Olipas meillä Hessun kanssa kivaa tokoilemassa. Aloitettiin EVL:n kierto, pysähdys, nouto ja hyppy kokonaisuudella. Tässä alkuun pari kuvaa radasta. Halliin saa juuri ja juuri mahtumaan koemittaisen radan. Ensimmäisessä kuvassa Hessu istuu lähtökohdassa ja minä kuvaan radan takaosasta.

Hakkura.jpg

Seuraavassa kuva puolesta välistä kenttää.

Hakkura2.jpg

Hessu oli oikein pätevä. Tehtiin väliin aina pelkkää merkin kiertoa ja sitten eri pysähdyksillä (seiso, maahan, istu) eri puolia. Yksi stiplu tuli pelkässä kierrossa, kun Hessu ennakoi kierron jälkeen pysähtymisen. Ihan loppuun tehtiinkin sitten vain suoraa kiertoa joko mun luokse tai heitin pallon minusta vasemmalle ja vapautus sinne. Itselleni piti myös merkitä kentän sivulle oikea kohta 3 metriä kierrettävästä tötteröstä, jotta en pysäytä Hessua liian pian kierron jälkeen. Kävin myös heiluttelemassa ja näyttämässä kapuloita Hessulle aina ennen lähetystä, mutta kertaakaan ei juossut suoraan kapuloille vaan muisti tehdä kierron hienosti. 

Häiriöksi jätin halliin esteitä, kapuloita, ruudun, tötteröitä ym. sillä nämä ovat Hessulle vaikeita. Tunnaria tehtäessä oli juoksemassa merkin kiertoon, mutta yhdestä ylimääräisestä "oma" käskystä tajusi ja pysähtyi ja juoksi tekemään tunnarin. Tehtiin tunnari vielä uudelleenkin ja toinen kerta meni todella hyvin ihan merkin ja noutokapulan vieressä. Kerran taas eteenmenossa oli lähdössä ruutuun, mutta korjasi llisäkäskyllä. 

Eteenmenoja myös kierrettävän merkin, kapuloiden ja esteiden välistä. Alkuun hiukan hidasti ja vilkaisi kapulaa, mutta tämän jälkeen hienosti. Jätin aina johonkin reunaan (Hessun huomaamatta) toisen pallon ja sitten lähettelin sitä eteen eri paikoissa. Tällä kerralla ei tehty lainkaan seisomaan pysähtymisiä eteenmenon yhteydessä, kun rupesi niitä viimeksi ennakoimaan.

Yhden videonkin otin ruutuun lähetyksestä, piti ottaa muitakin, mutta unohdin kun keskityttiin treenaamiseen :) Pääasiassa treenattiin sitä paikkaa ruudussa, mutta videolla treenataan 10 metrin päästä lähetystä. 

https://youtu.be/AH51Smpvbro

Kaukot tehtiin myös ja oli kyllä hienot jopa reilusta 15 metristä. Tehtiin vielä toisen kerran ihan läheltä ja Hessu sai palkan, kun heitin pallon sen taakse. Nyt on selvästi tapahtunut edistystä kaukoissa. 

Luoksetuloa takapalkalla ja ilman. Välillä tuli palkka koko liikkeen jälkeen, välillä seisomisen jälkeen ja välillä maahan menemisen jälkeen. Kiinnitin myös huomiota liikkeiden välillä siirtymisiin ja tein niistä Hessulle kivoja ja palkkasin ahkerasti. Nämä ovat olleet vaikeita kokeissa, kun Hessun keskittyminen on siirtynyt helposti kehän ulkopuolelle. Hessu myös istui useaan otteeseen kun rakensin ratoja, joten tuli sitäkin treenattua.

Loppuun vielä meidän treenien jälkeen ottama selfie (vaikka kumpikaan ei näytä katsovan kameraan...).

hakkuraselfie.jpg