Maanantaina Sennin tokoissa meitä olikin vain kaksi koirakkoa, joten ehdittiin tehdä kaksi kierrosta per nenä. Häiriötähän taas riitti, sillä kahvakuulailijat spurttasivat juosten meidän ympärillä, musiikki pauhasi ja välilä heiluttelivat niitä kahvakuuliaan. Toisella puolella treenasi vielä hetken samaan aikaan RallyToko -ryhmä. Sää oli melko lämmin.

Hessu sai ensimmäisen vuoron ja aloitettiin ruudulla. Senni oli tehnyt omilla tötteröillä ruudun valmiiksi ja lähetin Hessun sinne koemaisesti ja tadaa...se löysi ruudun (Sennikin oli kovast hämmästynyt tästä :). Tämän jälkeen treenattiin lähempää nyt niin, että Hessu menee sinne ruutuun oikeaan paikkaan ja jää sinne käskystä seisomaan. Tehtiin myös niin, että minä olen ruudun lähellä ja Hessu juoksee kauempaa ruutuun ja sitten minä heitän palkan. Palkka tulisi saada heitettyä nyt joka kerta Hessun taakse. Taas oli vääntöä siitä lelusta irrottamisen kanssa, mutta kyllä se sitten lopuksi aina irrotti. Minun oltava tarkkana, että irrotuksen jälkeen nousen seisomaan ja odottelen siinä hetken, ennenkuin annan lelun takaisin jne. En saa jäädä siitä lelusta taistelemaan. Ruututreenit siis jatkuvat kotona ja nyt vaaditaan sitä ruutuun juoksemista ja siellä seisomista, eli enään ei palkata heti "yes" sanalla ja heitetä lelua, kun löytää ruudun. Tänään torstaina tehtiin kotipihalla ruututreeniä ja Hessu oli kyllä hyvä, ihan alkuun yritti tarjota paikkaa liian lähellä etunauhaa, mutta kun siitä ei palkkaa tullut korjasi hyvin ja loppukerrat oikeaan kohtaan. Hessu osasi hienosti jopa 25 metristä :)

Seuraavaksi tehtiin Sennin tokoissa luoksetuloa. Ensimmäisellä kerralla Hessu karkasi mun perään, kun sitä taisi ärsyttää lähes hännän yli juoksevat kahvakuulailijat. Palautin Hessun takaisin paikoilleen ja tehtiin koemaisesti koko liike. Seisomisessa valui, maahan meno tosi hyvä ja loppu tosi hyvä. Oli hyvä vauhti ja kaikki välit laukalla. Tämän jäkeen koematkalta seisomaan pysähdystä (ensin nätisti käsky, jos ei pysähdy tosi tiukka toinen käsky). Minä tulin sitten palkkaamaan niin, että vapautin ja heitin lelun Hessun taakse. Parin toiston jälkeen tosi hyvät pysät ja malttoi hyvin seistä paikallaan ja odottaa palkkaa sinne taakse. Tänään torstaina tehtiin tätäkin kotipihalla ja pysäsi ainakin minun mielestäni tosi hyvin joka kerta ekalla ja samalla tavalla palkka kuin treeneissä. Harmittavasti edestä en ihan tarkkaan nää, tuleeko vielä askel käskyn jälkeen, mutta en usko, että tuli. Hessu saisi ruveta vähän ennekoimaan tätä seisomaan pysäytystä. 

Tiistaina Sirken tokot aika kovassa sateessa Navalassa. Ensin Hessulla paikalla istuminen. Tässä yksi kuvakin.

istuu.jpg

Jäin lähelle ja kävin välipalkkaamassa. Kun etenin pitemmälle, lösähti kerran makaamaan ja kun toruin, lähti hiippailemaan mua kohti. Palautin Hessun riviin ja loppuistuminen hyvä. Tehtiin myös paikkamakuu 4 min ja se ok. Kerran oli tunkenut nenän syvälle nurmikkoon hetkeksi (heinä oli aika pitkää). Mentiin paikallaoloon koemaisesti ja mennessä pari kertaa sain komentaa, kun jäi haistelemaan heinikkoa. Muuten siis ok. Häiriönä oli ihan vieressä agia treenailevat koirakot ohjaajineen. 

