoiden ohitse (ei käskyn alla). Saatiin ihan onnistuneita ohituksia ilman rähinöitä. Treenien aluksi Milo kyllä rähjäsi parille koiralle (yksi rähjäsi kyllä täysillä takaisinkin), mutta siitä Milon rähjäämisestä on tullut selvästi rauhallisempaa ja saan sen suhteellisen helposti rauhoittumaan kokonaan ja sitten se pystyy olemaan siinä muiden koirien lähellä ihan hiljaa.

Oli siis erittäin hyvä siedätystreeni Milolle.

Frodo pääsikin sitten kentälle treenaamaan, kun pelaajat lähtivät. Ihan ensiksi otin kolme kertaa metallinoudon niin, että jätin Frodon istumaan, kapula maahan meidän väliin ja sitten "nouto" käsky. Metallikapula tulikin reippaammin, kuin koskaan. Otin myös hyppynoudon metallikapulalla ja se oli oikein hyvä ja reipas.

Sitten otin erilaisia ruututreenejä. Kentälle oli rakennettu kolme eri ruutua, erilaisilla merkeillä. Oli myös luoksetulomerkit ja ohjatun noudon merkit, eli häiriömerkkejä löytyi ;) Frodo osaa nyt jo selvästi etsiä silmillään ruutumerkit, kun sanon sille hiljaa "ruu...". Sitten lähetys ja "seiso" käskyllä se jää keskelle ruutua seisomaan. Pari kertaa se meni vinosti ihan vasemman ruutumerkin edestä, mutta se korjaantui, kun menin enne seuraavaa lähetystä taputtamaan kädellä ruudun keskikohtaa, niin että Frodo näki. Otin siis sekaisin läheltä ja puolimatkasta ruutuun seisomaan lähetyksiä (sitten lensi pallo palkaksi) sekä sitten täydeltä ja ylipitkältä matkalta ruutuun lähetyksiä niin, että pallo valmiina ruudun takalinjalla ja vapautus suoraan palkalle.

Vein sitten Frodon ruutuun makaamaan ja palasin täyden matkan päähän. Lähdin kävelemään suoraan metrin päähän Frodosta käännös oikealle ja 15 metriä käännös oikealle noin 10 metrin jälkeen käsky "seuraa" ja Frodo ampasi ruudusta kauniiseen seuraamiseen ja palkka vasta lähtöviivalla perusasennossa. Joskohan sitä ensi treeneissä uskaltais jo kerran kokeilla koko kuvion...

Otin myös Frodon parin askeleen seuraamista vasemmalle, oikealle ja taakse. Myöskin paikallaan käännöksiä oikealle ja vasemmalle sekä täyskäännöksiä oikealle ja vasemmalle.

Kaukokäskyjä ensin namilla ihan läheltä ja sitten lelu koiran taakse ja kaukokäskyt todella pitkältä (meni kyllä upeesti, ei liikkunut WAU).

Tunnaria varten mulla oli omat (hajuttomat) kapulat mukana. Kaadoin ison kasan kapuloita kentälle ja kepillä niitä vähän lajittelin. Oman laitoin kasan keskelle ja pieni nami päälle. Lähetin Frodon todella pitkältä ja YES, kauniisti söi namin ja toi sen oman (tämä nami siis avaa nenän myös treeneissä, missä paljon häiriötä). En ottanut enempää tätä lajia.

Otin myös useita luoksetuloja pysäytysmerkkirivistö vierellä. Frodo ei hidastellut merkeillä vaan tuli täysiä ja palkat lensivät mun taakse. Nämä oli ihan hauskoja ja tuli jopa laukalla vauhdikkaasti. Otettiin myös sellaista treeniä, että kolme koiraa makasi vierekkäin ja kutsuttiin ne yksitellen. Pari kertaa Frodo yritti lähteä viereisen käskyllä, mutta uskoi, kun kielsin. Tällä treenillä saikin sitä vauhtia lisää, kun kaikki olivat ihan täpinöissään tulossa.

Ihan lopuksi EVL paikallamakuu ja sehän meni vallan erinomaisesti :))