Frodon kanssa startattiin yli vuoden paussin jälkeen hakukokeissa (AVO -luokassa). Ilma oli aurinkoinen ja erittäin kuuma. Me aloitimme tottiksella, sitten ukot ja viimeiseksi esineet.

Tottiskenttä oli aivan loistava nurmikenttä (ihan kateeksi kävi niitä, jotka siellä pääsevät treenaamaan). Kun sitten oli meidän vuoro mennä tottikseen, niin tuomari päättikin pitää kahvitauon ja meiltä meni viritykset hukkaan ja hakeuduimme takaisin varjoon. Sitten vaan uusi koiran herätys. Frodo ensin paikallamakuuseen ja toinen koirakko suorittamaan liikkeitä. Olin ihan varma, että Frodo ei niin kuumassa suostu tekemään yhtään mitään, mutta yllättäen se toimikin ihan kivasti. Erityisesti positiivisenä jäi mieleeni luoksetulo "täysillä" ja todella tiiviisti mun eteen. Myöskin eteenmeno oli aivan loistava, ihan suoraan ja pitkälle (tosin meni maahan vasta toisella käskyllä). Jostain syystä Frodo kiersi sekä hyppynoudossa että A-estenoudossa esteet takaisin tullessa. Saatiin kuitenkin tottiksesta yhteensä 81 pistettä.

Sitten tulikin kiire etsimään ukkoja, eikä huilaamisaikaa jäänyt juurikaan. Maasto oli linjan alla, toisella puolella märkää suota ja toisella puolella ihan kivaa metsää ja keskilinja myötäili linjojen alla. Frodo oli kyllä suhteellisen puhki tottiksen jälkeen, mutta ei kun metsään. Ensimmäinen ukko löytyikin oikeasta etukulmasta umpipiilosta ja ilmaisua myöten kaikki meni erinomaisesti. Sitten tulikin iso määrä tyhjiä pistoja ja toinen ukko löytyi muistaakseni sadan metri paikkeilta vasemmalta umpipiilosta. Tämäkin meni loistavasti, joskin Frodo pudotti rullan minun makuuni liian aikaisin (saisi tuoda ihan käteen asti). Sitten ihan 200 metrin tuntumassa vasemmalla olisi ollut se viimeinen ukko, mutta aika loppui juuri siihen kohtaan. Voihan nenä, että otti päähän...saatiin pisteitä kuitenkin 120 pistettä. Siinä sitten laskeskelin, että jos saadaan esineistä täydet, saataisiin se koulari.

Esineet olivat varsinaisen "vuoren" huipulla, tai ainakin siltä tuntui kun Frodon kanssa hikipäässä kiivettiin rinnettä ylös. Tuomarille esittäytyminenkin oli varsin hupaisaa siinä läähätyksen lomassa :) Huilausaikaa ei taaskaan jäänyt ja Frodo oli kyllä aikamoisen puhki. Onneksi itse esineruutu oli suhteellisen tasainen, joskin kuumassa paikassa. Frodo lähti kuitenkin hyvin liikkeelle ja kaksi esinettä tuli kauniisti ja aikakin riitti. Tuomari kehui Frodon työskentelyä, mutta Frodo oli niin puhki, että palautukset olisivat saaneet olla vauhdikkaampia ja niistä nípistettiin 2 pistettä, eli esineruudusta 28 pistettä.

Valitettavasti jäi siis se HK2 koulutustunnus kahden pisteen päähään eli maastosta saatiin 148 pistettä ja tottikisista 81 pistettä. Kyllä kieltämättä harmitti ja kovasti. Frodoon olin kyllä erittäin tyytyväinen, minun olisi vaan itse pitänyt osata lukea Frodoa paremmin siellä ukkoja etsimässä. Miten voikin kaikki ajatukset haihtua päästä kun lähdetään kisoissa ukkoja etsimään, mulle iskee sillon aina paniikki.

Kun tultiin kotiin pääsi Frodon huilaamaan ja illalla lähdettiin vielä Frodon ja Milon kanssa lenkille ja pojat pääsivät uimaankin. Voi sitä riemua, millä keppejä tuotiin rantaan :) Milon sai oikeen vetää sieltä rannasta pois se olisi vaan meuhkannut vedessä.

Ja tänään taas treenaamaan...