Eilen ajeltiin Heben kanssa vielä yhteistreeneihin Veikkolaan. Paikalla meitä oli neljä koirakkoa (yksi pieni pentunen). Rakennettiin ensin valmiiksi ruutu (nurmikolle tällä kertaa). Oli jälleen todella kuuma ja aurinko paistoi + melkoinen tuuli. 

Ensin mentiin paikkamakuuseen (Hessu irti), mentiin kahden nartun (bortsu ja kelpie) välissä. Vähän oli nykivää, kun pysähdyin aina, kun Hessun rupesi keskittymään johonkin muuhun tai haahuili. Ei kuitenkaan lähtenyt mihinkään. Pidetiin aika tiukat paikkamakuuvälit ja Hessu pysyi hyvin paikallaan ennnen maahan -käskemistä. Kerran yritti ennakoida,mutta ehdin komentaa istumaan ennenkuin ehti makaamaan. Treenattava lisää pelkästään istumista rivissä, voisi itseasiassa ottaa ihan vakituiseen mukaan myös paikalla istumis -treenit. Tämä auttaisi siihen, että ei ennakoi maahan "lösähtämistä", kun ei tiedä kumpi liike tulossa. Itse paikkamakuu oltiin piilossa ja Hebe pysyi hyvin, vaikka viereinen koira kääntyi ympäri haistelemaan maata. Pois paikkamakuusta myös irti ja jonossa, palkka "kehänauhan" jälkeen. Näitä siirtymisiä siis edelleen lisää, haluan Heben niissä tosi varmaksi. 

Tämän jälkeen pitkältä ruutuun juoksu, meni sivusta ruutuun, joten uudelleen ja nyt meni edestä ja vapautus suoraan lelulle. Läheltä ruutuun lähetyksiä ja "seiso" käskyllä pysähtyi oiekaan paikkaan. Sitten odottelin jonkin aikaa ja namin heitin palkaksi. Oikein hyvin haki paikkaa ja jos jäi liian lähelle etureunaa, niin hetken odottelun jälkeen itsenäisesti meni oikeaan paikkaan. Lisäsin matkaakin reippaasti ja hyvin löysi ruudun. Kunhan nyt vähitellen saadaan ruutuunmenomatka lisättyä koematkaan, niin voisi pyytää liikkuria käskyttämään liike kokonaisuudessaan. Ruudusta seuraamiseen on mennyt ihan ok, ollaan sitäkin pari kertaa treenailtu. 

Tämän jälkeen liikkeestä istumisia, ensi namin kanssa jotka tosi nopeat. Sitten jätin namin pois ja hyvin osasi edelleen (palkka parin askeleen jälkeen). Kertaalleen ilman namia ja eteninkin pitkälle, palasin koiran taakse ja vasta sivulla nami (hyvin). Loppuun vielä pari niin, että nami parin askeleen jälkeen. Tämä on nyt edennyt kivasti. 

Kaukojumppa tuntui taas jumittavan, kyllä vähän aikaa "säädettiin" että rupesi menemään joustavan sujuvasti maasta - seiso - maahan jne. Pariin hyvään lopetettiin. Lopuksi vielä 25 m päästä kaukovaihdot maasta - istu - maahan - istu ja narupallo lensi Hessun yli palkaksi. Nämä meni hyvin. 

Puukapulanoutoa ja kapulasta vetoa (Hessu veti niin lujasti että puraisi kieleensä, ei kyllä itse edes huomannut...). Tämän jälkeen metallinouto, joka ihan ok. Lopuksi seuraamista kävellen ja juosten metallikapula suussa (kun ei ollut mitään sopivaa paikkaa, mihin hyppäyttää). 

Pikkupentusen lähellä seuraamista, jouduin pariin kertaan huomauttamaan, kun Hessun katsekontakti hävisi ja oli niin kovin kiinnostunut pennusta. Asettui kyllä tosi nopeasti ja hyvästä seuraamisesta suoraan narupallopalkka. 

Tauon jälkeen Hebe tuli vielä tekemään uudestaan ruutua (hyvin meni) sekä luoksetuloja sivupalkalla. Suoraan tulossa loistava tasainen laukka koko matkan, vapautus sivulta palkalle. Pari seisomaan pysäytystä suurilla avuilla ihan mun lähellä, mistä vapautus lelulle tai kertaalleen käsky sivulle ja vasta siitä vapautus. Oli kyllä todella kuuma ja pysähdykset hiukan löysiä. Piti ottaa mahanmenotkin luoksetulossa, mutta en sitten kuumuuden takia viitsinytkään. 

Kiva oli taas treenata porukassa, kun nyt kesällä on tullut treenailtua lähinnä yksin. 

Tässä vielä kuva pienestä pentusesta, joka oli hyvänä häiriönä treeneissä :)

Gissa2-normal.jpg