WP_20131225_002-normal.jpg

Tähän alkuun pari kuvaa meidän koiralaumasta Joulun pyhinä. Sadetta ja pimeetä riittää edelleen. Pari tuntia päivästä onneksi on valosaakin, jolloin on kiva käydä lenkkeilemässä vähän pitemmällä, kun on vielä lomaakin :)

WP_20131225_003-normal.jpg

Frodokin on jaksanut lenkkeillä mukana :)

Alla kuva Fantasta ja Hessusta. Käytiin eilen siskon luona väsyttämässä Hessu :) Saivat juosta niin paljon, kun vaan ikinä jaksoivat ja lopuksi vielä heitettiin jalkapalloakin (taisi ne lähes tunnin painaltaa). Tässä kuvassa pakotettuna pakalleen, mutta muissa kuvissa sitten vauhdissa. Huonojahan nuo kännykuvat ovat, kun liikkeessä olevia otuksia yrittää tähtäillä, mutta kyllä siellä jotain kuvissakin näkyy. Sain muuten oikean kamerani taas toimimaan, joten täytyy yrittää ottaa parempia kuvia ja niitä videoitakin. 

WP_20131228_026-normal.jpg

juoksee-normal.jpg

WP_20131228_011-normal.jpg

WP_20131228_045-normal.jpg

Oli muuten ihana sänkipelto, ihan kuin syksyllä. Ajattelin, että upotaan mutaan, mutta ei ja pellon pintakin oli suhteellisen kuiva, paria kohtaa lukuunottamatta.

Sitten Hessun perjantain treeneihin

Meillä oli Laura liikkurina koko treenien ajan, tässä vähän kommenttia miten meni.

1. Ruutuun lähetys ekalla ihan pipariksi, Hessu ei tiennyt mihin oli menossa ja jäi haistelemaan. Toisella kerralla oli sitten jo nähnyt ruudun ja juoksi lujaa ruutuun, pysähtyi heti käskystä, meni maahan heti ja tuli seuraamiseen täysillä (niin, että joutui pomppien jarruttamaan ja törmäsi mua jalkaan...). Loppuasento ok.

2. Luoksetulossa stoppasi todella hienosti seisomaan, mutta lähti liikkurin käskystä liikkeelle, joten käskin uudestaan seisomaan, loppuliike ok. 

3. Tunnari reilusta 10 metristä. Toi ensin väärän, ei kunnolla haistellut hösäs ja siirteli kapuloita. Sitten tehtiin uudestaan niin, että Hessu jäi edelleen sinne 10 metriin ja minä menin seisomaan lähemmäks kapuloita. Nyt selvästi rauhallisemmin haisteli ja toi oman.

4. Kaukot VOI -matkalla, eteni varmaaan puoli metriä. Tehtiin sitten vielä läheltä, palkka vieressä, jotta saatiin paikallaan pysyvät kaukot. 

5. Hyppynouto muuten hyvä ja vauhdikas, mutta pyöritteli kapulaa lopussa.

6. Metallinouto muuten ok, mutta kapula kolisi suussa. Mun on tsempattava, että saan sen metallin lentämään sinne 10 metriin.

7. Liikkeestä istuminen ok.

8. Seuraaminen, piti koko pitkän seuraamisen kontaktin, mutta seuraa liian edessä ja lopussa ollut tiukka käännös oikeaan ja seis meni pitkäksi. 

9.Paikkamakuu ok muuten, mutta haisteli maata, pää pyöri ja laski päätä välillä alas ja ylös.

Että siis ei me oikein mitään osata, Hebe se roiskii liikkeet vaan sinne päin...:(

Treenailtiin sitten vielä uudestaan noita pieleen menneitä juttuja, että saatiin onnistumisiakin ja Laura edelleen liikkuroi. Jotta saiisn Hessun pysähtymään luoksetulossa suoraan laukasta (nyt ottaa pari raviaskelta vaikka tulisi kuinka lujaa), niin rupesin opettamaan sille kierrä -liikkeen. Tehtiin tuolilla ja Laura näytti (joku agitermi oli), miten lähetän Heben kiertoon ja otan sen sieltä vastaan. Hessu menikin tosi hyvin. Tehtiin vasta parista metristä ja saatoin sen lähelle tuolia (ettei hyppää tuoliin ja siitä yli, kuten kerran). Nyt opetan tämän kierron sille todella vauhdikkaaksi ja pitkältä, pitkältä matkalta ja rupean sen jälkeen hyödyntämään sitä nopeisiin seisomisiin ja maahan menemisiin. Täytyy tänään treenaa puun ympäri :)

Sain Lauralta myös hyvän neuvon, jolla saatiin Hebe menemään ruutuun TÄYSILLÄ, eli jätän Hessun istumaan sinne yli 20 metrin päähän, menen itse 10 metriä lähemmäksi ruutua ja annan sieltä käskyn ruutu ja lähden itse samaan aikaan juoksemaan (lelu oli ruudun takalaidalla valmiina). Kylläpä Hebe meni lujaa mun ohi ja ruutuun:)

Treenien lopuksi Hessu kanssa tehtiin kylki, kieri ja kasia. Uutena sellaista, että Hessu seurasi mun jalkojen välissä (en tiedä liikkeen nimeä, mutta käytetään usein koiratanssissa). Olin kyllä jotenkin masentunut noiden treenien jälkeen, mutta täytyy vaan nyt ruveta yksitellen korjaamaan noita liikkeitä kuntoon. Tänään mennään Lauran kanssa treenaamaan niin saadaan Hessulle häiriötä poikakoirista ja pentusesta.