Ahkerasti ollaan treenattu :) Frodon kynsi, joka oli pe - la kipeä ei sitten sunnuntaina enää vaivannutkaan, joten Frodo pääsikin treenaamaan.

Frodon treenit aloitettiin jälleen maneesitokoilla. Ihan alkuun treenasin Frodon kanssa voittajan luoksetuloa. Alkuun pari kertaa suoraan eteen tuloja ja siihen palkka. Frodo tuli nätillä laukalla. Sitten otin koko liikkeen ja seiso -käskyn jälkeen eteni vielä paljon, maahan meno oli täydellinen :) Pari kertaa tehtiin pelkkiä seiso -pysäytyksiä ja siitä palkka ja rupesihan nekin toimimaan. Tein vielä koko liikkeen kertaalleen ja oli ok. Ihan lopuksi suora luoksetulo eteen ja palkka.

Sitten ylipitkältä matkalta ruutuun lähetys ja se meni aivan loistavasti. Kävin palkkaamassa ruudun keskelle.

Sitten tehtiin kaukoja. Alkuun otettiin maasta - seiso (heti nami), maasta - istu (heti nami) ja vähitellen pidennettiin sarjoja. Paneuduttiin varsinkin siihen seiso - istu vaihtoon. Tein kaukoja tällä kertaa ihan läheltä ja lopetettiin, kun oli saatu useita seiso - istu onnistumaan :)

Sitten tahkottiin tunnaria ja liikkeenohjaajana toimi Laura. Tällä kertaa Frodo pysyi hyvin paikallaan, kun minä käännyin selkä kapuloihin päin (Frodollahan on ollut se ongelma, että kääntyy mun mukana). Pyysin Lauraa laittamaan kapulat erittäin isoilla väleillä (nämä ovat olleet Frodolle vaikeita ja pienet välit helppoja). Pari ekaa menikin mönkään, kun välit on pitkät ja Frodon pitää rauhassa haistaa kapula kapulalta, jolloin Frodolle tulee hätä ja se tuo vaan äkkiä jonkun, eikä malta haistaa kaikkia (jaksaa yleensä haistella noin neljä kapulaa rauhassa). No, kolmas kerta onnistui muuten hyvin, mutta Frodolta putos kapula mun edessä (kun piti niin löysästi kiinni...). Jatkettiin vielä ja lopetettiin kahden oikein hyvän ja onnistuneen tunnarin jälkeen :)) Ensi kerralla ajattelin ottaa vuorotellen kapulat isolla ja pienellä välillä, saas nähdä kuin sujuu. Lauralle kiitoksia, kun jaksoi meidän kanssa!

Sitten toimin Lauran liikkeenohjaajana ja Frodo oli sen aikaa paikallamakuussa. Tämän jälkeen me Frodon kanssa lopetettiinkin ja lähdettiin kohti hakutreenejä. En palkannut laisinkaan taisteluleluilla, kun ajattelin varoa kuitenkin sitä Frodon kynttä ja Frodo oli vähän ihmeissään.

Hakuradalle otettiinkin sitten Frodo ensimmäisenä. Frodolla oli avoluokan radalla molemmin puolin kolme suorapalkkamaalimiestä (siirtyvät). Frodolla kiintorulla kaulassa. Ensimmäiset ukot etukulmista ja ne löytyivät molemmat oikein hyvin, vaikka maasto olikin hankala. Palkaksi namia.

Seuraava piilo vasemmalla oli jyrkässä kalliorinteessä ja Frodo lähti hyvin vasta tokalla lähetyksellä, ukko löytyi hienosti ja namipalkka. Oikean puolen kakkospiilo olikin sitten tosi vaikea. Ukko oli suopursuille tuoksuvan suon takana ja luntakin oli niin paljon, että koko Frodo upposi suohon välillä. Sitkeesti Frodo lähti ja teki välillä laajojakin pistoja, mutta ukkoa ei löytynyt. Lopulta Frodo sai takalinjalle edettyään hajun ja löysi ukon (kylläkin hiukan taaksepäin työskennellen). Palkaksi namia.

Kolmas piilo vasemmalla oli vieläkin jyrkemmässä kohdassa, mitä edellinen ja vasta toisella tai kolmannella lähetyksellä Frodo eteni kalliorinnettä suoraan ja löysi ukon. Palkaksi nakkia.

Viimeinen ukko jälleen siellä oikealla suon takana. Taas tuli Frodolle useita pistoja, kunnes ukko nameineen löytyi.

Fyysisesti erittäin rankka rata. Mahtavaa, että Frodo ei tehnyt valeita vaikka oli kyllä radan jälkeen aivan puhki. Frodo myöskin jaksoi lähteä joka lähetyksellä vaikka lähetin samasta kohdasta niin kauan, että upposi hyvin. Suopursujen haju on Frodon ennenkin sekoittanut ja sen on vaikea löytää ukkoja sieltä seasta, mutta hyvin se silti etsi :)

Milon tämän päivän räyhätreenit. Hiukan myöhässä kaahasimme Milon kanssa räyhätreeneihin. Koirakoita oli meidän lisäksi kolme. Otin Milon ILMAN kuonopantaa ja se käyttäytyi hienosti. EI HAUKKUNUT :)))) Ensin tehtiin seuraamista, pientä paikallamakuuta, toisten kiertelyä ja lopuksi se meille vaikein, eli lähdettiin kolme koirakkoa rinnan "lenkille" ja takana tuli vielä neljäs. Aluksi Milo meinasi ruveta haukkumaan, mutta sain sen todella helposti asettumaan ja oli oikeesti kiva kävellä ryhmässä ja palkata Miloa usein namilla sekä kehua. Milo käveli rentona, ei käskyn alla ja vaan katseli välillä muita. Treenattiin vain reilu puoli tuntia, kun meni niin hienosti. Milo ei myöskään haukkunut autosta tullessa (vaikka viereisestäkin autosta tuli koira) eikä autoon mennessä. Liekö tämä kaikki sen pari kertaa käytetyn kuonopannan ansioita vai mitä...no johtuu mistä tahansa, niin toivotaan että pysyy.