Omalla vuorolla keskityttiin seuraamiseen. Tehtiin ensin VOI -luokan koemainen seuraaminen käskytettynä. Yksi käännös oli tosi huono, ei kontaktia ja haahuili. Muutenkin kontakti katkeili välillä. Tehtiin sitten Hessulle ja mulle ihan uutta treeniä, eli minä kutsuin Hessua "sivu" -käskyllä ja Sirke piti Hessun hihnasta kiinni niin, että Hessu oikeasti joutui tekemään töitä, että pääsi sivulle (Hessuhan edistää seuraamisessa ja perusasennossa aika paljonkin välillä),  kun oli siinä oikeassa kohdassa remmi löystyi, palkka ja kehut. Jokusen toiston jälkeen (kun Hemppa hiffasi mistä oli kyse) Hessu jopa peruutti parilla kerralla oikeaan kohtaan, kun istui ensin liian eteen. Sitä parempi palkka, mitä kovemmin Hessu pyrki oikeaan kohtaan. Tänään kun tein pihalla perusasentoa ei ollut edistämistä lainkaan, liekö tuo auttanut. Nyt pitäisi vaan saada avustaja treeneihin, jotta saataisiin tehtyä lisää. Sitten tehtiin seuraamista isoilla häiriöillä (Sirke heilutteli Hessun nenän edessä maksamakkaraa, kutsui sitä, innosti sitä, juoksi, jopa heilutteli narupalloa ja heitteli sitä palloa ilmaan ja Hessun eteen). Alkuunhan Hessu otti häiriötä, mutta petrasi aika pian. Alussa sain antaa "seuraa" komennon useamman kerran. Lopussa, kun oli kaikista vaikein eli narupallohäiriö, sain vain kerran sanoa seuraa ja ainoastaan kieltää, jos sen kontakti katkesi. Yllättäen Hessu kokosi itsensä tosi hyvin, oikein tunsin kuinka se jännittyi ja sen olisi tehnyt mieli ampaista narupallon perään, mutta seurasinkin tosi täpäkästi ja hyvässä kontaktissa. Tästä iso palkka, narupallon heittoa ja leikkiä. Tällaistakin treeniä pitäisi saada lisää, sillä kuten Sirke sanoi, usein treenin vaikeuttaminen parantaa koiran keskittymistä (varsinkin jos sen kanssa on paljon jo treenattu perusliikettä). Ainakin Hessulla toimi hyvin :)

Sitten se APUA, huomasin tänään, että me ollaankin varakoirakkopaikalta siirrytty Hessun kanssa varsinaiseen oman koirakerhon SM -TOKO joukkueeseen. Me oltais oltu niin hyviä vaan varalla...nyt ei auta kuin yrittää treenata tämä vähäinen aika mahdollisimman fiksusti. Paljon olisi petrattavaa!

Hessu kävi tänään myös parturissa hankkimassa "kesäkampauksen". Olisi kyllä pitänyt ottaa videolle kuinka innoissaan Hepsula oli trimmin jälkeen (itse trimmistä se ei niin välitä, vaikka pöydällä pysyykin). Trimmaukseen laahusti läähättävä koira ja pois tanssahteli innokas koira. Tässä yksi kuvakin, kun ollaan jo kotona, täytyy ottaa parempi sellainen seisomakuva, kun keritään. Viimekesänä hyväksi koetulla mallilla siis mentiin (ja loistavaa on se, että ei se Hessu ollutkaan niin lihava, kun luulin...). Hiukan kuitenkin joutuu laihduttamaan. 

Tässä siis KesäHempula ja kuten huomaatte, nyt siitä saa sellaisiakin kuvia, missä se ei läähätä :)

kes%C3%A4hempu.jpg