Potilas juuri kotiutuneena, ei jaksanut kuin maata:

Frodo-potilas on jo tänään kunnolla tolpillaan, eilinen meni nukkuessa. Frodon leikkaus kestikin lähes tunnin suunniteltua pidempään, sillä röntgenkuvassa paljastui enemmänkin hammasytimen paljastavia murtumia. Nyt on kuitenkin kaikki tarvittavat hampaat poistettu ja muut putsattu ja kiillotettu. Kunhan poistokohdat vielä paranevat on Frodolla varmasti parempi olo, kun hammassärky on poissa. Eilen Frodo  sai iltasella pariin otteeseen pienen määrän pehmeää ruokaa ja nyt aamulla myös. Ruuan seassa meni helposti myös kipulääkkeet. Tänään illalla täytyy vielä huuhdella Frodon suu Hexarinse -liuoksella. Tämä päivä vielä levossa ja vain tarpeilleen ulos. Toivotaan, että Frodo paranee pian. Kahden viikon päästä on sitten tarkastus Anidentissä.

Timbe -kisulle on varattu kastraatioaika 12.7. Toivottavastin kaikki menee yhtä hienosti, mitä Rokilla aikanaan. Sitten saisikin riittää vähäksi aikaa eiläinlääkärikäynnit...

Milo-otuksen kanssa kotipihatokoa. Milo oli niiiiin onnessaan, että ennen ensimmäistä luoksetuloa hiukan piippasi (se ei siis yleensä päästele mitään ylimääräisiä ääniä treenatessa).

Alkuun siis pari kertaa luoksetulo pysäytyksellä ja narupallo lensi palkaksi heti kun pysähtyi. Tokalla jo vähän ennakoi pysähtymistä. Sitten yksi suora luoksetulo ja narupallo lensi mun taakse palkaksi ja tämän tulikin vauhdilla. Vielä taidettiin ottaa yksi hyvä pysäytys loppuun (ei ennakointia).

Seuraaminen oli ihan hyvää, myös käännökset. Hyvin oli Milolla muistissa liikkeestä seisominen ja maahan meno, tehtiin molemmat liikkeet kokonaisuudessaan ja vasta lopuksi palkka.

Kaukot parin metrin päästä seuraavasti: maasta - istu, istu - maahan, maasta - istu ja narupallo Milon taakse palkaksi. Olikin oikein reippaat vaihdot ja pysyi upeasti paikallaan :) Ei hinkattu enempää, täytyy malttaa edetä rauhassa näiden kaukojen kanssa, tai muuten käy kuten Frodon kanssa ja tulee etenemistä.

Sitten hyppyä. Tein vuorotellen hyppy - istu - tänne ja niin, että vein pallon esteen taakse ja hyppy - nouto. Huomasin, että, kun Milo on hypännyt ja odotan rauhassa, että se kääntyy ja vasta sitten annan käskyn "istu", niin menee yhdestä käskystä istumaan (mun on turha huudella sitä istumista aikaisemmin). Pari viimestä kertaa onnistuikin hienosti. Väliin teen siksi noita pallon vientejä, jotta saan Milon etenemään kauemmaksi esteestä (jos treenaan vain tuota tokohyppyä on se parin kerran jälkeen ihan kiinni esteessä). Tämä liike näyttääkin jo ihan hyvältä, kunhan osaan itse antaa tuon "istu" -käskyn oikeaan kohtaan :)

Iltasella sitten ratsastamaan. Olipa ihanaa päästä ratsimaan pitkästä aikaa :) Menin Sonjalla ja se meni oikein kivasti alkuhidastelujen jälkeen. Pitkien laukkapätkien jälkeen alkoi jo mukavasti myötäämäänkin ja laukkakin pyöri oikein reippaasti ja hienosti. Tehtiin eri askellajissa hidastuksia ja nopeutuksia sekä kaarevia uria.

Tänään onkin ratsastusta heti aamusta ja pääsen pitkästä aikaa maastoon....kyllä loma vaan on niin ihanaa! Kissatkin viihtyisivät ulkona kaiket päivät ;)