Eilen  oltiin omalla vuorolla Hessun kanssa PiskiPajalla tokoilemassa. Tällä kertaa vaadin Hessun istumaan hallin oven ulkopuolelle ja vasta luvalla sai mennä halliin sisään. Silti sisään mennessään sanoi pari kertaa hau, hau (ja hallissa ei siis siinä vaiheessa ollut yhtään muita koiria). Jos ensi viikolla ei sada (kuten eilen), saatetaan treenata sitä ovesta tuloa useammankin kerran. Muistettava keskittyä siihen kohtaan, kun saa luvan mennä halliin!

Itse treenit menit tosi hyvin :) Alkuun tehtiin luoksetuloa takapalkalla ja Hessu tuli aivan täysillä, mutta silti mielettömän hyvä seisomaan pysähdys ja maahan meno täydestä laukasta. Sivulta vapautus takapalkalle sekä hurjat kehut. Toisella kerralla muuten yhtä hieno, mutta jäi maahan mentäessä ensin kyyryyn jäkittämään ja vaati lisäavun maahan menemiseen. Jumpattiin tätä vähän ja lopuksi hienosta ja nopeasta maahan menosta vapautus takapalkalle. Lopputreeneissä tehtiin myös kierron kautta pariin kertaan seisomaan pysähdystä ja maahan menoa (pallo palkaksi). Lopuksi vielä kierron kautta vapautus täysillä mulla kädessä roikkuvaan narupalloon. Hessusta se oli tosi siistiä ja se rallittikin pari vauhdikasta kierrosta kentällä pallonsa kanssa.

Hypyt hyvät sekä puu- että metallikapulalla (ei varastanut). Myös metallilla tasamaanouto hyvä.

Alustalla namit takapalkkana kaukoille, matka 10 metriä. Hessu teki aivan sairaan hienot kaukot, eikä edennyt milliäkään :) Lopuksi vapautus takapalkalle ja mielettömät kehut. Kotona ollaan jatkettu kaukojen hinkkaamista lähempää päivittäin.

Ruutuun juoksu pariin kertaan pitkältä matkalta (suoraan lelulle). Pariin kertaan myös niin, että Hessu jäi pitkälle istumaan ja minä olin ruudun lähellä. Käskyllä "ruutu" Hessu juoksi hienosti ruutuun oikeaan kohtaan ja minä heitin pallon palkaksi. Keskityttiin nyt vain vauhdikkaaseen ruutuun juoksuun (sinne ruudun takaosaan). Eli oikeaa paikkaa ja vauhtia haetaan. Täytyy sitten treenata ne pysähdykset erikseen. Josko ensi lauantaina saisin ruutuun taas lisäapuja Sirken koulutuksesta.

Tunnaria taidettiin tehdä kolme kertaa (käytettiin samaa "omaa"). Löysi helposti oikean ja toi joka kerta "oman" mutta kahdella ekalla kerralla pureskeli aika reippaasti  luovuttaessa. Viimeinen kerta oli rauhallisempi. Nyt ei onneksi "räjäyttänyt" kapuloita kertaakaan levälleen, joskin ekalla kerralla oli hiukan levoton.

Liikkeessä istuminen ok. Paikkamakuussa ainoastaan minä menin piiloon, muut ohjaajat jäivät koiren näkyville. Olin vain hetken ja sitten kävin välipalkkaamassa ja laitoin namit tassujen eteen, jotta ei nytkäytä takapuolta. Pysyi nyt tosi hyvin ja minä kävin piilossa ja sitten pyörin ympäri kenttää, välillä juosten ja koiria kierrellen. Suunniteltiin, että ensi viikolla tehdään peräkanaa istuminen ja makaaminen EVL -tyyliin.  Me ei ollakaan Hessun kanssa treenattu istumista aikoihin.

Tehtiin myös seuraamista kierrellen leluja ja noutokapuloita, hyvin Hessu keskittyi, vain pari kertaa sen olisi tehnyt mieli napata lelu mukaansa. Peruutusta treenattiin myös ja taas Hessu pariin otteeseen perutti hienosti, vaikka minä olin paikallani :) Seuraamisessa on peruutukset olleet myös tosi hienot ja suorat.

Oli tosi kivat treenit, eikä Hessu ottanut mitään häiriötä muista koirista. Kannatti siis eilen kammeta itsensä ylös soffalta ja lähteä treeneihin, vaikka oli pimeää, sateista ja väsytti hirmuisesti. Tuli hyvä mieli itselle ja Hepsula nautti!