Keskiviikkona treenasin Hessun kanssa ennen pentukurssia. Paikkamakuussa sain nyt vihdoinkin pidennettyä aikaa 1 minuuttiin. Kävin myös välillä sermin takana piilossa. Alkuun Hessu ei oikein ollut keskittynyt lähti mun perään paikkamakuusta, nousi istumaan paikkamakuussa, vaihteli kankkua puolelta toiselle jne. Tajusin sitten onneksi helpottaa treeniä ja vähitellen sen jälkeen vaikeuttaa ja paikkamakuu meni lopuksi todella hyvin  :) Ajan vähitellen pidentäminen yli 2 minuuttiin siis työnalla (jäin jotenkin junnaamaan liian lyhyeen aikaan, vaikka etäisyyden sain pidennettyä ihan suunnitelmien mukaisesti kisamittaiseksi).

Luoksepäästävyyttäkin pitkästä aikaa ja Meri toimi "tuomarina". Alkuun Hessu lähti vastaan, nousi seisomaan jne. Kuitenkin kolmannella kerralla oli todella kauniisti, helpotin asiaa juttelemalla Hessulle.

Seuraaminen oli yllättäen tosi hyvää ja sujuvan tuntuista. Harjoiteltiin täyskäännöstä niin, että Hessu kulkee mun vasemmalla puolella, luulen että se jo tajusi että haluan sen heittävän peffan sivulle käännöksessä :)

Liikkeestä seisominen meni jo hienosti :) Iso käsiapu on nyt "lähes" häivytetty, mutta vasemmalla kädellä edelleen pieni merkki käytössä käskysanan lisäksi. Hyvin kyllä pysyy seisomassa, palkkailen edelleen siinä kun seisoo.

Liikkeestä maahan niin, että etupalkka 10 metrin päähän, sitten seuraamista ja käsky maahan (kun menee maahan vapautus namille tai sitten minä vielä jatkan matkaa ja kun pääsen Hessun sivulle niin vapautus namille). Tätä nyt täytyy vaan treenata, vaikka hankalaa on. Edelleen minun täytyy lähes pysähtyä.

Parit noudot sekä puu- että metalli niin, että kapula meidän välissä. Nämä hyvät. Myös luoksetulot olivat hyviä.

Hessulainen joutui vielä töihinkin ja toimi häiriökoirana pentukurssilaisille, voi että meidän kurssilaiset ovat taitavia :) Hessu sai oikein riehua lelunsa kanssa, tehdä vähän seuraamista ja makailla lattialla.

Eiliset kaarihallitokot

Eilen kaarihallitokoihin mukaan vain Hessu, pakkanen paukkui yli -20 asteen, joten en voinut ottaa autoon ketään värjöttelemään. Hallissa sisällä taas odottajilla nousisi kierrokset kattoon, jolloin minulla menisi treenit pieleen, kun pitäisi niitä vaan komennella. Joten ainoastaan Hebe siis mukana. Ensimmäiset 30 minsaa oltiinkin ihan kahdestaa, onneksi sitten tuli Ria häiriöksi toisen koiransa kanssa (toisella puolella kyllä häiriötä jä ääntä).

Olin jopa suunnitellut treenit huolella (hyvä minä). Alkuun seuraamista (siis ilman remmiä, pitäisi varmaan treenata remminkin kanssa...). Perusasento hyvä ja Hessu oli muutenkin hyvin mukana. Tiukoissa käännöksissä se saattaa vielä jäädä ihmettelemään (tai minun pitäisi osata ottaa se paremmin mukaan, sillä se ei ole kuten Milo, joka on liimautuneena jalkaan). Täyskäännöksiä treenattiin myös ja kyllä se Hessu tosiaan on hiffannut sen peffan heittämisen, pariin kertaan meni aivan ihanasti. Täytyy nyt vaan olla tarkkana, että se ei heitä sitä takapäätä liikaa ja että paikka pysyy, jotta koko koira ei häviä mun taakse tms.

Seuraamisten jälkeen ALO hyppyä ja sanoisin, että se kyllä rupeaa olemaan jo hyvällä mallilla. Jos Hessu hyppää kovin pitkälle esteestä ja jää sinne seisomaan, niin silloin se saattaa ottaa pienen askeleen minuun päin kun lähden tulemaan sen sivulle. Tätä nyt harjoiteltiin ja voi että se lopuksi seisoi kauniisti minua odottamassa. Yhdellä kerralla ennakoi perusasennon, joten palkkailin lopuksi seisomisesta ja odottelin aina vähän aikaa ennen palkkaamista. Täytyy ensi kerralla yrittää saada joku käskyttämään meitä, rupeaa olemaan hyvällä mallilla.

Liikkeestä seisomisessa ensimmäinen kerta isoilla käsivauilla ja seuraavat kerrat vasemmalla kädellä pienesti. Juu-u, kyllä se tämäkin liike tästä :) Mun pitäisi osata vaan jotenkin kertoa Hessulle, että onko kyseessä seuraamisliike vai jokin jäävä liike. Ensimmäisen kerran jälkeen se nimittäin on heti paremmin kuulolla.

