Tänään olin Milon kanssa suorittamassa harjoitus BH -kokeen tottelevaisuusosion. Kokeeseen osallistui 10 koirakkoa ja me saimme pariksemme hoffineidin omistajineen ja kilpailunumeron 2.

Parkkipaikalla katsottiin ensin rokotustodistukset ja sitten tuomari katsoi yksitellen jokaisen koiran luoksepäästävyyden. Milon luoksepäästävyydessä ei mitään ongelmaa, mutta kyllä se taas räyhäsi muille koirille. Tuomari ilmoitti, että harjoituskoe tehdään ihan virallisen kokeen tyyliin eikä koiria saa palkata suorituksen aikana namilla tai leluilla.

Milo meni sitten ensimmäisenä paikallamakuuseen (halusin kyllä pitkän liinan päähän varmistajan). Jätin siis Milon paikallamakuuseen ja tuomarin käskystä etenin ainakin 30 metrin päähän. Paikallamakuu meni hyvin ja Milo sai siitä tulokseksi erinomainen.

Kytkettynä seuraamisen arvostelu seuraavanlainen: koira aktiivinen tarkka, istumisessa annettava aikaa koiralle, ohjaajalla kiire ja tulos erittäin hyvä.

Vapaana seuraamisen arvostelu: koira aktiivinen, paikka ok, ohjaaja pysähtyy käännöksissä, edettävä 50 m suoraan (jäi liian lyhyeksi) ja tulos erittäin hyvä.

Liikkeestä istuminen: valmisteleva osuus ok, väärä asento (Milo menee maahan) ja tulos puutteellinen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo: valmisteleva osuus ok, maahan meno voisi olla vieläkin nopeampi, luoksetulo nopea, mutta paikka epäselvä (söhlään Milon kanssa sivulleutloa, kun en ensin muistanut ottaa suoraan sivulle...) ja tulos hyvä.

Tuomari ilmoitti että tottisosuuden puolesta olisimme Milon kanssa valmiit kisoihin.

Hyvä mieli jäi kokeesta ja erittäin ylpeä olen Milon loistavasta kontaktista kaikissa seuraamisissa ja hyvin jaksoi ilman palkkaa. Henkilöryhmätkin oli aivan loistavat. Nyt täytyy vaan uskaltaa jättää se paikallamakuuseen ilman varmistajaa, kyllä se siellä pysyy. Kovin hommahan meillä on treenata se kaupunkiosuus kuntoon, kait se vaan täytyy yrittää....jos vaikka keväällä BH -kokeeseen...

Frodon kanssa otin pihalla pientä tokotreeniä (Frodo oli kyllä aika puhki, kun on kokopäivän ollut pihahommissa).

Ensin otin puu- ja metallikapulan luovutuksia. Jätin Frodon istumaan ja laitoin kapulan meidän väliin ja siitä nouto. Loistavasti toi aivan eteen ja jaksoi hyvin pitää pidempäänkin. Palkka heti irrotuksen jälkeen, ei sivulletuloja.

Ruutuun juoksua otin myös kalliolla. Kävin palkkaamassa kun seisoi ruudussa ja pari kertaa myös suorapalkka. Ihan ok nämäkin.

Lopuksi vielä todella ylipitkältä matkalta maasta - istu kaukokäsky (meni loistavasti) ja vapautus suoraan takana olevalle palkalle.

Frodo oli jälleen innokas!