Tänään sitten heti aamusta ajelin treenikentälle (nurmipohjainen) Frodon kanssa ottamaan tokoa. Aluksi oltiin "häiriönä" ja treenattiin kahden muun koirakon kanssa ilmoittautumista pk-tyyliin sekä seurautettiin kierrellen ja kaarrellen toisiamme tosi läheltä. Yhtään ei saatu rähinää aikaiseksi, vaikka kuinka yritettiin ;)

Olin jo heti kentälle tullessa käynyt tekemässä ruudun valmiiksi (ja laittanut palkan ruudun taakse ruohikkoon). Ensimmäisellä ruutuun -lähetyksellä Frodo meni reilusti ruudun vasemmalle puolelle sivuun, joten kutsuin pois. Toisella juoksi ihan ruudun etuviivalle ja jäi vain siihen seisomaan, eikä mihinkään, joten kutsuin pois. Lopulta rupesi ruutuun juoksu sujumaan ja otin pari kertaa maahanmenon mukaan. Heinikossa olikin kätevä treenata ruutua, kun Frodo ei nähnyt palkkaa, kun vasta ollessaan ihan kodalla. Otin ruutuun juoksua 25 metrin päästä ja eri suunnista ja ihan kokotreenien lopuksi tein sen vielä eri paikkaankin. Nyt pitää vain käydä eri kentillä ottamassa näitä ruutuun lähetyksiä.

Otin myös ruudusta seuraamaan treeniä niin, että vein Frodon makaamaan ruutuun ja palasin itse lähetysmerkille. Sieltä sitten kävelin metrin päähän ruudusta ja käännyin vaihdellen vasemmalle ja oikealle ja takaisinpäin mennessä kutsuin sivulle seuraamaan. Ensin ihmettelin, kun Frodo lähtee ruudusta aina juuri kun olen kääntynyt sen edestä, mutta lopuksi tajusin, että tein siinä sen edessä ihmeellisen pysähdyksen ennen kääntymistä ja silloin se lähti mukaan. Kun kävelen ja käännyn ilman pysähdystä Frodo pysyy maassa ja lähtee ruudusta vasta "seuraa" käskyllä. Sain siis lopuksi seuraamiset onnistumaan molempiin suuntiin. Täytyy ensi kerralla muistaa olla pysähtymättä ja katsoa lähteekö ennen käskyä. Viimeinen ruudusta seuraamaan tulo oli oikein hyvä, Frodo tuli laukalla sivulle ja jatkoi seuraamista kauniissa kontaktissa lähetysmerkille ja hyvä perusasento. Palkaksi pallo :)

Otin myös tasamaanoudon vieraalla (kuolaisella ;) kapulalla, eikä ongelmia. Metallinouto myös ok.

Luoksetulossa taas eteni seiso -merkin jälkeen. Otin tähän pari toistoa ja lopulta sain pysähtymään todella upeasti (kuin seinään). Siitä lensi heti pallo palkaksi ja lopuksi otin vielä eri suuntiin luoksetulot läpijuoksuina. Frodo jaksoi hyvin tulla kaikki luoksetulot reippaalla laukalla.

Liikkeestä istu, jäi ensin seisomaan, mutta toisella kerralla meni mahtavan hyvin.

Tunnistusnoudossa Frodo hösäs eikä malttanut haistella. Toi kyllä jokaisella kerralla oikean kapulan, mutta nosteli suuhun ja siirteli kapuloita vaikka kuinka ennnen sitä. Ihan viimeinen kerta oli oikein hyvä ja lopetettiin siihen.

Täytyy vielä mainita, että sääolosuhteet olivat erittäin kosteat eli vettä tuli taivaan täydeltä, nurmi oli aika pitkä ja märkänä myös liukas. Ihan tyytyväinen olin silti treeneihin vaikka sade aiheutti kyllä sen, että maassa makaaminen ei ollut Frodosta kivaa, vaan nousi ylös esim. kun luoksetulossa olin jättänyt sen maahan (kuivalla säällä ei nouse koskaan). Myös ruudussa , kun meni vauhdilla maahan liukui liukkaalla nurmella ainakin puoli metriä. No ei se koira ainakaan lukkoon mene kaatosateessakaan (heh).

Huomenna täytyy ottaa kotipihalla pari tunnistusnoutoa ihan metrin päästä, jotta taas muistuu se haistelu mieleen. Kaukokäskyjä pitäisi myös ottaa.

Milon kanssa voisin ottaa sitä suoraan sivulle perusasentoon tuloa ja jotain muutakin, täytyypä miettiä.

Torstaina taas ohjatut tokotreenit molemmille.