Innostuin tänään (kun sadekin loppui) ottamaan sekä Milolle että Frodolle treeniä kotipihalla.

Milolle otin ensin niitä sivulletuloharkkoja (mitä viimeksi meille neuvottiin). Osa meni aivan mönkään, mutta pari onnistui jo oikein hyvin ja Milo istui suorassa oikealla paikalla. Näitä täytyy muistaa ottaa pari päivittäin.

Sitten harjoiteltiin niitä istumisliikkeitä, eli Milo haahuili pihalla ja minä olin liikkeessä ja aina välillä komensi "istu" pysähtymättä ja heti jos istui lensi nakki suuhun. Aluksi ei tahtonut sujua, mutta lopussa meni ihan tyydyttävästi. Näitä myös paljon lisää.

Sitten Milo sai tehdä lelun kanssa pari kertaa tokoesteellä hyppynoudon, voi että se tykkäsi ja meni hyvin. Palkaksi taisteltiin lelulla.

Seuraavaksi tehtiin meidän "läksyksi" saamia kapulanpitoharjoituksia. Olin oikein tyytyväinen, sillä puremista ei ollut lainkaan. Ihan mahtavaa, jos päästään tällä eroon siitä puremisesta lopullisesti.

Otettiin myös pari ihan pientä pätkää seuraamista, mitkä meni aluksi vinottain, mutta yritin palkata heti kun oli suorassa. Vaikea kyllä itse katsoa, pitäisi olla avustaja.

Paikallamakuussa Milo pysyi loistavasti. Olin ihan reilun matkan päässä ja pitkään. Palkkasin vierellä maahan nakeilla. Ihan lopuksi eteenmeno, mikä ok.

Frodon kanssa aloitettiin kaukokäskyillä. Otin pääasiassa makaamisesta seiso ja se sujui jo loistavasti. Lelu oli palkkana takana. Aluksi ihmettelin, että miksi seiso - istu ei onnistu, kunnes tajusin, että mulla oli ihan väärä käsimerkki....no rupesi heti pelittämään, kun tajusin itse antaa oikeat käskyt. Täytyy muistutella näitä Frodolle.

Otin Frodolle myös kapulalla pari hyppynoutoa, oikein hyvin meni. Tuli reippaalla laukalla takaisin, kun näytin heti lelun kun oli lähtenyt takaisinpäin. Metalliapulalla tasamaanoudot myös ok. Täytyy muistaa vähentää pari kierrosta teippiä seuraaviin treeneihin.

Ensimmäisen kerran otin Frodolle luoksetulon niin, että tänne-seiso-tänne-maahan-tänne ja se meni ihan loistavasti. Ainoastaan seiso -käskyn teki pikkuviiveellä, kun oli tulossa suoraan ja joutui jarruttamaan niin rajusti. Mutta hyvä, tätä ei pidä kovasti treenailla, jotta ei rupea ennakoimaan. Palkkasin lopuksi mun ohi lelulla kun tuli täysiä.

Otettiin myös seuraamiskiemuroita ja välillä mulla oli lelu kainalossa. Se auttoikin hyvin, sillä Frodo piti paremmin oikean paikan eikä edistänyt.

Lopuksi myös Frodolle eteenmeno.

Sitten me lähdettiin n. kuuden kilsan lenkille. Olikin oikea safari. Ensin tuli vastaan iso hirvi jo heti kotikallioilla. Sanoin sille että hus, hus ja se onneksi meni pois. Seuraavaksi tuli vastaan naapurin koiravanhus. Tuli ihan Milon nenän eteen, mutta kun Milo rupesi haukkumaan, päätti se paeta paikalta. Seuraavaksi törmättiin valkohäntäpeuraan (tai kahinasta päätellen niitä oli lauma, mutta yksi vain nähtiin). Sitten taas iso naarashirvi seisomassa ja maassa makasi vasa. Juttelin hirvelle, että voisitteko väistää ja onneksi päättivät sen tehdä, sillä muuten en olisi uskaltanut mennä ohi. Koirat muuten eivät koskaan hauku hirville tai peuroille, ovat aina ihan hiljaa. Hauskaa sinänsä, että ollaan vain kerran törmätty hevosiin, vaikka jäljistä ja jätöksistä päätellen niitä liikku ko. reittiä isot määrät. Hirviä ja peuroja nähdään lähes joka kerta.