Heti alkuun koko kolmen kopla treenien jälkeen (kaikki ihan läähättävät, kun oli niin kivaa päästä treenaamaan ja ärsyttävää odottaa omaa vuoroaan). Varsinaiset hulivilit!

Ulkona paukkuu -26 pakkaset, joten päätin keksiä sisäaktiviteettia meidän energiselle koirakolmikolle :) Alakerran remontti on kesken, mutta sinne sain hyvin raivattua tokotreenipaikan ja toiseen huoneeseen sitten aina kaksi odottamaan vuoroaan vanerilevyn taakse. Yllättäen kaikista levottomin odottelija oli Milo, joka vinkui ja yritti kiivetä levyn yli. Hessu odotteli yllättäen vuoroaan todella rauhallisesti, ei yhtään vinkunut (tai haukkunut) ja yritti  vain pari kertaa kiivetä levyn yli. Frodo oli tietysti rauhallisin, mutta se livahti aina jotenkin pois huoneesta, kun vaihdoin koiria. No niin tässä sitten treeneihin.

Hessu ensin ja aloiteltiin paikkamakuulla (nami etupalkkana). Oikein rauhallista makoilua ja kerrankin täysin suorassa koko koira. Tämän jälkeen treenattiin etupalkka apuna maahanmenoon nopeutta ja ylipäätään maahan menoa! Ensin käsky maahan, sitten istu, maahan jne. Oikein nopeasta maahanmenosta sitten vapautus. Tätä treeniä pari kertaa. Sitten taidettiin tehdä seuraamista, joka ihan ok ja hyvät perusesennot, joista palkkasin. Muuten ilman palkkaa. Ihan lopuksi reipas seuraaminen nami kädessä reiden vieressä.

Liikkeestä seisomiset meni ihan hyvin (yes), toisella kerralla enään pienen pieni käsimerkki. Voi että, kun jaksaisin tätä ja maahanmenoa tehdä päivittäin. Palkkasin joka kerralla perusasentoon, eikä ennakoinut lainkaan istumista, vaikka ennen palkkaamista odottelin hetken.

Liikkeestä maahan etupalkan avulla, tää on ainoa konsti, millä saan Hessun yhdellä käskyllä maahan seuraamisesta. Hidastin kyllä lähes pysähdykseen asti, mutta saimpahan pari onnistumista. Tätä pitäisi tehdä tuon liikkeestä maahan menon lisäksi päivittäin.

Luoksetulo oli hyvä, joskin varovainen, kun laattalattia on niin liukas. Noutoja sekä puu että metallikapulalla niin, että kapula meidän välissä. Ok, joskin liukkaalta lattialta oli hiukan vaikea saada vauhdissa kapulaa.

"Oman" kapulan etsimistä, myös muiden kapuloiden läheltä. Pariin kertaan hösäsi ja oli tuomassa jonkun vaan, mutta kun taas muisti, että pitää haistella, niin sitten etsi hienosti laatikon alta oman kapulan, vaikka vieressä oli kasa muita kapuloita. No, ei tällä liikkeellä kiirettä ole, kun ei nuo aloliikkeetkään ole vielä hallussa lainkaan.

Yhteistreeneissä pitää muistaa treenata luoksepäästävyyttä ja tietty paikkamakuuta ryhmässä!

Milo teki ruutuun juoksuja pari ja kertaalleen ruutuun "seiso" ja sitten "maahan". Milo on niin vauhdikas että noin lukkaalla se vaan sutii, eli ei sitten tehty enempiä. EVL -kaukot takapalkalla loistavat. Luoksetulon "seiso" lyhyeltä matkalta ja takapalkalta. Seuraamiset hyviä, joskin sähelsi alkuun innoissaan. Sekä puu- että metallikapulan nouto kuten Hessulla, ihan ok. Kertaalleen käskytin sen vahingossa suoraan sivulle (kuten Hessun), mutta hyvin sekin meni. Tunnarin kanssa Milo ensin sähläsi, ei olisi millään malttanut haistella. Kun malttoi, niin sitten hyvin kaksi kertaa muiden kapuloiden joukosta. Tämän jälkeen vielä oman etsimistä peiton ym. tavaroiden alta.

Frodo teki oikein hyvää ja huolellista seuraamista, myös eteen- taakse- vasen ja oikea. Liikkeestä maahan Frodolla ihan mielettömän hyvä (miten mä sen saisin Hessullekin tollaseksi...). EVL -kaukot takapalkalla ok.

Sitten pakollinen valokuvaus (yllä). Olipa vaikeaa saada ne edes hekteksi paikalleen. Sitten täysillä ulos juoksemaan...