Hessulla aamulla taas 5 min paikkamakuu aamuruualla. Tehtiin myös noin 6 kertaa puun kiertoa takapihalla (eri paikka ja puu). Alkuun vähän ihmetteli, mutta sitten lähti sujumaan ja vauhdilla.

Käytiin myös Lauran kanssa treenaamassa Masalassa. Alkuun oltiin molemmat kentällä, jotta saatiin häiriötä. Hessun kanssa tehtiin seuraamista ja opetin sille "per" sanalla peruuttamaan. Monta kertaa onnistui jo minun sivullakin (YES). Kaksi kertaa ohjasin nami Hessun nenässä kiinni taaksepäin ja sen jälkeen peruutti suoraan myös ilman namia. Hyvät palkat näistä. Tehtiin myös kaukoja sivupalkalla, onnistui hyvin vasta läheltä ja siitä vapautus nameille. 

Sitten Hessu oli välillä makaamassa, kun Hara treenasi. Tämän jälkeen Hessun kanssa treenilaukun kiertoa (kun muutakaan ei ollut). Oli vähän vaikea, mutta kyllä sieltä sitten tuli hyviäkin kiertoja, kun hiffasi jujun (aluksi hyppäsi laukun päälle). 

Sitten mentiin hetkeksi Haran viereen paikkamakuuseen. Tämän jälkeen Hessu hetkeksi autoon ja sitten tekemään ruutua tosi, tosi, pitkältä matkalta. Välilä lelulle juoksuja ja välilä ilman. Pari kertaa Hessu juoksi pitkältä hienosti ruutuun ja pysähtyi käskystä, mutta ei malttanut jäädä sinne niin pitkälle paikalleen. Läheltä onnistui hienosti. Täytyy nyt pyrkiä tekemään aina kun vaan mahdollista (kun on vielä hyvä ilma eikä liukasta) noita ylipitkiä ruutuun juoksuja. Hessu selvästi jarruttaa juuri ennen ruutua vauhtiaan ja vähän haahuilee, hallissa kun ei saa ruutua täydelle matkalle. Lopuksi hieno ja vauhdikas ruutuun juoksu lelulle (Laura oli vienyt lelun Hessun huomaamatta).

Sitten Hessu taas hetkeksi autoon ja viimeisenä koemainen tunnari. Joka oli siis sairaan hieno :) Ei ole vielä koskaan tehnyt noin pitkältä matkalta ja noin hienosti. Pysy jopa istumassa sen ajan, kun minä olin kääntyneenä. Hyvä Hebe!

Nyt lähdetään koiralauman kanssa lenkille.