Eilen hellesäällä Milon kanssa kuplan kentälle tokotreeneihin. Alkuun treenailtiin vähän keskenämme.

Jätin Milon ilman takapalkkaa pk:n paikkamakuuseen ja etenin itse ainakin 40 metrin päähän. Seisoin selkä Miloon päin laskien mielessäni hiiiiiiitaasti sataan. Sitten palasin koiran luo, käsky perusasentoon ja namipalkka. Siinähän tuo jökötti hienosti

Sitten tehtiin tokon luoksetulo pysäytyksellä. En antanut ääniapua/käskyä laisinkaan ja hyvin pysähtyi käsimerkillä (kädessä siis narupallo). Pallo lensi Milon pään yli palkaksi.

Heti perään pk:n luoksetulo ja palkka, kun istui tiiviisti edessä. Ehkä hiukan oli havaittavissa hidastumista (kun odotti käsimerkkiä), mutta laukalla tuli kuitenkin koko matkan.

Liikkeestä maahan oli hyvä ja palasin koiran taakse ja perusasennosta nami. Liikkeestä seisominen myös ok ja palasin AVO -tyyliin myös tässä koiran taakse ja sitten nami, kun edelleen seisoi.

Kaukokäskyjä läheltä ja niin, että etenin ehkä 3 metrin päähän. Sieltä "istu" käsky ja käsimerkki ja kun Milo nousi istumaan palasin antamaan namin. Sitten taas etenin 3 metrin päähän ja sieltä "maahan" käsky ja sama juttu. Ihan lopuksi palasin Milon viereen ja narupallo palkaksi Milon taakse. Hmmm.. tarvitsi välillä kaksi käsky maasta - istu nousemiseen (oli kyllä aika kuumissaan). Perskannikat pysyivät kyllä hienosti kuin liimattuna maassa

Sitten alkoikin meidän ryhmän oikeat treenit.

Ensin paikallamakuu. Milo jäi hienosti ja minä hipsin suoraan piiloon. Olin siellä hetken ja palasin riviin muiden ohjaajien luokse. Hetki kuten alo -paikkamakuu ja sitten menin taas piiloon. Olin hiukan pidemmän ajan ja palasin sitten taas riviin, siitä koiran taakse ja sitten sivulle. Käsky "istu" ja JEE narupallo koiran taakse. Hyvältä näyttää, Milolle ei tunnu olevan mikään ongelma vaikka olen piilossa. Nyt vaan treeniä maltillisesti ja aikaa pidennetään vähitellen. Pitäisi myös tehdä erilaisissa paikoissa.

Meillä oli möllitokot ja me tehtiin Milon kanssa avo liikkeet, kuten osattiin ja palkkasin kyllä liikkeiden välillä.

Ensin seuraaminen, joka oli HIENOA! Ilmeisesti kuuma ilma aiheutti sen, että ei yhtään painanut, estänyt tai nojannut mun jalkaan ja silti piti kokoajan kontaktin ja oikean paikan JEE! Namia ja kehua tämän jälkeen.

Sitten oli liikkeestä maahan, joka hyvä (nami koko liikkeen jälkeen), sitten luoksetulo (kuten yllä ja siis se narupallopalkka), sitten seisominen (muuten oikein hyvä, mutta teki perusasennon todella vinoon...).

Nouto oli loistava, paitsi edelleen se ylimääräinen loikka perusasentoon siirryttäessä. Palkaksi namia. Sitten kaukokäskyt myös kuten ylempänä. Ihan loppuun vielä yksi maasta - istu ja narupallo lensi taakse palkaksi.

Ihan loppuun koko kentän pituinen pk:n eteen meno ja vapautus suoraan lelulle!

Oli oikein kivat treenit. Tässä listaa niistä liikkeistä, mitkä pitää saada ennen AVO:ssa kisaamista valmiiksi:

-paikkamakuu hyvällä mallilla ja lisättävä vähitellen piilossaoloaikaa

-luoksetulon pysäytys jo tosi täpäkkä, häivytettävä käsi & lelu, lopussa ei varmaankaan ongelmaa, mutta varottava että ei rupea ennakoimaan

-kaukoihin lisää matkaa vielä se puuttuva kaksi metriä, palkattava myös yhdestä vaihdosta välillä

-hyppyyn rutiini, osaa kyllä, mutta liian usein vaatii istumiseen kaksi käskyä. Täytyy palastella liike niin, että käyn palkkaamassa erikseen istumisesta.

Jos olen kesälomalla oikein ahkera, niin päästään syksyllä AVO -kisoihin :))

Tänään paukkutreeniä meillä.