Liikkeestä maahanmenoa taas etupalkalla. Oli kyllä tahmeeta ja jouduin monella kerralla ihan pysähtymään. Loppuun tein sarjaa, missä se pääsi heti etupalkalle, kun meni liikkeestä maahan. Ehkä se meni sitten jo vähän paremmin. Tää on kyllä vaikeaa, mutta tuo etupalkka kyllä auttaa, että edes pääsen liikkeessä eteenpäin. Kun Hessu menee maahan, se kyllä tököttää paikoillaan ja mä voin edetä vaikka kuinka pitkälle ja palata sen taakse, sivulle jne.

Sitten Heben riemutuokio PUTKI :) Laitoin pitkän putken kaarevaksi ja seisoin toisessa päässä mistä lähetin "putki" ja Hessu juoksi täysillä putken, sieltä mun sivulle missä sai namin. Sitten taas "putki"...jne. Voi että pienen koiran riemua.

Tämän jälkeen tehtiin yksi paikkamakuu. Heben jätin ilman etupalkkaa ja etenin noin 15 metrin päähän. Katsoin kellosta ajan (hiukan yli minuutti) ja palasin Hessun vierelle, perusasento ja palkka.

Tämän jälkeen tasamaanoutoa. Hessu-porsas karkasi ainakin kolme kertaa kapulan perään (no niin ollaan vaan treenattu ilman heittämistä). Sitten tajusin itsekin helpottaa ja pidin yhdellä sormella kiinni Hessun kaulapannasta ihan löysästi. Hienosti pysyi ja hyvä nouto. Tämän jälkeen vielä kolme hyvää noutoa ilman mitään apuja, eikä Hessu edes "nykinyt" vaikka odottelin jonkin aikaa kapulan pysähtymisen jälkeenkin ja sitten vasta käsky. Nämä loppunoudot olivat tosi hyviä.

Perään tehtiin parit hyppynoudot eikä enään karannut sielläkään lähdöissä. Kerran heitin niin pitkälle ja sivuun, että Hessu kiersi esteen. Juoksin kuitenkin sitä vastaan ja ohjasin hyppäämään (heh). Loput hyppynoudot olivat hyvät! Lopuksi Hessu sai palkaksi narupallon ja juoksin Hessu mun vierellä (Hessulla narupallo suussa) ja hyppyytin sitä eri suuntiin. Sehän oli taas Hessusta ja minustakin hirmu hauskaa. Melkoisen hyvältä sen hyppytekniikka näyttää.

Tämän jälkeen tehtiin agi-este A (tai mikä sen nimi onkaan). Hessu lähti reippaasti ja korkeimmalla kohdalla pidin hiukan pannasta kiinni ja ohjasin alaspäin. Näitä pari ja sitten keksin laittaa pallon sinne korkeimmalle paikalle. Ne ensinhän se varasti sen sieltä ja palasi samaa puolta alas mistä meni ylös. Lopuksi saatiin hieno ylitys, kun Hessu kiipesi kohti palloa lähdin vetämään sitä hitaasti alas toiselle puolelle ja niin Hessu ylitti hienosti A -esteen ja maassa sai sitten sen pallonsa. Täytyy harjoitella ensi kerralla lisää. Hessu tuntui olevan innoissaan.

Sitten tuli Ria koiransa kanssa. Alkuun Ria toimi tuomarina ja teki meille luoksepäästävyyden. Ensimmäisellä kerralla Hessu taas lähti vastaan. Toisella kerralla taisi vielä nousta ylös. Kolmas kerta oli hieno, Hessu istui ja tapitti minua silmiin, kun Ria tuli ja silitti sitä kyljestä. Juttelin kyllä Hessulle ja palkaksi namia.

Sitten toimittiin Hessun kanssa Rialle ja koiralle häiriönä, kiertelivät meitä. Kerran Hessu otti askeleen heidän peräänsä, mutta muuten pysyi hyvin kontaktissa.

Paikkamakuu koirille yhdessä. Ensimmäisellä kerralla Hessu lähti mun perään... Jätin sitten hyvän etupalkan. Etenin 20 metrin päähän ja olin taas sen minuutin. Palasin Heben sivulle ja siitä vapautus. Toisella kerralla ilman etupalkkaa lyhempi matka ja paljon lyhempi aika. Palasin Hessun vierelle, mutta Hessu meinasi nousta, käskin takaisin maahan. Etenin taas pienen matkan ja palasin sivulle ja palkkasin maahan.

Sitten loppuleikkiä. Oli muuten väsynyt Hessu ;) kerrankin!!! Joskin kyllä se sitten kotona taas jaksoi painaa lumihangessa Milon ja Frodon kanssa. Tuntuu että Hessulla ei ole koskaan kylmä, vaikka Milokin nostelee jalkoja, niin Hessu se vaan painaa menemään kuin myyrä hangessa.

Ai niin jännittävää.....Hessulle on varattu paimennusaika ensii kuulle (neljälle lampaalle). Saa nähdä syttyykö se lampaista lainkaan. Mahdollisuuksiahan on vaikkam itä, sehän saattaa pelätä niitä tai yrittää jopa syödä ne. Onneksi mukana on ammatti-ihmisiä meitä opastamassa. Toivottavasti saadaan kuvia ja videoita.

Tänään olisi sitten pitkästä aikaa ratsastus, toivottavsti saan jonkun helpon hepan, sillä tämän taudin jälkeen ei kyllä kunto ole paras mahdollinen ja vieläkin vähän yskittää sillointällöin.