Eilen iltasella oli jälleen vuorossa Milon yksityistunti.

Aloiteltiin niin, että käveltiin edestakaisin aidantakana haukkuvan isomman ja pienemmän koiran ohi. Mentiin sekä käskyn alla että pitkällä löysällä remmillä vapaasti. Sitten ohiteltiin aidan takana olevaa isoa vaaleaa uroskoiraa. Samaa koiraa ohitettiin sitten kapealla kävelytiellä eri suuntiin. Sitten lähdettiin liikkeelle niin että ohiteltiin toisiamme vuorotellen samaan suuntaan mennessä. Milo jätetiin välillä puuhun kiinni ja minä menin hiukan pitemmälle ja koirakko ohitteli Miloa. Sitten laitettiin Milo koulun ovenpieleen kiinni ja minä menin piiloon (kuten BH:ssa). Koirakko meni Milon edestä pariin kertaan. Tähän väliin tehtiin kentällä yksi Milon suosikkiliikkeistä eili luoksetulo. Sitten seisoskeltiin Milon kanssa, kun tämä uroskoira teki luoksetuloja aivan meidän edestä (ja täysillä). Tehtiin myös sellaista treeniä, että vuorotellen kierrettiin toisiamme sekä kävellen että juosten. Käveltiin vielä lenkki ja vastaan tuli kovasti räyhäävä sakemannikin, niin ja mikä ihmeellisintä Milo EI HAUKAHTANUTKAAN koko treenien aikana (WAU). Hiukan sillä häntä nousi joissain tilanteissa, mutta se luopui toisista koirista aina käskystä ja osasi rentoutuakin helpommin vaikka muut koirat haukkuivat tai vinkuivat lähellä.

Kentällä Milo olisi halunnut lähteä myös, kun toista koiraa kutsuttiin, mutta selkeä käsky "ei" ja Milo pysähtyi sillä sekunnilla :) Kun kohdattiin haukkuvia ja räyhääviä koiria, niin minun ei tarvinnut kuin osata sanoa juuri oikeaan kohtaan (kun Milo huomaa toisen koiran) sana "ei" niin Milo luopui siitä heti ja sai minulta kehua ja namia. Mahtavaa oli myös se, että Milolle on erittäin vaikeaa ollut, kun takaata tulee ohittava koira. Nyt kun koira oli ohittamassa ja Milo huomasi sen, niin "ei" riitti ja Milo tuli välittömästi minun eteeni eikä kiihdyttänyt haistelemaan toisen koiran jälkiä. Täytyy vielä hehkuttaa, että treenit tehtiin siis löysällä remmillä.

Seuraava kerta onkin sitten erilainen ja pidetään noin parin viikon kuluttua ja eri paikassa. Toivottavasti tämä hyvä käytös nyt Milolla jatkuu ja että minä osaan toimia kuten pitää. Josko sitten päästäis joskus sinne BH -kokeeseenkin.

Tänään lähdetään Messukeskukseen katselemaan eläimiä ja pienoismalleja koko perheen voimin. Niin ja onhan siellä pentunäyttelykin samaan aikaan Hymy