Toko5-normal.jpg

Tässä vielä alkuun Tuijan ottama kuvaa Hessusta tokopäivässä. Oli kyllä ihan mielettömän kuuma ja siksi Hebellä suu auki. 

Vappuna treenailtiin Hessun kanssa kotipihalla ja tehtiin kaikki VOI -liikkeet. Ruutu ja luoksetulokin onnistuivat tällä kertaa ja niiden jälkeen vielä ruutuun suoraan lelulle juoksu ja seisomaan pysäytys takapalkalla. Hyppynoudossa ja metallinoudossa ei karanannut noutoon, vaikka sanoin itse ensin pariin kertaan "käsky". Paikkamakuu hyvä, tunnari hyvä, liikkeestä istuminen hyvä, seuraamisessa edisti, mutta tein paljon vasemmalle käännöksiä. Pitää treenata lisää juoksusta käännös vasempaan ja seis -liikettä. Kaukoissa eteni vajaa puoli koiran mittaa (kun tein koemaisesti). Siihen perään läheltä, niin että ei edennyt yhtään ja vasta sitten palkka. 

Eilen viimeiset hallitokot tälle "talvelle". Oltiin Heben kanssa kahdestaan (edes toisella kentällä ei ollut ketään). Alkuun Hessu oli paikkamakuussa, kun rakentelin ruudun ja virittelin hyppyesteen ja luoksetulotötteröt. Sitten aloitettiin "lätkä" treenillä eli lätkä ruutuun ja suht. läheltä lähetyksiä. Vaadin, että koskee nenällä siihen lätkään, jotta tuli palkka. Muuten jää kokoajan kauemmas ja kauemmas lätkästä seisomaan. Pari kertaa kun tehtiin, niin Hessu oikein RYNTÄSI sinne lätkälle nenä ojossa. Myös 25 metristä ruutuun lätkälle lähetys ja käskin lätkän viereen maahan ja kävin palkkaamassa ruutuun. Pari kertaa taisi olla suoraan ruuutuun lähetyksiä 25 metristä. Lopussa vielä pari kertaa niin, että jätin Hessun makaamaan ruutuun ja tein koko kävelykuvion alkumerkille asti ja sitten palsin palkkaamaan sinne ruutuun. Hyvä Hessu, teki innoissaan kaikki ruutuun liittyvät treenit :)

Seuraamisessa alkuun edisti ja vasta parin vasemmalle käännöksen jälkeen keskittyi. Sen jälkeen siirtymiset ja käännökset hyviä. Liikkeestä istuminen hyvä ja nopea.

Hyppynoudot hyvät eikä nytkään karannut kapulalle vaikka hoin "käsky" sanaa ennen "hyppy" sanaa. Myös metallinoudossa hoin "käsky" sanaa ennen "nouto" sanaa, ekalla "käsky" -sanalla nytkähti, mutta ei lähtenyt. Noudot olivat nyt erittäin energisiä ja kumpaankin suuntaan vauhdikkaalla laukalla sekä ilman pureskelua. Tunnari (tällä kertaa kapulat ympyrässä) jälleen hieno (tehtiin taas vaan kerran, yritetään nyt vain ylläpitää liikettä kokonaisena, kun Hebe tuntuu tykkäävän siitä kokonaan tehtynä). 

Luoksetulo ensin todella isoin avuin seisomaan käskykohdassa (hyvin pysähtyi ja meni myös maahan hyvin). Toisella kerralla takapalkalla pelkkä seisomaan pysähdys ja vapautus. Kaukoissa keskityttiin ainoastaan ensimmäiseen vaihtoon yli 15 metrin matkalla. Takapalkkana Hessun himoitsema röhköpossu. Alkuun tarvitsi pariin otteeseen kaksoiskäskyn, mutta sen jälkeen hienosti aina ensimmäisellä istui tai nousi seisomaan ja vapautus palkalle. Hyvä treeni!

Frisbee kierron kautta välillä suoraan frisbeen hakuun, välillä piti pysähtyä seisomaan ja välillä mennä maahan. Kerrankin Hessu tuli täydellä laukalla ja pysähtyi suoraan laukasta. Se himoitsee firsbeetä niin suunnattomasti. 

Hessu makasi myös yksin 5 min paikkamakuussa ja minä makasin piilossa toisen kentän puolella. Hyvin pysyi haistelematta kerrankin :) Kyllä mua itsekseni nauratti, jos vaan joku olisi tullut halliin ja nähnyt, että toisella puolella makaa koira ja toisella puolella ihminen :) Ihan lopuksi Hessun kanssa harjoiteltiin pujottelua, jonka jälkeen A. Ihmeen hyvin Hessu tajusi pujottelunkin, jouduin hiukan hidastamaan ettei hutiloi (ja jää jotain keppiä välistä). Sitten vielä "kylki" -rentoutus ja kasia jalkojen ympäri. 

Hessu vielä leikki röhköpossun kanssa lopuksi, kun siivosin kentän :) Sitten olikin väsynyt otus. 

Niin ja Hessuhan on jo avannut uimakauden. Kertaalleen käynyt järvessä uimassa ja kertaalleen pienemmässä suolammessa :)

Ui1-normal.jpg

WP_20140429_015-normal.jpg

WP_20140430_026-normal.jpg