Hessu pääsi isännän kanssa remmilenkille Kirkkonummen keskustaan (olikin tullut toistakymmentä koiraa vastaan). Hyvin Hessu oli käyttäytynyt, sen kanssa on kyllä helppoa liikkua missä tahansa.

Minä pakkasin Milon ja Frodon autoon ja lähdettiin tokotreeneihin. Treenipaikalla olikin jokin tilaisuus menossa eikä paikan paikkaa autolle, joten menin sitten itsekseni kaarihallien taakse treenailemaan.

Milon kanssa aloiteltiin ruudulla. Pariin kertaan niin, että ruudussa oli namit valmiina. Sitten läheltä lähetys ruutuun ja käsky "seiso" ja pallo lensi palkaksi. Pariin kertaan myös käskin ruutuun maahan, hyvin tämäkin. Loppuun vielä 10 metrin päästä ruutuun lähetyksiä ja vapautus ruudussa valmiina olleelle lelulle. Hyvä Milo :)

Seuraavaksi kokeiltiin metallinoutoa. Ensin Milo ei ottanut metallikapulaa millään suuhun, mutta lopulta toi sen mulle reippaasti (tästä hirmuisen hyvä palkka). Tähän väliin pariin kertaan noutoa puukapulalla ja sitten vielä kertaalleen metallikapulanouto, joka HIENOSTI :)

Sitten treenattiin ihan kylmiltään VOI -luoksetulo (kisamatkaa lyhyemmältä matkalta). Hieno pysähdys seisomaan ja yllättäen aivan loistava maahan meno ja siitä mun eteen, missä hirmuisen hyvä palkka.

Tunnaria muistuteltiin mieliin niin, että piilottelin Milon "oman" kapulan todella hyvin heinikkoon ja sieltä Milo sen aina löysi. Alkuun tiputti mun eteen, mutta lopuksi paremmat luovutukset. Viimesellä kerralla tehtiin, kuten noutokapulan kanssa eli lelu lensi mun taakse palkaksi, kun Milo oli tulossa "oman" kanssa.

Kotona jälleen iltaruuan kanssa kaukot (seisominen menee jo siellä mukana aika hienosti), kuitenkin vielä lähietäisyydeltä.

Jospa me sitten kuitenkin ensi kesänä kokeiltaisiin Milon kanssa tuota VOI voi -luokkaakin ;)

Frodo se loisti ja teki aivan loistavia EVL -ruutuja ;) Tehtiin kyllä kisamatkaa lyhyemmillä välimatkoilla. Miten helpolta koko liike tuntuukaan, kun on osaava koira. Sitten Frodo teki kaksi kertaa tunnarin (jälleen täydellisesti). Kyllä se sen sitten näköjään osaa ilman treeniäkin, kun sen kunnolla saa opetettua. Aikoinaanhan meillä oli Frodon kanssa suuria ongelmia juuri tunnistusnoudon kanssa. Forodo teki myös hienon metallinoudon ja lopuksi vielä EVL -kaukokäskyjä (kylläkin aikamoisella etenemisellä) ja luoksetulon.

Sitten vielä pikku remmilenkki molempien kanssa. Huomenna alkaakin Hessun ohjatut tokot ja ensi kuussa meidän hallivuorot ;)