Tänään me Hessun kanssa ampaistiin tokoilemaan jo aikaisin aamulla. Suunnitelmissa oli treenailla varsinkin niitä EVL:n uusia liikkeitä. Tällä viikolla jäi kyllä muuten treenit aika minimiin omien kiireiden takia. Menin nimittäin ilmoittamaan Hessun EVL -kokeisiin, joten nyt tarvii treenata oikeasti. 

Aloitettiin sillä kierto, pysähdys, nouto ja hyppy -liikkeellä. Ensin pari kertaa pelkkä tötterön kierto (meillä oli nyt uusi hieno ja oikean kokoinen tötterökin mukana). Kierrot menivät hienosti noutokapuloiden ja esteiden ohi. Sitten liike kokonaisena ja mitä tekeekään Hessu..no ihan täydellisen liikkeen heti ensimmäsiellä yrittämällä :) Pysäytys oli maahan ja olin valinnut meille vasemman puolen (vasemmalla puolella oli umpinainen tokoeste). Toisella kerralla istuminen ja oikea puoli, Hepsula tuli ohi avo -esteen, mutta pienestä merkistä palasi itse esteen taakse ja hyppäsi. Tehtiin vielä uudelleen se oikea puoli (nyt seisomisella) ja hienosti koko liike hyppyineen. Loppuun vielä kaksi kertaa pelkkää tötterön kiertoa mahdollisimman tiukalla kurvilla. Hessu oli kyllä hyvä! Selvästi tuo avoeste on Hessulle haastavampi, umpieste imee vanhasta tottumuksesta hyppäämään. Treenaamme siis lisää avoestettä. Istuminen meni nyt hienosti ilman seisomista, mutta vielä hitaasti. Lisää istumistreeniä lähempänä minua Sennin opeilla. 

Sitten tehtiin EVL:n ohjattua noutoa. Ei yhtään väärää puolta noudoissa (tai keskikapulalle yritystä), mutta alkuun jäi mielestäni liian kauaksi merkistä. Loppuun tehtiin lisää pelkkää merkkiä ja sitten Hessukin muisti ja psähtyi paremmin seisomaan aivan merkin taakse. Ei me olla taidettu merkkiä oikeasti treenatakaan pariin vuoteen? 

Kolmantena vuorossa EVL:n ruutu (kävelyosuutta ei ihan mahtunut tekemään niin pitkälle kun olisi pitänyt). Merkittömän merkin merkkailin teipin palasilla (keskikohdan ja vähän reunoja), jotta pystyin itse sen hahmottamaan. Sitten vaan kylmiltään lähetys "eteen", käsky "seiso" ja hetken päästä vasemmalle "ruutu", "seiso" ja "maahan". Sitten kävelin ruudun vasempaa kulmaa kohden ja niin pitkälle vasemmalle, kun oli tilaa ja kohden lähtöpaikkaa. Hessu tuli hienosti suoraan sivulle ja sitten liike loppuun. Siis ei ole totta, Hessu OSASI :) Sitten tehtiin vielä niin, että vein patukan ruutunauhan takareunaan (sitä ei erottanut nauhasta), Hessun seisomaan (siihen merkittömän merkin kohdalle) ja itse menin lähetyskohtaan. Jälleen lähetys "ruutu" ja Hessu juoksi hienosti ruutuun ja seisomaan keskelle ruutua. Siitä vapautus (hetki meni, että Hessu tajusi patukan ja sitten railakasta leikkimistä). Seuraavalla kerralla täytyy muistaa tehdä ruutu oikealle. Tämän jälkeen tehtiin vielä eteen -lähetyksiä. Ensin niin, että pallo oli noin 30 metrin päässä penkillä ja sinne lähetyksiä (ensin Hessu juoksi täysillä eteen, mutta ei tajunnut missä pallo oli). Lopulta kun tajusi, meni vielä lujempaa. Lopuksi sitten eteen lähetyksiä ja minä heitin pallon takaa Hessun yli sen eteen. Hyvin Hessu etenee kyllä suoraan (ainakin näissä treeneissä). 

Sitten taidettiin tehdä tunnari melko pitkältä matkalta, hyvin Hessu haisteli vaikka kapuloita taisi olla 9-10 ja vasta viimeinen kapula mitä Hessu haisteli oli se "oma". Hiukan pureskelua luovutuksessa.

Luoksetuloa kaksi kertaa, ensin niin, että palkka minulta ja toisella kertaa takapalkalla. Molemmissa hyvät molemmat stopit (näin kun se tekisi kokeessakin).

Loppuun vielä peruutustreeniä. Alkuun menee aina hyvin, mutta sitten meinaa alkaa poikitus, korjaa kyllä lisäkäskyllä ja käsiavulla. Tehtiin etupalkalla ja molempiin suuntiin myös käännökset peruutuksessa. Käännöksissä minun itse mentävä rauhallisemmin, jotta Hessu ehtii mukaan. Vielä käännöksissäkin tarvitaan lisäkäskyä, mutta yllättävän hyvin nekin. 

Kun rakentelin ratoja, suoritti Hessu paikalla istumista. Alkuun lösähteli makaamaan, mutta sitten pysyi. Tätä istumistakin muistettava nyt treenata, sillä kaksi minuuttia on yllättävän pitkä aika ja Hessu kun aina makaisi mielummin. Paikkamakuun makaamisosuus onkin tosi helppo, vain 1 minuuttia ja ohjaajat näkyvillä.

Oli meillä kivat treenit :) Nyt on kotikin siivottu, taidetaan hilpaista pitkälle kävelylenkille Hessun kanssa. Lopuksi kuva parin viikon takaa treeneistä tai kun odotellaan treenien alkamista. 

WP_20150914_002.jpg