Eilen oli sitten Milolla hakutreenit. Olen jättänyt Milolta kiintorullan kaulasta kokonaan pois, koska rupesi jo maastossakin ilmaisemaan sillä, eikä etsintätaidot ole vielä sillä mallilla että haluaisin ilmaisua mukaan. Milolla on "ruotsalaismallinen" rulla enkä onnistunut sitä laittamaan niin, ettei saisi suuhunsa, joten jätän sen vaan toistaiseksi pois.

Ensimmäinen ukko mielikuvana. Ukko vasempaan etukulmaan (noin 10 metriä etukulmasta eteenpäin laavuun). Viidenkympin syvyydessä ja palkkana taisteluleikki. Lähetän Milon suoraan kohti etukulmaa, etenee hyvin ja löytää ukon. Taistelee innoissaan. Etenen keskilinjalla ja kun ukko huutaa valmis (eli Milo on saanut voittaa lelun) kutsun Miloa ja saan sen palaamaan hienosti suoraan mun luokse eteenpäin eikä omia jälkiään. Oikein hyvä!

Toinen ukko myös mileikuvana oikeaan etukulmaan kuusen alle ja viiteenkymppiin. Palkkana taas lelu. Lähetyskohdassa jyrkähkö nousu ja kallio. Milo ei lähde ekalla vaan ottaa pari askelta ja kääntyy katsomaan minua. Kutsun sen takaisin ja hiukan viritän ja nyt lähtee täysillä suoraan eikä edes kierrä pahaa kalliota. Löytää hyvin ja taas saan palaamaan hienosti keskilinjaa eteenpäin (eikä niitä omia jälkiään). Tämä myös hyvä.

Kolmas ukko vasemmalla keskivaiheilla rataa noin 30 metrissä kallion ja kuusen välissä valmiina. Lähetyskohdassa on tosi jyrkkä nousu ja Milo ei lähde ensimmäisellä uppoamaan vaan kaartaa kallion mukaan ja kutsun takaisin. Sama toistuu toisella lähetyksellä. Kolmannella otan pari askelta keskilinjalta alueelle päin ja nyt lähtee upeasti ja nenä nousee heti ylös, saa hyvin hajun ja painaa luotisuoraan valmiille ukolle. Palkkana taistelut ja palailevat ukon kanssa taistellen omia aikojaan. Tähän oli hyvä lopettaa :)

Milo ei yrittänyt jäljestää missään vaiheessa, vaikka alue oli tallattu ja oli toisena radalle. Josko tämä tästä lähtisi vihdoinkin sujumaan...

Milon ilmaisut

Henkilöetsinnän jälkeen otettiin ilmasutreenit. Milon ilmaisut irtorullilla. En laittanut tällä kertaa kiintorullaa edes näihin ilmasutreeneihin.

Lähtee vauhdilla ensimmäiselle ukolle, mutta pudottaa rullan mun varpaille. Ei muuta kuin uusi lähetys ukolle, nyt rulla tulee oikein siististi käteen asti. Lähtee myös hyvin näytölle ja sitten taistelupalkka.

Toiselle ukolle lähtee taas täysillä. Tuo rullan nyt heti suoraan siististi käteen asti. Roikun näytölle alkumatkan narussa (ei vaikutusta Miloon). Palkaksi hyvät taistelut.

Jatkossa täytyy muistaa antaa ukoille tarpeeksi irtorullia (jos siis tiputtelee). En hyväksy enään muita, kuin käteen asti tuotuja rullia. Elikä Milo ei pääse näytölle/ukolle palkattavaksi ennen kuin rulla on tuotu mulle käteen.  Josko Milolle ei näin tulisi sitä tiputteluongelmaa laisinkaan, mikä siis Frodolla välillä vaivana.

Kaiken kaikkiaan oikein hyvät treeenit ja jäi hyvä mieli!