Lämpimien ilmojen jälkeen tulikin sitten talvi kertarysäyksellä. Lunta on sen verran, että maa on valkoisena ja kunnon pakkanen ollut jo reilun viikon. Ulkotreenaaminen on siis jäänyt, joskin lenkkeilty ollaan kyllä. Sisällä ollaan Hessun kanssa nyt pari kertaa treenattu luopumista. "Jätä" -käsky toimii jo aika hyvin herkkujen kanssa, vahvistetaan vielä ruuan kanssa ja siirrytään sitten leluihin ja vähitellen kaikkeen muuhunkin. Hessun lempparinarupallon saaminen siltä pois on välillä ERITTÄIN haastavaa, joten olen päättänyt, että luopumisella sekin tulee onnistumaan. Maltilla kuitenkin edetään. Sisällä on myös jatkettu kaukojen treenaamista ja välillä nopean maahanmenon treenaamista. 

Eilen hallitreeneissä Hessun siskon Myyn kanssa. Tokon lisäksi opeteltiin koirafrisbeetä. Tässä pari kuvaa siskosta ja sen veljestä treenien jälkeen.

WP_20140117_009-normal.jpg

Äly ja väläys :)

WP_20140117_013-normal.jpg

Kuvien laatu on surkea, kun ne on nopeasti näpsäisty kännykällä. Kunahan saan videot ladattua laitan tänne pätkän Hessun frisbee -treenistä :) Voi että se siitä kyllä tykkää...

Hyödynnettiin Myyn mukana oloa ja tehtiin vierekkäistä seuraamista, laitettiin koirat maahan ja kutsuttiin vuorotellen luokse, maahan ym. Tämän lisäksi saatiin liikkeenohjaaja tunnariin, joka tehtiin kahteen otteeseen (vaihdoin taas oman liikkeiden välissä). Etäisyys oli 5 - 6 metriä. Hessu teki hyvin ja löysi molemmilla kerroilla oman, mutta etsiessään se kyllä välillä painoi nenällä aika "raskaasti" niitä muita kapuloita. Olen kuitenkin tyytyväinen, että nyt se oma sieltä löytyy jo aika varmasti. Hienosäädetään tuota kapuloilla haistelua kuitenkin vielä. 

Ruutuun juoksuja tehtiin myös. Lelulla ja kirittämällä saatiin kunnon vauhti. Puu- ja metallikapulalla tasamaanouto, niin että pientä leikkiä / vetoa kapuloiden kanssa Hessun tullessa ja vasta sitten irrotuskäsky (ei loppuasentoa). Tolppien kiertoa tehtiin myös ja kahteen kertaan jo kierrosta käsky seis ja narupallo lensi Hessun taakse heti, kun rupesi hidastamaan. Eli eiköhän me tästä saada Hessu vähitellen pysähtymään hienosti suoraan laukasta.

Kaukot (namipalkka takaviistossa piilossa). Matkaa ehkä 7 metriä. Todella hienot ja siistit (Myy teki kaukoja vieressä samaan aikaan). Meni niin hienosti, että jätettiin siihen :) Liikkeestä istuminenkin meni hienosti reippaasta vauhdista. Treenattiin myös "per" -käskyllä peruuttamista sekä mun edessä että vierellä. Ehkä Hessu nyt ensimmäisen kerran ymmärsi mun edessä peruuttamisen....

Paikkamakuuseen vein ensin Hessun ja Myy jatkoi omaa treeniä. Kun olin jo piilossa vietiin Myy aivan Hessun viereen paikkamakuuseen. Tässä kohtaa Hebe innoissaan pyöritteli Myylle häntäänsä, mutta laski sitten pään maahan ja rauhoittui. Hienosti olivat molemmat. Palattiin koirien taakse, perusasento, hetki paikallaan perusasennossa ja sitten seurautin Hessun pois "kehästä" pyysin istumaan ja sitten vasta palkka. Vähitellen rakennetaan tämä loppu mukaan paikkamakuuliikkeeseen, jotta malttaa sitten joskus kokeessakin, jos vielä kokeeseen eksytään.