Eilen olin ylimääräisellä 90 minuutin ratsastustunnilla (vakitunnit jatkuvat vasta viikolla 1). Minusta nämä pitkät tunnit ovat kaikista parhaita, se viimeinen puolituntinen on yleensä parasta menoa (on sekä ratsastaja että hevonen vertynyt tarpeeksi). Hevosetkaan eivät väsy liikaa, kun välipäivinä on niin vähän tunteja. Näitä pitempiä tunteja on mahdollista meidän tallilla ratsastaa kesäisin ja näin välipäivinä. Kidikään ei mennyt eilen kuin tuon yhden 1,5 tunnin ja sillä oli ollut 4 vapaapäivää. Vähän odottelin Kidiltä hepuleita, niin monen vapaapäivän jälkeen, mutta Kidi olikin oikein kuuliainen (vähän tuijotteli maneesin ovea, mutta ei mitään ylimääräisiä ryntäyksiä). Pakkasta oli niin paljon, että maneesin ovi pidettiin kiinni, jolloin ei Kidinkään tarvinnut "säikähdellä" siellä ulkona liikkuvia.

Jäykkähän se oli alkuun ihan koko hevonen, mutta  lopputunnin oli letkeä ja rento, jopa koottu hidas laukka onnistui hienosti. Tehtiin tunnilla paljon taivutuksia ja vaihtoja esim. kolmen kaareen kiemurauraa, missä oli osa matkaa ravia, pari askelta käyntiä laukkaa, mistä suoraan pari askelta käyntiä ja toiseen suuntaan laukkaa jne. Lisäksi tehtiin keskiympyrä laukassa, mutta isoilla sivuilla aina käynnissä voltti ulospäin. Tehtiin myös pääty-ympyrällä käynnistä käännös etujalkojen ympäri, mistä heti laukannosto ja pari askelta laukkaa ja jälleen käyntiin, taas käännös jne. Näitä tehtiin ainakin 6-7 kertaa peräjälkeen. Tehtiin myös koko uraa kootussa ravissa ja molemmilla puolilla kokorataleikkaa aina lisätyssä ravissa. Tässä meillä oli alkuun hankaluuksia, kun Kidi olisi mennyt nämä kokorataleikkaukset laukassa. Lopulta sain pidettyä tuntuman niin, että onnistui, mutta menin edelleen kevyessä ravissa. Täytyy vielä katsoa, josko ottaisin tälle viikolle vielä toisen ylimääräisen tunnin, kun lomaakin on vielä :)

Tässä kaksi kännykällä räpsäistyä kuvaa Kidistä tunnin jälkeen. 

Kidsu.jpg

Kidsu2.jpg

Hessun kanssa ollaan nyt lomalla tehty päivittäin ylimääräiset tunnin hihnalenkit (jos vaikka kummallakin kunto kasvaisi). Lisäksi Hessu ja Milo ovat riekkuneet pihalla ja kotikalliolla. Isäntä on yleensä lähtenyt lenkille mukaan, mutta tehnyt Milon kanssa puolet lyhkäsemmän lenkin. Milolla jo hiukan vauhti hiipuu isoissa ylämäissä eikä haluta sen leikattuja polvia rasittaa liikaa.

Maanantaina oli Hessun hallivuoro, missä alkuun tehtiin pitkältä matkalta tötterön kiertoja ja sitten lähinnä hömpöteltiin, kun minä en oikein jaksanut treenata. Paikalla istuminen tehtiin muiden kanssa ja sitten lähinnä häiriöseuraamista ja merkkiä (olikin paljon vieraita koiria treenaamassa ja se on aina Hessulle haastavaa). Tiistaina oli Hessun synttärit ja silloin aamulla tehtiin kotikalliolla ruutua ja ohjattua noutoa sekä kiertoa. Hessu oli innoissaan ja hyvin meni. Hessu oli myös trimmaajan käsiteltävänä tiistaina, sillä se tuntui läkähtyvän turkkinsa alla ja huomattiinkin trimmaajan kanssa, että kastraatiosta johtuen on sen pohjavilla nyt muuttunut (vaikka alkuun tuntui ettei muuttunut mitenkään). Pohjavilla on sellaista tosi tiivistä ja lähes takussa heti kasvaessaan. Tällaista pohjavillaa on koiran takaosa puoleen väliin asti ja etuosa on edelleen normaalia. Katsotaan kuinka pitkään pystyn sitä pitämään takuttomana, mutta todennäköisesti seuraava kästtely on taas keväällä. Hessu se on jälleen kerran innoissaan lyhemmästä turkista, hassu koira (saa ihan mielettömiä hepuleita ja vauhtia tuli puolet lisää). Tässäpä yksi kuva koirista kotikalliolla (sain ihan pakottamalla käskyttää, että edes sekunnin pysyisivät paikallaan, kuvassa tähyilevät tuonne oikealle, minne sitten ampaisivatkin heti luvan saatuaan). Kylmille keleille ja treeneissä autossa odotteluun Hessulle on lämmin takki. Tänään meillä on Hessun kanssa taas hallitokot, nyt pitäisi minun ryhdistäytyä ja tehdä oikea treenisuunnitelma.

kuvis.jpg

Loppuun vielä kuva Milosta sammalmetsässä :)

Milome.jpg