Eilen pääsi Milo pitkästä aikaa hakuilemaan (edelleen oli 26 lämpöastetta, mutta ei sentään enään kolmeakymmentä...). Hiukan tuulikin ja 100 metrin hakurata tallattiin kuivaan ja kallioiseen maastoon. Maasto oli melkoisen avaraa, joten koirien työskentelyn näki selvästi. Milolle neljä ukkoa irtorullilla (etu- ja takakulmissa). Koirakoita oli kuusi ja Milo otettiin radalle viimeisenä.

Ensimmäinen lähetys vasemmalle, Milo lähti hiukan liiaksi oikealle ja rupesi kaartamaan niin matalaa pistoa, että kutsuin pois. Uudestaan tarkempi lähetys ja tällä kertaa Milo lähtikin hienosti kohti etukulmaa. Lopussa teki ihmeellisen kiemuran oikealle, mutta korjasi heti ja paineli kovalla vauhdilla etukulmaan, josta löysi ukon. Rulla tuli vauhdilla, hyvin eteenpäin ja ihan käteen asti :) Päästin juoksemaan itsenäisesti näyttöliinan kanssa ukolle. Palkkana purkillinen lihaa.

Sitten lähetys oikealle. Milo lähti taas vauhdilla ja teki  kiemuran oikealle radan ulkopuolelle (kävi tsekkaamassa piilon, mitä oli käytetty yhdelle koiralle radan ulkopuolella). Korjasi ilman käskyä ja nelisti etukulmaan, mistä löytyi ukko. Rulla tuli taas hienosti minulle ja samalla tavalla päästin näytölle. Palkkana namit.

Sitten lähetys vasemmalle, missä teki muuten hyvän, mutta kovin matalan tyhjän piston. Sai selvästi hajun oikeassa takakulmassa olevasta ukosta, sillä yritti painella keskilinjan yli. Sain kuitenkin kutsuttua Milon mun luokse ja sitten lähetys oikealle. Painelikin sitten täysillä ihan oikeaan takakulmaan asti, mistä löytyi ukko. Rulla tuli taas mulle tosi hyvin ja näytölle lähti myös hyvin . Tällä ukolla palkkana lelu.

Sitten lähetys vasemmalle ja lähti niin vinoon, että kutsuin takaisin. Uusi parempi lähetys ja Milo lähti hienosti tehden laatikon ja painellen suoraan takakulman ukolle ja suora palkka nameilla :)

Milo oli kuumasta ilmasta ja aloluokan radasta kyllä melkoisen puhki. Sai juoda rauhassa vettä ja viedä vielä lelunsa autolle asti. Olen tyytyväinen Milon motivaatioon ja siihen kuinka hyvin tuo rullan ihan käteen asti. Myös näytöille lähdöt ovat nyt todella hyviä, niissä oli aikaisemmin hiukan ongelmia. Nyt täytyy keskittyä suoriin pistoihin ja rataa pitäisi pidentää tuosta sadasta metristä. Toivotaan, että ilmat hiukan viilenisivät (ainakin iltaisin) niin voitaisiin tehdä hiukan raskaampia treenejäkin.

Frodo oli ollut kotona monta tuntia pihahommissa (leikkinyt kongolla) ja maannut patiolla odottamassa meitä :)