Eilen iltasella 1,5 h ratsastus. Ratsuna "Lassi" tai toisaalta "Ile" kun hepalla tuntuu olevan kaksi nimeä. Minä kuitenkin kutsun Lassiksi. Tässä yksi kuvakin Lassista juuri kun hain sen ulkotarhasta sisälle satuloitavaksi.

Lassi-normal.jpg

Aloitettiin tunti istuntaan keskittyen. Tehtiin paljon erilaisia lonkkien ja alaselän sekä lantion liikkeitä. Näiden jälkeen tuntuikin, että takapuoli oli satulassa juuri niin kuin pitääkin. Tehtiin paljon tempon vaihdoksia käynnissä ja ravissa. Eli aivan hipi hidasta ravia, mutta kuitenkin niin, että hevonen liikkuu aktiivisesti ja vastaavasti piiiitkällä askeleella ravia. Suurin osa ajasta taisi kulua kuitenkin laukkatreenailussa. Alkuun saatiin mennä itsenäisesti erilaisia laukka matkoja, nostoja, hidasta ja vauhdikasta laukkaa, voltteja jne. Tämän jälkeen tehtiin vastalaukkatreeniä ja ensimmäistä kertaa laukattiin vastalaukassa koko kenttä ympäri. Lassi oli oikein pätevä ja sain sen hienosti nostamaan ja ylläpitämään vastalaukat, oikein ihanaa :)

Tänään alkaa sitten kolmen päivän istutantakurssi, mikä videoidaan. Eilinen tuntuu jo nyt (jokaisessa lihaksessa), mentiin nimittäin ihan hirmuisen paljon harjoitusravia ja se on Lassilla erittäin pompottavaa. Toivottavasti kuitenkin tämän päivän ratsastus helpottaa jumituksia. Saas nähdä onko mulla taas Lassi heppa, toisaalta olisi kyllä kiva nähdä, miltä se mun meno sillä näyttää. Ainoa negatiivinen juttu on Lassin satula, joka ohjaa aika voimakkaastikin ratsastajan helposti "takakeno" -asentoon, jos ei ole varuillaan. Lassille on kuitenkin onneksi etsinnässä uusi satula.

Hessulilla oli eilen huilipäivä, tehtiin vain pitkiä lenkkejä ja metallinouto iltaruuan sekä aamuruuan yhteydssä.